Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: ALERTA - LOCA AMERICANA LA IASI

Mesajde danipowsoft » 03 Noi 2011, 09:13

pngflorin scrie:
gica scrie:[.Albinele nu intra in stupii bolnavi de loca sa fure mierea ca put ca dracu.
Furtisagul e provocat numai de stupar.

Interesant, iar daca este adevarat, eu un lucru f bun.
Viceversa insa este posibila.

de retinut ;)
danipowsoft

Mesajde proapis13 » 03 Noi 2011, 10:04

gica scrie:.Albinele nu intra in stupii bolnavi de loca sa fure mierea ca put ca dracu.
Furtisagul e provocat numai de stupar.

Si ca o completare,cu toate ca e grau sa mai complataezi dupa ce scrie nea Giga,
sa nu uitam ca stuparul roman nu respecta normele de igiena in stupina si in loc
sa dea foc la faguri,indiferent ca sunt cu miere sau puiet el ii topeste
Mierea se separa de ceara prin topire si poate ajunge la albine si apoi in stupii sanatosi
La fel se intampla cu ceara care merge la valorificare

Dar daca vecinul tau nu are loca iar tu te agiti degeaba
Apropo de pozele postate cu titlu ca sunt din stupina ta
le-am mai vazut postate undeva ;) :!:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde danipowsoft » 03 Noi 2011, 11:51

am zisc ca NU sunt din stupina mea, sunt din Wolfgang Ritter - Bolile albinelor, am zis ca sunt folositoare cuiva
danipowsoft

Mesajde proapis13 » 03 Noi 2011, 17:21

danipowsoft scrie:am zisc ca NU sunt din stupina mea, sunt din Wolfgang Ritter - Bolile albinelor, am zis ca sunt folositoare cuiva

Din cauza vitezei,bat-o vina;vezi daca ai scris cu ,,nu'' de mana?? :lol:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde cristi arad » 22 Noi 2011, 21:32

akmm scrie:Slava Domnului ca nu am avut inca parte de LA.
Tinand cont insa de emotia fondurilor europene si posibilitatea capatuielii peste noapte, orice boala e posibil sa apara.
Teoretic avem parte numai de stupari scoliti in cursuri beton.In realitate avem vanatori de bani ce recicleaza toate lazile bunicului din pod.
Visez prea tare la o lume in care banii primiti prin Programe sa serveasca la stupi noi si echipamente pe masura.
E ca in poveste in care frecand buba rea si mai mare se facea...

esti tare, dau o bere daca vii pe la arad :D
cristi arad

Mesajde gabush86 » 08 Feb 2012, 18:13

intre ce temperaturi rezista loca , ma gandesc ca la frigurile astea ( -27 gr C) daca era vre-un focar undeva la exterior ... intreb , nu dati cu parul , e o boala noua pentru mine .
gabush86

Mesajde pescaru » 08 Feb 2012, 20:08

Nu stiu ce ai vrut sa spui ,, La exterior '' dar sporii rezista si la minus si la plus :mrgreen:
pescaru

Mesajde gabush86 » 08 Feb 2012, 20:29

+/- cat oare ? la ext , ex : un stup omorat de loca lasat afara ca si cum ar fi populat de albine .
gabush86

Mesajde horia_ch » 08 Feb 2012, 21:08

gabush86 scrie:+/- cat oare ? la ext , ex : un stup omorat de loca lasat afara ca si cum ar fi populat de albine .

Un astfel de stup=furnizor de spori cam pentru 50 de ani. Dacă nu e "curăţat" natural sau artificial. Fără nici o glumă. Cam atât rezista sporii în ceara fagurilor.
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde beeasz » 11 Feb 2012, 16:25

Vă salut pe toţi !

Îmi permit să citez un fragment din ,,Manualul apicultorului! Loca americană -Bacillus larvae. Boala evoluează în special tot sezonul activ de vârf în lunile
Iulie-August. Difuzarea maladiei de la o familie bolnavă la alta sănătoasă, precum şi de la o stupină la alta se face prin intermediul albinelor hoaţe, tântori, prin adăpătoare, unelte de lucru, schimbarea fagurilor de la un stup la altul, prin hrăniri cu miere infectată, prin diferiţi paraziţi ai stupului (în primul rând molia cerii) şi prin cumpărare de material biologic-familii, roi, mătci - din stupine contaminate."
Ca urmare, zona în care se depistează Loca americană ar trebui pusă în carantină ( să nu iasă şi să nu intre în zonă material biologic:familii, roi şi mătci)
Nu cred că ne putem permite să declanșăm o boală ca Loca americană la nivelu întregi țări, nu cred că este nevoie să dau exemple negative. Nici unul dintre noi NU VREA SĂ-ŞI VADĂ STUPII ARZÂND ÎN FOC.
Vă rog respectuos ca pe viitor să daţi o importantă mai mare unor probleme asemănătoare
P.S. Îmi pare rău că postez așa târziu un răspuns la acest subiect.
beeasz

Anterior

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE