Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Trantori cu ochelari albi

Mesajde sabin cj » 18 Mai 2015, 14:51

trantori cu ochelari
Buna Ziua stimati apicultori.
Sunt un incepator, am stupi doar de trei ani si acum la una din familiile mai puternice am fost socat sa vad trantorii din stup cu doua pete pe cap, aproximativ in spatele capului inspre gusa, ca doi ochi albi, ca si cum ar avea ochelari albi pe ceafa.
Am intrebat doi apicultori care stiam ca fac de mult aceasta activitate si nu stiau ce este.
Culmea e ca trantorii par normali, se misca prin stup, sunt pe mai multe rame, dar m-am speriat de vreo boala care s-ar putea raspandi si la alte familii sau distruge pe aceasta.
Ce ar trebui sa fac?
Este o boala sau o anomalie genetica?
Este matca "defecta" ?
sabin cj

Re: Trantori cu ochelari albi

Mesajde peterneamt » 19 Mai 2015, 01:54

Citeşte '' Cresterea matcilor '' ....răspunsul este în ultimul capitol...... ;)
ps. sfat- schimbă matca.....
peterneamt

Mesajde varza » 19 Mai 2015, 21:01

sabin cj scrie:trantori cu ochelari
Buna Ziua stimati apicultori.
Sunt un incepator, am stupi doar de trei ani si acum la una din familiile mai puternice am fost socat sa vad trantorii din stup cu doua pete pe cap, aproximativ in spatele capului inspre gusa, ca doi ochi albi, ca si cum ar avea ochelari albi pe ceafa.
Am intrebat doi apicultori care stiam ca fac de mult aceasta activitate si nu stiau ce este.
Culmea e ca trantorii par normali, se misca prin stup, sunt pe mai multe rame, dar m-am speriat de vreo boala care s-ar putea raspandi si la alte familii sau distruge pe aceasta.
Ce ar trebui sa fac?
Este o boala sau o anomalie genetica?
Este matca "defecta" ?

Vinde-mi mie matca aia daca vrei sa o schimbi :lol:. Vorbes serios :shock: .
varza

Mesajde varza » 21 Mai 2015, 21:02

Hai sa dau si o mana de ajutor ..... ca si pe mine mau ajutat altii.... .. Uita aci niste trantori asemanatori :D ... :

https://www.youtube.com/watch?v=5ZYVzAZRAEA

Ps:la minutul 7 si ceva parca era. ;) . Fii atent si la ce spune Peterneamt se prea poate sa aiba dreptate daca au devenit brusc trantorii cu ochelari .
varza

Mesajde manu » 11 Oct 2015, 15:51

atentie la consangvinizare
manu

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE