Prima pagină OFF TOPIC CASA SI GRADINA

Totul despre casa si gradina !
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: iepuri sau gaini?

Mesajde proapis13 » 25 Mar 2013, 18:33

liviu1965 scrie:Presupun ca zilele astea am sa fac o mancarica rece cu iepure....
mancarica rece = ceapa + masline + lamaie + ......

Cu gaina .... nu prea iese.

Aaaa, si parca mai merge si o tava la cuptor.....

PS Partea " proasta " e ca trebuie sa tai 10 odata..... S-au inmultit ca.... iepurii, nu ca gainile....

De ce nu-ti vaci o ferma ca cea din filmuletul de mai jos si sa ne inviti si pe noi cind tai???
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde CristiTm » 27 Mar 2013, 22:06

Eu am la parinti au teren mai mare 780mp am un cotet unde tin 10 gaini ouatoare din alea rosii dupa 7 luni incep sa oua media 4-6 oua/ gaina X 10 pe saptamana ajung la 5 adulti si 3 copii atatia suntem fratemiu e singur deocamdata nu a mers treaba in 2 si un copil.
In primavara luam si crestem 50-60 de pui pana la 2-3 kg nuies toti la fel in 2-3 ture taiti si bagati in lada frigorifica congelatorul nu ajunge :) apoi incepe distributia in functie de necesitatii sau meniu.
avem si 10-15 iepuri sa ajuns si peste 25 dar i-au lichidat rapid

Anul asta luam in calcul 5-10 curcani care sa substituie iepurii si partial partea de porc care il cumparam, loc de albine nu mai am in gradina le tin pe la bunica sau la soacra in pastoral

La partea de divertisment i-am cumparat mamei mele ca tot e trup si suflet pt gospodaria ei o pereche de rate mandarin acum au inceput sa se calce poate dam si de o tura de ratuste mici, ma gandeam si la o familie de pauni dar sunt destul de scumpi si aia.
CristiTm

Mesajde ionutcci » 05 Iul 2013, 11:44

sall!Eu am iepuri belgieni si urias german.Sunt foarte multumit de ei .Nu necesita nici multa muca nici timp ft mult pierdut .Plus de asta poti lua si ceva bani pe pui si iti asiguri si carnea ,mult mai sanatoasa decat cea de porc ,gaina sau altele.Plus de asta e o ocupatie frumoasa si placuta
!!!
ionutcci

Mesajde B.K » 29 Ian 2014, 11:46

Sper sa nu sariti iar toti pe mine cum ca ar fi topicul vechi :) .
Fiind vremea asa cum e , m-am gandit sa mai dezvoltam subiectul asta care cred ca e interesant ptr toata lumea. Eu momentan detin pasari de rasa , gaini si porumbei voltati albi. Am avut si iepuri ,dar n-am fost multumit deloc de ei si asa cum zicea si proapis : nimic nu se compara cu carnea de pasare de curte indiferent cum ar fi gatita. Am vazut ca initiatorul acestui topic se plangea ca 20 de gaini mananca mult .............glumeste nu??...............eu din primavara pana in toamna am aproximativ 100 de gaini in curte si nu ma plang. Aici depinde de fiecare ce alege , daca ..........cresti pasari in curte nu inseamna ca necesarul de carne din familie numai costa nimic . Ori alegi sa cumperi de la magazin , ori alegi sa cumperi mancare pentru pasarile din curte , asta fiind si un avantaj ca pe langa carnea bio mai ai si ouale care si alea vor fi tot bio . :)

PS : Carne gratis nu se poate :)
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde CATALIN » 29 Ian 2014, 12:09

tinand cont de titlul topicului..nu vreau nici una nici alta,in primavara vreau sa cresc undeva la 10-15 curcani albi de carne
vreau sa-i indop sa sar cu ei de 20-25 kg
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde Mircea_63 » 29 Ian 2014, 13:09

BeeeK scrie:.... nimic nu se compara cu carnea de pasare de curte indiferent cum ar fi gatita.

Mai, nu stiu...cu ani in urma, la scurta vreme dupa Revolutie, am pus mana pe un rotisor electric. Pui, pulpe, aripioare de la magazin, sa te lingi pe degete.
Azvarle-l in masina si hai cu el la sat, sa se bucure si ai batrani de minunile tehnicii.

Fugarim un pui prin ograda si zdup cu el la rotisor.
TAREEE, AŢOS...rateu 100%. Am adus apoi carne de pasare d`aia cu E-uri si injectata, din comert , si a fost delicatesa.

Invers, daca vrei sa faci o supa cu material din comert, nici nu pute pe langa aia facuta cu o gaina sau cocos de casa. Doar morcovul sa fie proaspat. :D

Asa ca fiecare lucru e pe treaba lui si la locul lui. Din cocos nu faci gaina, nici din c..va gospodina. ;)
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde CATALIN » 29 Ian 2014, 13:24

Asa ca fiecare lucru e pe treaba lui si la locul lui. Din cocos nu faci gaina, nici din c..va gospodina. ;)

din cate am trait sa vad astia ies cele mai de casa si mai gospodine femeii...asta dupa ce-si termina masteratul
CATALIN

Mesajde Mircea_63 » 29 Ian 2014, 13:57

Cataline, este o urma de adevar in ce spui, dar da-mi voie sa te intreb:
vorbesti din experienta sau e doar o cugetare?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde bio » 29 Ian 2014, 14:12

Mircea_63 scrie:....

Invers, daca vrei sa faci o supa cu material din comert, nici nu pute pe langa aia facuta cu o gaina sau cocos de casa. Doar morcovul sa fie proaspat. :D
....

...si din carnea de pasare din comert iese o supa destul de buna.
Un mic amanunt:..--- pasarea din comert trebuie pirlita ca si pasarea de curte care o pirlim pentru a scapa de fulgii marunti.
bio

Mesajde Florin Dobre » 29 Ian 2014, 14:40

CATALIN scrie:din cate am trait sa vad astia ies cele mai de casa si mai gospodine femeii...asta dupa ce-si termina masteratul

Carevasazica cea mai gospodina si de casa femeie e musai sa fi luat masteratul la drumuri si poduri?! :shock:
E testata treaba sau e mit?
Ma bagasi la idei. :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde akmm » 29 Ian 2014, 15:45

Baiatul il intreaba pe tac'su: Sunt nelamurit mai tata, am doua fete si nu stiu pe care sa o aleg.Una frumoasa foc, da'i cam c...va si una gospodina belea, da' cam uratica.
-fiule ai de ales, fie o prajitura cu prietenii fie un rahat singur toata viata.
Sa mai adaugam si vorba unui mare intelept: femeia frumoasa e bunul tuturor.....
Si sa fim in topic: ideea e sa fii cocos in casa.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde B.K » 29 Ian 2014, 19:35

CATALIN scrie:tinand cont de titlul topicului..nu vreau nici una nici alta,in primavara vreau sa cresc undeva la 10-15 curcani albi de carne

Am avut anul trecut (2013) 10 bucati de curcan alb hibrid , cumparat de la agroland (12 lei bucata sau 13 ) . Avantajul e ca intr-adevar pot ajunge la 20 kg , dar ca sa ajunga acolo mananca enorm de mult. Eu cumpar in martie pui de gaina hibrizi ross 308 , puiul ala clasic alb de carne care se gaseste si in magazine , la maxim 4 luni ii sacrfic . Ii hranesc la inceput cu concenrate dupa care le dau cereale (grau , porumb , floare , mazare) , vreau sa va spun ca e diferenta mare fata de cei din magazine. Unele persoane nu poate sa manance gaina de curte , iar unele care nu mananca din magazine.
Referitor la ciorba de pui ...............nimic nu se compara cu o ciorba de pui de curte cu toate ingredientele prospete. :)
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde dorindafi » 29 Ian 2014, 21:16

CATALIN scrie:tinand cont de titlul topicului..nu vreau nici una nici alta,in primavara vreau sa cresc undeva la 10-15 curcani albi de carne

viewtopic.php?f=15&t=221&start=368
shi garantez ca nu maninca mult
fiind pui de o zi i-am crescut ca pe cei de casa [ urzici , oua fierte , cash dulce ]
shi odata cu virsta= grau / porumb
dorindafi

Mesajde proapis13 » 29 Ian 2014, 21:23

dorindafi scrie:viewtopic.php?f=15&t=221&start=368
shi garantez ca nu maninca mult
fiind pui de o zi i-am crescut ca pe cei de casa [ urzici , oua fierte , cash dulce ]
shi odata cu virsta= grau / porumb

Ai mei nu au vazut ceva verde la masa decat frunzele ce au cazut din pom
Premixuri timp de 3 luni dupa care,o parte griu,una porumb si diferite combinatii de orz,ovaz...
De pe 5 aprilie si pina pe 17 noiembrie cel mai mare curcan a avut 24kg ,,curat'' dintre care pieptul a avut peste 12 kg :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde proapis13 » 29 Ian 2014, 21:26

bio scrie:...si din carnea de pasare din comert iese o supa destul de buna.
Un mic amanunt:..--- pasarea din comert trebuie pirlita ca si pasarea de curte care o pirlim pentru a scapa de fulgii marunti.

Poti s-o si F...azendezi...nu are gustul pasarii crescute in curte...
Citeste mai jos si poate te razgandesti...
http://www.realitatea.net/carnea-de-pui ... 91086.html
proapis13

Mesajde CATALIN » 29 Ian 2014, 22:26

Mircea_63 scrie:Cataline, este o urma de adevar in ce spui, dar da-mi voie sa te intreb:
vorbesti din experienta sau e doar o cugetare?

pai cum sa ma exprim......am prieteni care au reusit cu femei d astea dupa ce au esuat cu fetele care aveau un cazier mult mai curat
si exemple am intalnit multe...de aici am tras o concluzie
CATALIN

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CASA SI GRADINA