Prima pagină APICULTURA GENERALA RASE SI HIBRIZI DE ALBINE

Discutii despre rasele de albine existente in Romania si in lume . Albinele sunt insecte zburătoare, clasificate în cadrul superfamiliei Apoidea din cadrul subordinului Apocrita, care mai....
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Buckfast

Mesajde tuturicius » 20 Iun 2016, 15:14

Bine zisesi mai Neculai!
tuturicius

Mesajde ignatov andrei » 20 Iun 2016, 22:34

tuturicius scrie:Bine zisesi mai Neculai!

Adica... nimic concret!
ignatov andrei

Mesajde mellis » 20 Iun 2016, 22:35

Cea cu "buca rapida" are reclama si ceva ani de munca...noi stam prost la acest capitol..(reclama)
Stupinele ce au material "local" bun cat pot da mai departe si cat vor rezista peste ani?
Nu tot ce avem in stupina e gloaba si nici tot ce are reclama e de dus acasă ..
Sunt diferențe mari...o tot dam cu amenințări ca vedem peste câțiva ani ce se întâmpla daca importam - ce?
Am auzit pe alții cu apocalipsa in geanta - ca veniți peste câțiva ani sa cereți - chiar?
Sunt surse probate, sunt oameni mulțumiți, trebuie doar sa întrebam si sa probam înainte de a ne da cu părerea..
Fiecare decide după pricepere si buzunar..
Nu putem oprii importul si nici controla selecția locala la nivelul cerut de piață..
Si ce daca depinzi de sursa externa, timpul de umblat/șuntat rame pt mine e mult mai valoros.
Sănătate.
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde ignatov andrei » 20 Iun 2016, 22:46

tuturicius scrie:Bine zisesi mai Neculai!

Cu vacile era mai normal, ca in rest...
ignatov andrei

Mesajde teinegru64 » 21 Iun 2016, 02:53

stefanmadalin scrie:Minunile se produc numai in Vaslui! :D :D

Comuna Ivesti si Scoala Gimnazialã nr.1 din localitate sunt zguduite de un scandal monstru, deoarece în data de 17 iunie, ziua în amiaza mare, o elevã de 14 ani, din clasa a VII-a, care era la scoalã, a plecat subit, cerând voie sã bea apã si a dispãrut. Dupã nici douã ore a izbucnit scandalul: bunica fetei a venit cu ea la scoalã si au anutat cã a fost violatã! De patru minori! A fost anuntatã si Politia Bârlad, care a împânzit comuna imediat, au luat fata si pe bunica ei la Politie, precum si pe cei patru minori – pentru audieri. Fata a fost dusã la medicul legist pentru confirmarea violului, iar în urma consultului a reiesit cã fata are un himen elastic, care nu se rupe, si astfel … violul nu a putut fi confirmat! “S-a constatat cã fata adusã la consult are un <<himen complezant>>, adicã elastic si care nu se rupe. Ca urmare, nu am putut confirma sau infirma violul. Politia, ajutatã de noi, prin alte controale, urmeazã sã stabileascã ce s-a întâmplat mai exact”, ne-a precizat medicul legist Sergiu Sãvinescu. “Se confirmã fapta, fiind cercetati pentru comiterea infractiunii de viol doi minori, în cauzã fiind întocmit un dosar penal. Fiind vorba despre minori, nu putem sã vã dãm detalii din anchetã. Vom preciza la finalul anchetei concluziile”, a spus Stefan Sofrone, seful Compartimentului de comunicare din cadrul IPJ Vaslui.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde asd2 » 21 Iun 2016, 08:22

Pe beesource lumea se plange de faptul ca matcile cumparate de la marii producatori sunt schimbate de catre albine intr-un procent destul de mare. S-a ajuns ca reginele sa nu treaca de 2 ani. In filmul lui Gavrila o matca a fost ucisa si inca una schimbata "linistit".

Apicultorii romani vor avea ceea ce isi doresc: matci de schimbare linistita :lol:

... si sa mai platesc si aproape dublul pretul pentru toata afacerea asta :)
asd2

Mesajde jonny_it » 21 Iun 2016, 10:05

asd2 scrie:Pe beesource lumea se plange de faptul ca matcile cumparate de la marii producatori sunt schimbate de catre albine intr-un procent destul de mare. S-a ajuns ca reginele sa nu treaca de 2 ani. In filmul lui Gavrila o matca a fost ucisa si inca una schimbata "linistit".

Apicultorii romani vor avea ceea ce isi doresc: matci de schimbare linistita :lol:

... si sa mai platesc si aproape dublul pretul pentru toata afacerea asta :)

Am matca BK si are fix 6 ani la 1 iulie. Si culmea, e imperecheata artificial. Vii la aniversarea ei? :lol:

Reginele sunt afectate de transport, dureaza prea mult. De aia importatorii adevarati de BK(asa ca mine, .. glumesc :lol: ) le aduc cu avionul si pana sunt introduse in stup nu dureaza mai mult de 24 de ore(max 14 ore de la scoaterea din nucleu, 4 ore pe avion/vama + 6 ore Bucuresti -> Iasi)
jonny_it

Mesajde asd2 » 21 Iun 2016, 10:14

Adevarat ai grait. Vad ca pierdem meciul :lol:

Acum serios. Diversitatea genetica e binevenita.
asd2

Mesajde asd2 » 21 Iun 2016, 10:16

Se poate preintampina si aceasta dificultate prin folosirea de "push-in cages"

Imagine
asd2

Mesajde jonny_it » 21 Iun 2016, 10:20

asd2 scrie:Se poate preintampina si aceasta dificultate prin folosirea de "push-in cages"

De obicei la reginele imperecheate artificial(alea scumpe) fac roii doar cu albina tanara si nu am pierdut decat foarte rar cate o regina.
Si custile de mai sus sunt foarte bune, doar ca necesita putin manopera in plus, dar de cele mai multe ori merita. :D
jonny_it

Mesajde teinegru64 » 21 Iun 2016, 10:54

asd2 scrie:Adevarat ai grait. Vad ca pierdem meciul :lol:

Acum serios. Diversitatea genetica e binevenita.

Hai sa fiu in stilu' Vidican......o maidaneza a construit in sapte ani...atat a trait regina....o casa cu toate utlitatile.
.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde tuturicius » 21 Iun 2016, 12:45

Daca a spus Jonny ca i-a trait o matca importata, transportata in conditii optime, nu mai stiu cati ani, nu inseamna ca a afirmat ca buckfastul e singurul care traieste nu stiu cati ani; daca spune careva ca bk e bland, nu inseamna ca afirma ca e singura albina blanda de pe lumea asta; daca arata ca i-a ouat o tabla de puiet nu inseamna ca a spus ca e singura albina de pe lumea asta care oua ..... etc...
Hai sa dam dovada de mai multa toleranta pt ideile si convingerile fiecaruia, creste fiecare ce ii place. Nu va mai simtiti atinsi cei cu carpatina de orice lauda referitoare la un bk. Am si eu buckfasturi, imi place ce vad la ele si nu am sa ma simt ca un proscris, pt. ca am bk, in tara carpatinei sau cum s-o fi numind ea. E tara tuturor :P
tuturicius

Mesajde jonny_it » 21 Iun 2016, 13:44

tuturicius scrie:Daca a spus Jonny ca i-a trait o matca importata, transportata in conditii optime, nu mai stiu cati ani, nu inseamna ca a afirmat ca buckfastul e singurul care traieste nu stiu cati ani; daca spune careva ca bk e bland, nu inseamna ca afirma ca e singura albina blanda de pe lumea asta; daca arata ca i-a ouat o tabla de puiet nu inseamna ca a spus ca e singura albina de pe lumea asta care oua ..... etc...
Hai sa dam dovada de mai multa toleranta pt ideile si convingerile fiecaruia, creste fiecare ce ii place. Nu va mai simtiti atinsi cei cu carpatina de orice lauda referitoare la un bk. Am si eu buckfasturi, imi place ce vad la ele si nu am sa ma simt ca un proscris, pt. ca am bk, in tara carpatinei sau cum s-o fi numind ea. E tara tuturor :P

Corect!

Nu am nici o problema cu cei care au carpatina, doar ma distrez pe seama lor uneori, de exemplu acum multi sunt prin copaci :lol: fiecare tine in curte ce vrea.
jonny_it

Mesajde ignatov andrei » 21 Iun 2016, 14:14

jonny_it scrie:Corect!

Nu am nici o problema cu cei care au carpatina, doar ma distrez pe seama lor uneori, de exemplu acum multi sunt prin copaci :lol: fiecare tine in curte ce vrea.

Normal, adica inconjurat de multe oglinzi... :lol:

Da' cei din oglinda ce spun... :?:
ignatov andrei

Mesajde jonny_it » 21 Iun 2016, 14:25

ignatov andrei scrie:Normal, adica inconjurat de multe oglinzi... :lol:

Da' cei din oglinda ce spun... :?:

Lasati buckfast-ul. Cand bem o cafea?
jonny_it

Mesajde ignatov andrei » 21 Iun 2016, 15:12

jonny_it scrie: