Sal'tare!
Eu saptamana trecuta am vandut niste roi. Unii aveau trei rame cu puiet dar altzii deja aveau 6 asa ca pot fi consideratzi familii.
Pretzul este corect cu x lei rama, deoarece daca iei "roiul" asa cum l-a pus intr-o lada stuparu' lu' peste cand l-a luat din creanga pe doua rame vechi si o foitza si nu l-a ajutat deloc si mai era si roi secundar, vei lua o belea pe cap.
Stuparii care se respecta vand roii doar cu matcile verificate in ce priveste ponta si marcate. Iar daca o matca oua deja pe a treia rama se cheama ca-i verificata.
In plus eu, cel putzin, pretind cumparatorilor sa ia pe langa ramele cu puiet, cate sunt, 3-6 si cel putzin doua rame de acoperire cu pastura si miere ca sa fie roiul asigurat pentru o perioada, asa ca ai grija pe ce dai banu'....
Nu conteaza ca dai 40 sau 50 de lei pe o rama dar sa stii ce iei si mai ales de la cine!.....
Daca iei roiuri la vremea asta apai trebuie neaparat sa calculezi si cel putzin 10 kile de invert sau zahar la fiecare, pentru ca sa n-ai probleme peste iarna si la primavara sa ai stupi de stupi, nu doar niste cufurituri.....
Sal'tare!
Donbazil - Faget.
P.S. Daca dai, ai!....