Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Albine moarte in fata stupului la culesul de floarea soa

Mesajde Aurel1959 » 12 Iul 2014, 10:06

La noi unde ,in ce zona ?Eu nu am mai auzit asa ceva.Daca ceea ce spui este si adevarat, atunci e o mare problema intradevar.Si asa sant probleme destule.Dar daca practica asta se va extinde la nivel national?
" In viata la toti li-e greu,dar nu la toti deodata si nu la toti la fel"
Aurel1959

Mesajde alt stupar » 12 Iul 2014, 10:49

nicio grija Aurele... "binefacerile" agriculturii intensive vor ajunge incet-incet si la voi, in est.
Are taica Porumboiu grija sa se dea exemplu :evil: Chestie de timp... un an-doi, acolo !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde prisacar » 12 Iul 2014, 14:29

M-am documentat putin. In zona sunt parcele de porumb invadate de un daunator numit DIABROTICA. Acest daunator poate fi tinut sub control fie prin rotatia culturilor, fie prin tratamente cu diferite insecticide. Un insecticid folosit este BISCAYA. Nu am dovezi, dar banuiesc ca in zona de zbor a albinelor s-au facut astfel de tratamente si albina este afectata. Un lucru este cert, intr-o zi ploioasa cand nu prea a iesit albina la cules, nu am avut nici o albina proaspat cazuta in fata stipilor. Cum a inceput un zbor mai intens au inceput sa apara si albine moarte.
Respectarea legilor naturii este intodeauna rasplatita.
albinalucratoare@gmail.com
prisacar

Mesajde prisacar » 12 Iul 2014, 14:36

cosming scrie:
vlad scrie:avand stupina in stationar eu cred ca este si ca o posibila cauza ,rezultatul stropirilor din gradinile oamenilor. dupa atatea ploi a fost si este o invazie de daunatori in gradinile de zarzavat sau pomi fructiferi ori toate astea se trateaza cu insecticide , de orice fel si cat mai concentrate . albinele nu sunt setate sa zboare toate in directia lanului , se mai abat dupa polen si colo si colo , se mai odihnesc si pe cate o frunza din pomi tratata impotriva omizilor . si uite asa duce otrava in stup si o fi si cu remanenta mare .......

Doar actara sa nu fie :mrgreen:

In aceasta perioada pe varza exista o musculita alba care este combatuta cu ACTARA. Acest insecticid este foarte periculos pentru albine. Daca sunteti cu stupina stationara in localitate sau in apropierea localitatii recomandati vecinilor sau cunostintelor alt insecticid.
prisacar

Mesajde ignatov andrei » 12 Iul 2014, 15:08

prisacar scrie:
In aceasta perioada pe varza exista o musculita alba care este combatuta cu ACTARA. Acest insecticid este foarte periculos pentru albine. Daca sunteti cu stupina stationara in localitate sau in apropierea localitatii recomandati vecinilor sau cunostintelor alt insecticid.

"Musculita" se cheama Molia verzei!
Si Actara a inceput sa nu mai aiba efect, ce sa mai vorbim de alt insecticid?!?
ignatov andrei

Mesajde cosming » 12 Iul 2014, 19:48

prisacar scrie:M-am documentat putin. In zona sunt parcele de porumb invadate de un daunator numit DIABROTICA. Acest daunator poate fi tinut sub control fie prin rotatia culturilor, fie prin tratamente cu diferite insecticide. Un insecticid folosit este BISCAYA. Nu am dovezi, dar banuiesc ca in zona de zbor a albinelor s-au facut astfel de tratamente si albina este afectata. Un lucru este cert, intr-o zi ploioasa cand nu prea a iesit albina la cules, nu am avut nici o albina proaspat cazuta in fata stipilor. Cum a inceput un zbor mai intens au inceput sa apara si albine moarte.

ca si deltametrinul tiaclopridul din biscaya paralizeaza albina. Ea saracuta culege si polen de porumb. Nu-ti ramane decat sa dai sirop caldut cu adaos 10 la suta lapte si cel putin pe viitor sa inchizi stupii pe perioada stropirii asta daca afli cand au loc stropirile. Cate timp sa-i inchizi poate ne ajuta cineva care s-a intalnit cu astfel de situatii. Nene Ignatov, profesore?
cosming

Mesajde cosming » 12 Iul 2014, 19:54

ignatov andrei scrie:
prisacar scrie:

"Musculita" se cheama Molia verzei!
Si Actara a inceput sa nu mai aiba efect, ce sa mai vorbim de alt insecticid?!?

ataca si gandacul de colorado. Profesore da-i omului un sfat si te rugasem mai sus sa ne spui daca simptomele otravirii cu , clei, de floarea soarelui sunt identice cu cele din insecticide, fungicide, pesticide, etc.

Wk minunat :mrgreen:
cosming

Mesajde ignatov andrei » 12 Iul 2014, 19:57

Se stropeste cu Biscaya OD (suspensie de ulei).
Are o aderentaaaa... si o remanentaaaaa... de poti sa-i inchizi de tot!

In zonele in care suntem sau ajungem cu stupii, trebuie sa iesim cu toba si trompeta, pentru a ne face cunoscuta prezenta si ce pretentii avem de la ceilalti cu care - vrand, nevrand - ne intersectam!
ignatov andrei

Mesajde cosming » 12 Iul 2014, 20:12

Omul e dator sa incerce scoate mierea da sirop cu cat mai multe sfaturi cu atat mai bine si isi reface albina din puiet. Simptomele un raspuns ?
cosming

Mesajde ignatov andrei » 12 Iul 2014, 22:19

cosming scrie:Omul e dator sa incerce scoate mierea da sirop cu cat mai multe sfaturi cu atat mai bine si isi reface albina din puiet. Simptomele un raspuns ?

Da, aspectul este ca la orice substanta toxica!
Intreaba-i pe cei care au fost la polenizare si au pus familiile printre randuri!

Chiar va este greu sa cititi "Flora melifera" de Ioan V. Carnu, sau alte publicatii "din vechime"...?!?
ignatov andrei

Mesajde alin75 » 16 Iul 2014, 06:49

prisacar scrie:Va salut stimati colegi.
De cand a inceput culesul la floarea soarelui au inceput sa apara albine moarte in fata stupului. La inceput mai putine, dar de aproximativ 4 zile, tot mai multe albine moarte. Am facut 3 tratamente cu varachet dupa culesul de la salcam. Precizez ca nu sunt simtomele intalnite la varooza, cu plimbatul pe jos in fata stupului. Inainte de a incepe sa infloreasca floarea soarelui aveam magaziile pline cu albina, iar acum sunt aproape goale, la unele chiar a trebuit sa scot magazia pt ca nu mai era albina. Situatia despre care va spun este la familiile normale de productie, cu matca si puiet de toate vatstele. Stupina este stationara. Daca cineva a reusit sa identifice vre-o cauza in situatii similare, va rog sa ma ajutati cu un sfat. Multumesc, o zi buna !!!

Cauta 2-3 albine, care merg pe jos, strange-le intre degete, daca stropesc cu "mustar" este posibil intocsicatie de tei. Zdrobeste si unele moarte recent, daca put e clara treaba.

Numai bine,
Alin
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde prisacar » 16 Iul 2014, 13:20

alin75 scrie:
prisacar scrie:Va salut stimati colegi.
De cand a inceput culesul la floarea soarelui au inceput sa apara albine moarte in fata stupului. La inceput mai putine, dar de aproximativ 4 zile, tot mai multe albine moarte. Am facut 3 tratamente cu varachet dupa culesul de la salcam. Precizez ca nu sunt simtomele intalnite la varooza, cu plimbatul pe jos in fata stupului. Inainte de a incepe sa infloreasca floarea soarelui aveam magaziile pline cu albina, iar acum sunt aproape goale, la unele chiar a trebuit sa scot magazia pt ca nu mai era albina. Situatia despre care va spun este la familiile normale de productie, cu matca si puiet de toate vatstele. Stupina este stationara. Daca cineva a reusit sa identifice vre-o cauza in situatii similare, va rog sa ma ajutati cu un sfat. Multumesc, o zi buna !!!

Cauta 2-3 albine, care merg pe jos, strange-le intre degete, daca stropesc cu "mustar" este posibil intocsicatie de tei. Zdrobeste si unele moarte recent, daca put e clara treaba.

Numai bine,
Alin

Multumesc pentru sfaturi, diseara dupa ce voi ajunge la stipina o sa verific cele sugerate de tine, dar tot nu am inteles ce inseamna daca albinele moarte recent put. O zi buna.
prisacar

Mesajde proapis13 » 16 Iul 2014, 13:40

prisacar scrie:Multumesc, nu am inteles ce inseamna daca albinele moarte recent put. O zi buna.

O sa intelegi numai daca o sa citesti cele scrise la adresa de mai jos ;)
http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=& ... Eox1utG64Q
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde cosming » 22 Iul 2014, 12:36

proapis13 scrie:
prisacar scrie:Multumesc, nu am inteles ce inseamna daca albinele moarte recent put. O zi buna.

O sa intelegi numai daca o sa citesti cele scrise la adresa de mai jos ;)
http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=& ... Eox1utG64Q

Eu am citit dar n-am inteles cu ce se aseamana mirosul? :twisted:
cosming

Mesajde cosming » 22 Iul 2014, 12:42

Prisacare mai vino si tu cu detalii. Ce-ti mai fac albinele, le-ai tratat, au inceput sa se repopuleze stupii, te-ai lasat de ele? :o
cosming

Anterior

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE