Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: alimentatia albinelor dupa tratament cu oxitetraciclina

Mesajde alin75 » 25 Noi 2014, 23:09

alt stupar scrie:jucati-va voi numa` cu oxiurile, ca vine si nota de plata !

am priceput mesajul viewtopic.php?f=8&t=2827&start=48#p83056

La mine vânzarea este la borcan/bidon, deci pe lângă alimentele din magazin, borcănelul cu miere este aşa un strop de apă...
Nu are rost sa mai reiau toată discuţia, dar am spus că vreau sa fac un tratament preventiv.
Dintre cele 2 variante turta/sirop, am optat pentru turtă tocmai pentru nu avea cine ştie ce surprize.

P.S. Nu îndrum pe nimeni să facă aşa ca mine!
Numai bine,
Alin
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde mirel » 25 Noi 2014, 23:53

ro.apis scrie:eu iti ofer o reteta aunei doamne,Drd. Chioveanu Gabriela
Tratamentul cu OXITETRACICLINA. Doza este de .................

era la indemana oricui ;)
http://www.stuparitul.com/antibiotice_loca_albine.html

te iert ca e primul mesaj/esti nou pe forum :lol:
PS: oricum ''metoda'' e orientativa/evaziva/ incompleta
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce. (nea' Gica).
0761194759
mirel

Mesajde alt stupar » 26 Noi 2014, 10:20

ro.apis scrie:chiar daca UE ,nu accepta tratamente la albine cu antibiotic,nu te speria
majoritatea fac tratamente cu oxitetraciclina

Amice... aici bati campii la greu !
Daca tu si tovarasii tai umblati cu prafuri dintrastea de oxitetraciclina si teramicina nu inseamna ca voi sunteti "majoritatea" in bransa asta, a apicultorilor !
Ca si cum unu` are nevasta pe post de tramvai, de-o ia cine vrea... si pe motivul ala decreteaza ca toate femeile sunt curve. Nu tine !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde peterneamt » 26 Noi 2014, 12:04

Antibioticele sunt un rău necesar.........dar dacă nu e necesar de ce să apelăm la rău........??? :roll:
ps. mai bine prevenim aplicând tehnologia apicolă.......şi doar atunci când e necesar putem apela la antibiotice......pentru că în afară de eritromicină toate celelalte scurtează viaţa albinelor. :roll:
peterneamt

Mesajde ro.apis » 26 Noi 2014, 21:14

alt stupar scrie:
ro.apis scrie:chiar daca UE ,nu accepta tratamente la albine cu antibiotic,nu te speria
majoritatea fac tratamente cu oxitetraciclina

Amice... aici bati campii la greu !
Daca tu si tovarasii tai umblati cu prafuri dintrastea de oxitetraciclina si teramicina nu inseamna ca voi sunteti "majoritatea" in bransa asta, a apicultorilor !
Ca si cum unu` are nevasta pe post de tranvai, de-o ia cine vrea... si pe motivul ala decreteaza ca toate femeile sunt curve. Nu tine !

Amice... aici bati campii la greu

Amice.. nu vreau sa intru in polemica cu nimeni, dar cred ca dumneata traiesti intr-o alta romanie apicola si eu in aceasta romanie,unde impreuna cu prieteni mei apicultori,cunostinte apicultori, cu care ma intalnesc in pastoral,la targuri si diferite intalniri, nu inseamna ca umblam cu prafuri precum oxitetraciclina si teramicina dar avem stiinta de folosinta lor in combatera locilor,nosemeelor de catre cei cu stupinele lovite de asemenea necazuri.
PS. incearca sa aduci plusuri acolo unde sunt minusuri fara a te infoia prea mult. cu stima ;)
ro.apis

Mesajde alin75 » 26 Noi 2014, 21:47

Colegule nu te cunosc, dar este putin suspect faptul ca prima ta postare este tocmai pe un subiect destul de delicat.
Acum revenind, daca nu este secret, eu sunt in cautarea unor fineturi in lucrul cu oxi deci sunt dispus sa ascult/incerc. Dar.... revenind asupra primei postari, asa cum a spus si colegul mirel, ce ai prezentat este primul lucru gasit pe net despre oxi.
Acum eu mi-am format o parere poate gresita, dar cei vechi (batranii, cei care erau pe la CAP), nu prea dai de ei in pastoral, poate asa sa supervizeze un nepot, iar partea de finete in lucrul cu albina, nu prea le scapa, la "straini", de asta tot bat netul in lung si-n lat. Cei tineri se feresc sa vorbeasca, ca daca se afla si vb. ajunge repede prin targuri.... Cum pronunti oxi, cum stamba toti din nas si ai primit bulina rosie (ca la casele cu risc de seism), nu te crede nimeni ca nu ai loca!

Numai bine,
Alin
alin75

Mesajde alin75 » 26 Noi 2014, 22:57

peterneamt scrie:1. .....
2. Uleiul alimentar se foloseşte doar în hrana ce conţine antibiotice şi are ca scop obligarea albinelor să consume hrana fără a o depozita în faguri..........Timpul de consum a unei astfel de hrană de către albine creşte de 3-5 ori şi astfel antibioticul este prezent mai mult timp în intestinul albinei .......şi nu există riscul apariţiei antibioticelor în mierea recoltată. ;)

Explicatia pare destul de logica!

Numai bine,
Alin
alin75

Mesajde nae » 26 Noi 2014, 23:12

D-lor , antibioticul ''merge'' daca ai ochi si ''vezi'' la timp .
Daca NU vezi in timp util(cand PUTE) e mai IEFTIN alta familie.
Cati ati VAZUT o LOCA!? , intreb RETORIC . ;)
nae

Anterior

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE