kamy scrie:se pot inmulti familiile de albine si sa faci aceeasi productie marfa pe stupina,fara ca inmultirea sa diminueze productia,ba din contra s-o sporeasca?
nae scrie:kamy scrie:se pot inmulti familiile de albine si sa faci aceeasi productie marfa pe stupina,fara ca inmultirea sa diminueze productia,ba din contra s-o sporeasca?
Eu traduc intrebarea asa:-daca rup (inmultesc) dintr-o fam. un roisor scot aceeasi cantitate de miere ?______NU
Matale raspunzi la o intrebare nepusa :-cresterea productiei folosind :
-albina culegatoare a fam . ajutatoare (vezi-Bunka )
-rame cu puiet din fam. donatoare
-iernarea in aceeasi cutie a doua fam slabe pt. o dezvoltare mai buna - si cules mai bun ...
nae scrie:kamy scrie:asa s-o mai luam odata step bai step in raspar
1. 20-25 aprilie familia 7-11 rame 5-8 puiet,luam matca cu o rama,sau o facem sa se uite ca bufnita(ii sucim gatul)in functie de desprimavarare,si-n locul ei introducem 2 sau 4.
alegeti o solutie din cele doua,daca matca e batrana si romolita operatiunea bufnita,daca e tanara si buna pacat mai bine un nucleu.
idea ar fi ca in locul uneia sa fie intre 2 sau 4.,n-are rost sa mai spun ca e musai nevoie de un aparat de inseminat,sau o masina a timpului de dat inapoi daca prinzi 2 saptamani de ploaie adio.
Este posibil sa nu va inteleg , sa ganditi bine dar sa ziceti .. mai greu .Cand gresesc eu recunosc si-mi cer scuze , pana atunci :
''-O doamna,bine,intraba un invatat al vremii :-Care este asemanarea si diferenta dintre etern si vesnic . Omul ii raspunde :
-Mi-ar trebui o vesnicie sa va raspund si dv. o eternitate sa intelegeti .''
Ati postat in alt topic ca hraniti ,proteic ,larva -la tranzvazare /postarea a disparut eu sunt tot in ceata .
Ioan Guist scrie:Colegule Kamy,
se vede treaba ca ai stat pintre albine.Si...le iubesti.Foarte bine.
Fi nitel mai...explicit si mai detaliat, dar fara poante ca e chestie tehnica si ne pierzi prin balaraii.
Uite ce nu am inteles eu:
"20-25 aprilie familia 7-11 rame 5-8 puiet,luam matca cu o rama,sau o facem sa se uite ca bufnita(ii sucim gatul)in functie de desprimavarare,si-n locul ei introducem 2 sau 4." Ce bagi dumneata aici: 2-4 botci? 2-4 Matci? 2-4 familii? 2-4 rame cu puiet?? ce ??
Raspunde aici si trecem mai departe
Ioan Guist scrie:Colegule Kamy,
Fi nitel mai...explicit si mai detaliat, dar fara poante ca e chestie tehnica si ne pierzi prin balaraii.
"20-25 aprilie familia 7-11 rame 5-8 puiet,luam matca cu o rama,sau o facem sa se uite ca bufnita(ii sucim gatul)in functie de desprimavarare,si-n locul ei introducem 2 sau 4." Ce bagi dumneata aici: 2-4 botci? 2-4 Matci? 2-4 familii? 2-4 rame cu puiet?? ce ??
reformistul scrie:Ioan Guist scrie:Colegule Kamy,
Si va rog sa completati si pentru "luam matca cu o rama" - rama cu puiet (capacit, necapacit)? rama cu miere? rama buna de ouat?
alt stupar scrie:un titlu ”2 in 1 inmultire si productie” duce cu gandul la o continuare precum ca cineva a iventat miracolul: dintr-un stup faci un roi si concomitent iei productie asemeni altui stup neslabit.
Dar continuarea nu pasaleste deloc - descriere amanutita a clasicului sovietic doua colonii intr-o lada, iaca... oțâr de productie, o lecuta de-nmultire
Ioan Guist scrie:Regini insamantate artificial cu ce? De unde.
Ok, sunt de acord cu expunerea teoretica.Partea cu practica e mai grele.
Înapoi la INMULTIREA FAMILIILOR DE ALBINE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori