Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Lupul Albinelor

Mesajde CV-03-BTF » 05 Mar 2025, 08:38

Mar Blj scrie:Salutare tuturor,

Pentru cei care au probleme cu viespi, gauni.. si alti verisori de-ai lor, un coctail eficare este carne tocata(mici ramasi de la ultimul gratar.. etc) mixat cu acid boric (in farmacii 30 g plicul 5 ron). Poate fi pus peste tot unde apar, chiar si langa stupii de albine. Nu faceti concentratia prea mare, astfel incat viespia sa poata duce si in cuib la larve cate o bucata de friptura..
Distractie placuta... Asta e razbunare pe ei ca am ajuns la urgente dupa ce m-a altoit unul dupa gat... :oops: p :oops:

Recomand si eu metoda.. ( borax.) Cred ca se gaseste si pe la metalo chimice ca decapant in fierarie sudura etc! Se foloseste aceiasi concentratie ca si la furnici, gasiti tutoriale pe net. Concentratia nu trebuie sa fie prea mare pentru ca sa fie transportata de viespi in cuib! Rezultat garantat! Atentionari! In cazul in care folositi miere sau zahar aveti mare grija sa nu cumva sa participe si albine.. la cules!. Va nenorociti coloniile. Combinatia ajunge si la matca, care chiar daca eventual nu moare, intrerupe ponta!! Toamna tarziu merita sa stati de veghe 20 minute dimineata devreme, cu un sirop de miere pe un stup, cand albina nu este iesita, dar viespile sunt active! Cand ies albinele strangeti urgent si depozitati ferit de albine! A.. si inca un lucru. Boraxul este extrem de eficient presarat cate putin in bocanci. Stiu asta de la un ,,ta..major,, care a purtat cizme toata viata! Nu mai miros si protejeaza impotriva ciupercilor! Sa auzim doar de bine!
CV-03-BTF

Anterior

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE