Prima pagină APICULTURA GENERALA INMULTIREA FAMILIILOR DE ALBINE

Discutii despre metodele de inmultire a familiilor de albine , incepand de la cele mai simple metode si terminand cu cele mai complicate .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

am prins un roi si .....

Mesajde abombos » 03 Iul 2011, 23:15

Am prins un roi acum 2saptamani si l-am pus intr-o cutie mai veche .Dupa o saptamina incepuse sa construiasca cele doua rame noi cu faguri necladiti pe care i-am pus in stup alaturi de o rama cu fdaguri claditi mai vechi. Pe rama cu faguri claditi dupa o saptamana nu au aparut nici un ou pus de matca .
Acum dupa doua saptamani pe rama veche au aparut pe ambele parti in jur de 12"botcute" cu larve in ele .Mentionez ca alte larve nu am vazut in jurul "botcutelor ".
Nu i-mi imaginez ce se intampla:- matca este batrana si a ouat putin dupa care a murit canu am vazut-o uitandu-ma destul de atent
-matca inca exista si vrea sa roiasca din nou in conditiile in care are un imens front de lucru in acel stup pentru ca am mai adaugat rame pentru a le lucra dar in afara de larvele din "botcutr "nu mai are nici un ou.
Mentionez ca in tot acest timp albinele au adus si polen si miere in stup.
Ce sa fac?
Botcutele par cam mici pentru o matca serioasa...
abombos

Re: am prins un roi si .....

Mesajde abombos » 07 Iul 2011, 18:27

am tot sperat ca o sa-mi spuna si mie cineva despre ce este vorba cu botcutele de pe rama roiului meu, intre timp am facut rost si de o poza
rsz_dscn0868[1].jpg
rsz_dscn0868[1].jpg (84.42 KiB) Vizualizat de 5135 ori
abombos

Mesajde victor s » 07 Iul 2011, 19:24

salutare...acele "botcute" sunt de fapt potirase (inceputuri de botca). te-ai uitat atent sa vezi daca au ceva in ele (oua, larve si laptisor de matca)?
victor s

Mesajde abombos » 08 Iul 2011, 18:39

Tocmai asta este problema in botcute se afla larve si laptisor de matca,in jurul lor nu se vad alte oua depuse.pana la urma cred ca am fost destul de explicit in primul text.Nu am vazut matca si nu gasesc o explicatie a acestor botci ff mici .poate ma lamuriti si pe mine.
cu stima..
abombos

Mesajde dani_stupar » 07 Aug 2011, 13:03

Ce-ti mai face roiu? S-a prins pana la urma?
"the life of the godly is not a straight line to glory, but they do get there." - John Piper
dani_stupar

Mesajde Yojen » 01 Sep 2011, 16:51

am prin si eu un roi acum 3-4 saptamani si tot asa nu avea matca ele au inceput sa traga botci fortat albina lucratoare sa oua in ele, cum nu aveam rame cladite am unit cu o familie mai slabuta care aveam, parerea mea e ca acum e cam tarziu sa se dezvolte deoarece nu mai este cules,daca nu ai matca mai dureaza 1 luna pana iese o matca , se imperecheaza si depune oua(asta daca ai noroc si se intoarce de la imperecheat), intre timp toata albina care o ai o sa o cam merleasca. daca mai ai ceva albine uneste cu un familion mai slabut.

Multa bafta
Când te duci să cauţi miere, trebuie să te aştepţi să fii înţepat de albine.
Yojen

Mesajde victor s » 01 Sep 2011, 20:32

yojen...mai explica-mi odata ce e cu roiul tau??? sincer nu prea am inteles...cum adica a inceput sa oua albina lucratoare? era bezmeticit si l-ai unit cu alt roi?
nu te supara, dar nu am inteles...!
victor s

Mesajde dorindafi » 01 Sep 2011, 20:48

:mrgreen: salutare abombos
uneshtel cu altul shi lasa sperantzele pt. anul ce vine
dorindafi

Înapoi la INMULTIREA FAMILIILOR DE ALBINE