Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

tratament bio

Mesajde petric_ion » 26 Iun 2012, 06:40

...va rog sa ami scrieti cateva denumiri de tratament bio anti-varoua...pt.ca nu stiu cat de documentati sant vanzatorii din magazinele apicole din zona, sa stiu mai concret care e mai bun si ce sa cer, pt ca ami trebue urgent...multumesc
petric_ion

Re: tratament bio

Mesajde apr » 26 Iun 2012, 23:18

BeeVital HiveClean si toamna doar o data/an acid oxalic .
apr

Mesajde stupar3l » 19 Iul 2012, 15:36

Bienen Wohl este un tratament bio pentru - reducerea parazitilor,
- care intareste sistemul imunitar
- activeaza capacitatea de curatare
- izgoneste acarionul de varoa
- reface familia de albine.

atentie... nu exista o substanta care sa distruga varoa cu desavarsire!!!
stupar3l

Mesajde echo » 28 Iul 2012, 13:07

Faceti diferenta intre cuvantul "tratament" (ca substantiv) si "adjuvant".

Tratamentul implica folosirea unui medicament de uz veterinar, certificat in Romania, cu licenta emisa de ICBMV iar "adjuvantul" este orice altceva (ceai, extras de plante, sirop, concentrat, pudre, vitamine, etc) care in urma testelor arata ca poate da anumite rezultate . (dar nu ca "trateaza").

Nici unul din produsele descrise mai sus nu sunt tratamente impotriva varoozei ci adjuvante (cel mult, pentru ca unul dintre ele nu este nici macar in lista cu adjuvante).

Lista completa cu tratamente si adjuvante, inclusiv BIO, valabile in Romania o gasiti fie pe site-ul ICBMV (organul emitent), fie pe site-ul APIA aici: http://www.apia.org.ro/masuri_piata/api ... ICPBMV.pdf
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde cristi arad » 29 Iul 2012, 20:58

petric_ion scrie:...va rog sa ami scrieti cateva denumiri de tratament bio anti-varoua...pt.ca nu stiu cat de documentati sant vanzatorii din magazinele apicole din zona, sa stiu mai concret care e mai bun si ce sa cer, pt ca ami trebue urgent...multumesc

ca si substante active ar fi timolul, acidul oxalic (des folosit la nemti), altele eu nu am mai folosit.
cristi arad

Mesajde costi_vic_ro » 27 Ian 2013, 13:51

petric_ion scrie:...va rog sa ami scrieti cateva denumiri de tratament bio anti-varoua...pt.ca nu stiu cat de documentati sant vanzatorii din magazinele apicole din zona, sa stiu mai concret care e mai bun si ce sa cer, pt ca ami trebue urgent...multumesc

salutare tuturor,eu am gasit asta pe net http://www.youtube.com/watch?v=e6YxE7lQM4M&list=PL8770A271B2B8F876 si
http://www.youtube.com/watch?v=2z5dGlD5Cos&list=PL8770A271B2B8F876.cer parerea apicultorilor experti si celor care folosesc asa ceva.scuze daca a fost deja discutata chestiunea,pt mine pare destul de eficienta aceasta rama capcana antivaroua si sper sa construiesc asa ceva.
costi_vic_ro

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE