Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Lipsa larve in faguri

Mesajde Dinca Catinel » 10 Sep 2015, 09:23

Va salut. Am observat la vreo 6 familii mai slabe ca aveau ramele cu puiet mereu necapacit. Intrand rar spre sfarsitul verii la ele am observat ca de fiecare data erau doar oua in faguri si larve deloc. Din ce am citit pe net nu imi dau seama daca se incadreaza la vreo boala. LE-am unificat acum 2 saptamani si merg din nou in weekend sa vad evolutia. Ar putea fi din cauza albinei putine si a puterii slabe de acoperire? Nu am observat mirosuri, larve putrezite sau altceva suspect. Ceilalti stupi sunt in regula. Multumesc!
Dinca Catinel

Re: Lipsa larve in faguri

Mesajde Trantorul@ » 10 Sep 2015, 09:54

Conservare.
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde nae » 10 Sep 2015, 10:01

Dinca Catinel scrie: LE-am unificat acum 2 saptamani si merg din nou in weekend sa vad evolutia

Daca-i vezi la 2-3 saptamani e complicat .
Canibalizarea larvelor indica o lipsa de proteina .
Lipsa de proteina apare in doua feluri :
-lipseste in natura ,munte ex
-este in natura dar nu are glucidic de foarte mult timp si nu mai aduc (fara nectar/sirop se strica ,nu devine pastura iar consumat ''brut'' o intoxica )
Asta pe partea hranirii .
Daca ai si varroa /nosema = o depopulare crancena +canicula din vara ...
Daca aveai o problema cu matcile ,virala sau nu,tot ecluzionau trantori.. ceva si apareau potirase ,semn ca vor s-o schimbe =are probleme .
nae

Mesajde nae » 10 Sep 2015, 10:03

Trantorul@ scrie:Conservare.

Succint si elegant . :D
nae

Mesajde Dinca Catinel » 10 Sep 2015, 10:03

Trantorul@ scrie:Conservare.

Nu prea am inteles.
Adaug ca erau ultra slabe familiile. Au iesit slabe din iarna vreo 8 si le-am lasat asa, le-am tot ajutat cu turta si sirop dar degeaba. Doua si-au revenit de am recoltat de la ele dar restul nu prea. Ajunsesera sa fie slabe slabe si ma gandesc ca asta sa fie baiul, ca nu aveau albine pt. acoperire. Stiu ca trebuia sa le unific.
Dinca Catinel

Mesajde Dinca Catinel » 10 Sep 2015, 10:07

nae scrie:
Dinca Catinel scrie: LE-am unificat acum 2 saptamani si merg din nou in weekend sa vad evolutia

Daca-i vezi la 2-3 saptamani e complicat .
Canibalizarea larvelor indica o lipsa de proteina .
Lipsa de proteina apare in doua feluri :
-lipseste in natura ,munte ex
-este in natura dar nu are glucidic de foarte mult timp si nu mai aduc (fara nectar/sirop se strica ,nu devine pastura iar consumat ''brut'' o intoxica )
Asta pe partea hranirii .
Daca ai si varroa /nosema = o depopulare crancena +canicula din vara ...
Daca aveai o problema cu matcile ,virala sau nu,tot ecluzionau trantori.. ceva si apareau potirase ,semn ca vor s-o schimbe =are probleme .

Multumesc de raspuns. Am avut o primavara/vara mai plina in familie (sotia gravida si apoi nastere, copil mic etc) si de asta am intrat mai rar la ele. La familiile bune am facut tot posibiliul sa nu le neglijez si din fericire a fost in regula. Sper sa ai dreptate. Cules a fost destul de bun dar probabil le-a lipsit albina culegoatoare. Cu varroa nu am avut probleme din ce vad la tratamente.
Dinca Catinel

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE