Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Stropirea PORUMBULUI - afectează albinele?

Mesajde cristi_vidican » 15 Iul 2015, 08:37

Am fost anunțat ieri că un fermier va stropi porumbul cu elicopterul - insecticid contra diabrotica.
Albina merge pe un lan de FS lângă loturile de porumb. Nu e pe direcția de zbor, ci lângă.
Ați avut probleme cu stropirile la porumb?

N-am apucat ieri să merg să văd dacă albina merge în perioada asta să adune polen de la porumb...
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Re: Stropirea PORUMBULUI - afectează albinele?

Mesajde proapis13 » 15 Iul 2015, 18:12

Fugi de acolo cat te tine kilometrajul...eu am stat acum 2 ani si in primavara trecuta am iesit cu stupii vai si amar...din februarie de cand albinele au ajuns la pastura au inceput depopularile si fundul stupilor s-a negrit de albine...!!!
Nu am mai scris dar o fac acum,stiti ce ma bucura ca acel porumb a ajuns in conserva pe masa germanilor????...
nici nu aveti idee...!!!...de ce...???...pesticidele au fost importate de la BASF...
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Re: Stropirea PORUMBULUI - afectează albinele?

Mesajde cristi_vidican » 15 Iul 2015, 19:42

proapis13 scrie:Fugi de acolo cat te tine kilometrajul

Nu prea pot fugi acum.
O să observ treaba asta la primăvară.
Sper să se potrivească vorba ta cu cea a lui Peterneamt, care spunea că cei care au tratat în toamna trecută doar cu VF nu vor mai avea albine în primăvara lui 2015.
Am tratat doar cu VF și am avut albină de greu am ținut stupii în frâu să nu roiască înainte de 1 mai.

Fiecare experiență are particularitățile ei.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE