stefanmadalin scrie:stefanmadalin scrie:O sursa pentru tratarea padurilor cu neonicotinoide? Aberezi maxim!
Si acum ca tot te-ai cufundat in rahat, arata-mi unde scrie NEonicotinoide in vreunul din linkurile tale??????????????????????????? Se trateaza cu alta grupa, dar daca ti-o spun sari si pe aia.
Colegi, nu ma supar daca ma jigniti, macar aduceti un argument!! Intotdeauna imi plac luptele cu argumente, dar peter nu aduce niciunul stiintific, in afara de cancanurile alea.
Si cu asta s-a dovedit ca am dreptate, omu e dus.
Spre deosebire de tine am văzut cu proprii mei ochi ce sa turnat în rezervorul avionului cu care s-a stropit pădurea de lângă Segarcea acum 3 ani. Nu ştiu ce era trecut în acte dar ştiu ce scria pe bidoane.
Mai fac o ultimă încercare cu tine după care dacă nu pricepi........!
Timp de mi de ani în natură a existat un echilibru între pradă şi prădător , între plante , animalele rumegătoare şi carnivore . Când o specie se înmulţea prea mult pentru că avea condiţii favorabile de mediu şi de hrană, se înmulţeau şi prădătorii acesteia şi reglau numărul de indivizi .....
Pesticidele folosite în agricultura de după cel de al doilea război mondial şi până în prezent nu sunt suficient de selective pentru a ucide doar dăunătorii agriculturii şi astfel distrug posibilitatea de autoreglare naturală a vieţuitoarelor (distrug lanţul trofic ). Pe de altă parte defrişarea pădurilor care s-a făcut pentru a face loc agriculturii a distrus mediul ( habitatul ) în care trăiau şi se înmulţeau păsările ce se hrăneau cu insectele ce sunt considerate azi dăunătoare .
Multe păsări şi animale mor dacă consumă seminţele tratate sau plantele otrăvite , dar pentru organismele şi microorganismele din sol aceste pesticide sunt adevărate bombe nucleare . Într-un câmp cultivat cu o monocultură ( tratat, erbicidat,..... ) nu poate supravieţui decât planta cultivată şi eventualii dăunători pentru care planta este hrană . Dacă îmtr-un singur an omorâm dăunătorii până aproape de extincţie omorâm şi prădătorii lor pentru care dăunătorii erau hrană şi pentru faptul că insectele dăunătoare au mai multe generaţii pe an, supravieţuitorii speciei devin din ce în ce mai rezistenţi ( se adaptează ) şi astfel după un an cel mult doi invazia de dăunători reapare şi ne mai având duşmani naturali prosperă.
În această situaţie fermierii se văd obligaţi să folosească pesticide din ce în ce mai toxice, multiplicând eventual numărul de tratamente pentru a proteja culturile.
ASTFEL FERMIERII AU AJUNS DEPENDENŢI DE FOLOSIREA PESTICIDELOR , dar mai degrabă de producătorii şi distribuitorii acestor pesticide .
Folosirea pesticidelor nu rezolvă problema cu dăunătorii pe mai mulţi ani şi astfel an de an milioane de tone de otrăvuri ajung pe terenurile agricole şi de acolo în ape şi oceane .........
Până unde se va putea merge în ritmul ăsta de poluare ? Răspunsul cred că îl ştii şi realizezi că e un drum fără întoarcere !