Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: ROG FRUMOS AJUTOR.

Mesajde daffid mihailov » 18 Feb 2016, 08:11

Omule, o fi cancan ce zice dl peterneamt, dar nu a jignit pe nimeni. Nu vezi ca nici măcar nu postează pentru tine in mod special? Nu te citează, nu te contrazice, dar in schimb te simti vizat si ofensat. De parca ai fi singurul si cel mai important agricultor. O fi ca tine. Dar nu te mai lua așa in serios.
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde peterneamt » 18 Feb 2016, 10:11

Si acum ca tot te-ai cufundat in rahat, arata-mi unde scrie NEonicotinoide in vreunul din linkurile tale??????????????????????????? Se trateaza cu alta grupa, dar daca ti-o spun sari si pe aia.
Colegi, nu ma supar daca ma jigniti, macar aduceti un argument!! Intotdeauna imi plac luptele cu argumente, dar peter nu aduce niciunul stiintific, in afara de cancanurile alea.
Si cu asta s-a dovedit ca am dreptate, omu e dus.

Spre deosebire de tine am văzut cu proprii mei ochi ce sa turnat în rezervorul avionului cu care s-a stropit pădurea de lângă Segarcea acum 3 ani. Nu ştiu ce era trecut în acte dar ştiu ce scria pe bidoane.
Mai fac o ultimă încercare cu tine după care dacă nu pricepi........!
Timp de mi de ani în natură a existat un echilibru între pradă şi prădător , între plante , animalele rumegătoare şi carnivore . Când o specie se înmulţea prea mult pentru că avea condiţii favorabile de mediu şi de hrană, se înmulţeau şi prădătorii acesteia şi reglau numărul de indivizi .....
Pesticidele folosite în agricultura de după cel de al doilea război mondial şi până în prezent nu sunt suficient de selective pentru a ucide doar dăunătorii agriculturii şi astfel distrug posibilitatea de autoreglare naturală a vieţuitoarelor (distrug lanţul trofic ). Pe de altă parte defrişarea pădurilor care s-a făcut pentru a face loc agriculturii a distrus mediul ( habitatul ) în care trăiau şi se înmulţeau păsările ce se hrăneau cu insectele ce sunt considerate azi dăunătoare .
Multe păsări şi animale mor dacă consumă seminţele tratate sau plantele otrăvite , dar pentru organismele şi microorganismele din sol aceste pesticide sunt adevărate bombe nucleare . Într-un câmp cultivat cu o monocultură ( tratat, erbicidat,..... ) nu poate supravieţui decât planta cultivată şi eventualii dăunători pentru care planta este hrană . Dacă îmtr-un singur an omorâm dăunătorii până aproape de extincţie omorâm şi prădătorii lor pentru care dăunătorii erau hrană şi pentru faptul că insectele dăunătoare au mai multe generaţii pe an, supravieţuitorii speciei devin din ce în ce mai rezistenţi ( se adaptează ) şi astfel după un an cel mult doi invazia de dăunători reapare şi ne mai având duşmani naturali prosperă.
În această situaţie fermierii se văd obligaţi să folosească pesticide din ce în ce mai toxice, multiplicând eventual numărul de tratamente pentru a proteja culturile.
ASTFEL FERMIERII AU AJUNS DEPENDENŢI DE FOLOSIREA PESTICIDELOR , dar mai degrabă de producătorii şi distribuitorii acestor pesticide .
Folosirea pesticidelor nu rezolvă problema cu dăunătorii pe mai mulţi ani şi astfel an de an milioane de tone de otrăvuri ajung pe terenurile agricole şi de acolo în ape şi oceane .........
Până unde se va putea merge în ritmul ăsta de poluare ? Răspunsul cred că îl ştii şi realizezi că e un drum fără întoarcere ! ;)
peterneamt

Mesajde peterneamt » 18 Feb 2016, 11:30

Şi chiar dacă în alte ocazii nu s-au folosit neonicotinoide asta nu înseamnă că insecticidele folosite sunt mai puţin toxice de exemplu : Descriere DIMILIN 25WP

Dimilin 25WP este un puternic insecticid in combaterea puricelui melifer la par, a viermelui marului si al prunului, a larvelor miniere la mar, a tantarilor si mustelor din ciupercarii. Eficace in distrugerea formelor de rezistenta aparute, Dimilin 25 WP este un protector al insectelor folositoare, dusmani naturali ai daunatorilor, este un produs netoxic pentru om, animale, albine, mediu.
Păi dacă e netoxic o fi şi comestibil să-ţi faci citronadă cu el nu alta, sau e mai bun pe pâine cu unt ce zici ? :roll:
Şi dacă nu omoară albinele pe etichetă ,sper că nu încerci să stropeşti un stup doi cu el să vezi ce se întâmplă !
Ce cred eu despre tine ? Cred că eşti un frustrat care îşi linge şeful ( sau la lins până de curând cu profundă slugărnicie ) şi care abia aşteaptă să moară moşu să-i ia locul ( dacă no fi crăpat deja ) şi care vede că tot ce a învăţat el despre otrăvuri ( ca vrăjitoarea cea rea din pădure ) este eronat ! :roll:
peterneamt

Mesajde peterneamt » 18 Feb 2016, 13:54

Să zicem că ajungi la concluzia cum că acest insecticid este toxic pentru consumul uman . Atunci în mod sigur este toxic şi pentru animalele ce se hrănesc cu plantele tratate ( iepuri , căproare,....etc. ) şi care mai au şi prostul obicei de a se linge pentru a asimila vitamina D.
Dar să zicem că nu e toxic dacă nu e ingerat . Atunci înseamnă că-l putem folosi ca deodorant, sau apă micelară sau soluţie după ras .
ps. dacă ai ceva după ce-l aplici pe piele înseamnă că e toxic şi totuşi deşi m-ai jignit nu-ţi recomand să încerci ! :twisted:
peterneamt

Mesajde stefanmadalin » 18 Feb 2016, 14:40

daffid mihailov scrie: Nu te citează, nu te contrazice, dar in schimb te simti vizat si ofensat.

Deja am scris mult aici pe langa subiect, si am si jignit, ocazie cu care imi cer scuze fata de toti.
Nu sunt eu vizat, suntem cu totii, pentru ca Peter dezinformeaza aspura unor lucruri si cu asta am terminat aici.
stefanmadalin

Mesajde peterneamt » 18 Feb 2016, 15:27

Eu sunt credincios, dar nu şi religios, aşa că nu o să încerc să aduc lângă stână o oaie pierdută : Şi se apropiau de El toţi vameşii şi păcătoşii, ca să-L asculte.
Şi fariseii şi cărturarii cârteau, zicând: Acesta primeşte la Sine pe păcătoşi şi mănâncă cu ei.
Şi a zis către ei pilda aceasta, spunând:
Care om dintre voi, având o sută de oi şi pierzând din ele una, nu lasă pe cele nouăzeci şi nouă în pustie şi se duce după cea pierdută, până ce o găseşte?
Şi găsind-o, o pune pe umerii săi, bucurându-se.
Şi sosind acasă, cheamă prietenii şi vecinii, zicând le: Bucuraţi-vă cu mine, că am găsit oaia cea pierdută.
Zic vouă: Că aşa şi în cer va fi mai multă bucurie pentru un păcătos care se pocăieşte, decât de nouăzeci şi nouă de drepţi care n-au nevoie de pocăinţă (Luca 15, 1-7). :D
ps. a greşi e omeneşte şi eu sunt un simplu muritor ca şi tine şi mai greşesc şi îmi asum greşelile făcute, dar consider că sub nici o formă nu am încercat să măsluiesc adevărul sau să prezint eronat fapte având un scop ascuns . Nu fac parte şi nu am făcut freodată din un partid politic şi nici nu reprezint interesele economice ale cuiva şi consider că ce am scris este în interesul apiculturii şi apicultorilor printre care cred că mă aflu şi eu. Simt că eşti de partea cealaltă a baricadei şi în mod sigur ai de câştigat promovând pesticidele ca pe ceva de care umanitatea în ansamblu nu se poate debarasa . Păcat, dar asta e, fiecare cu convingerile lui , dar aş fi vrut să vi cu argumente să încerci să-mi dovedeşti că nu am dreptate şi că pesticidele şi implicit neonicotinoidele sau plantele modificate genetic sau erbicidul glifosat sau......nu sunt toxice pentru mediu şi implicit pentru Om ! :roll:
Ultima oară modificat de peterneamt pe 18 Feb 2016, 15:54, modificat 1 dată în total.
peterneamt

Mesajde asd » 18 Feb 2016, 15:50

Domnule Petru putini sunt constienti de amploarea raului in ziua de astazi. Personal consider ca acest rau fizic reprezentat de mancare e nimic pe langa raul spiritual in care ne scufundam, manati de o entitate batrana de secole.

Sa zicem toti ca sluga sutasului: Cred Doamne, ajuta necredintei mele!
asd

Mesajde daffid mihailov » 18 Feb 2016, 19:03

stefanmadalin scrie:
daffid mihailov scrie:
Deja am scris mult aici pe langa subiect, si am si jignit, ocazie cu care imi cer scuze fata de toti.

Ștefan, e de apreciat atitudinea ta. E prima oară cand iau apărarea cuiva, deși nu trebuie sa fiu de acord cu ce zice. O Polemica rămâne bine venită, căci nimeni nu deține adevarul absolut. Si peterneamt admite intr-un post ca si agricultura tre sa supravietuiasca. Cand e. Vorba de sfaturi nu spune e bine așa si rau asa. Avem avantaje si dezavantaje. Adevarul mereu e dialectic. Chiar daca vad ca a trecut si el la atac si jigniri, cu atât mai rau pt argumentele aduse de el.

Apoi nu mai sunt mulți care sa mai aducă informație aici pe forum. Proapis13 ce mai ne tine la curent cu legislatia.
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Anterior

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE