Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde Mihnea 97 » 30 Aug 2015, 18:01

BUNKA scrie:Întrebare....cum ne putem aduna, discuta o strategie, cum ne putem numără sa știmccâți suntem ?
Ce idei avem privind materialul care trebuie lansat pe facebook?
Unde sunt mai multe capete, sunt mai multe idei, putem apoi selecta una buna...eu sunt pentru aceasta mișcare 100%

Ma bucur ca am un aliat in acest inceput de "drum" , si sunt sigur ca mai sunt apicultori care ne vor impartasi experientele lor triste in "lupta cu polenizarea gratuita" . Iar dupa ce se vor aduna o serie de patanii poate vom avea si materialul necesar infiintarii paginii de Facebook , pagina care ar trebui sa contina absolut toate detaliile legate de pagubele inregistrate de apicultori (nr. fam albine , zona , substanta folosita , cultura , chiar si nume ferma sau administrator , persoanele care au demarat si gestionat ancheta , etc.)
" Impotriva prostiei Zeii insisi lupta in zadar..." ( Schiller)
Mihnea 97

Mesajde BUNKA » 31 Aug 2015, 06:55

Mai bine o înființam intai și așteptăm să vină "adeptii" spre ea, doar îi dam share. ..ROMAPIS a sesizat problema am văzut pe pagin a facebook a lui Daniel Constantin, însă au rămas nebagati în seama
tre sa "dam jos mănușile și sa punem boxuri de metal pe pumni...altfel nu merge"
BUNKA

Mesajde viorel55 » 31 Aug 2015, 09:30

viorel55

Mesajde Dragos2006 » 31 Aug 2015, 11:58

Mai oameni buni , lupta cu marii fermieri este pierduta din start de către apicultori. In timp am nimerit si eu prin curtea Ministerului Agriculturii , reprezentanții marilor fermieri coborau din mașini de 100000 de euro iar reprezentanții stuparilor din ... tren . In asemenea conditii orice comentariu este de prisos . Apicultorii nu vor reuși in vecii vecilor sa-si impună punctul de vedere.

PS: Daca se mentine actuala politica in care apicultorul este prins intre chimicalele marelui fermier si mierea importata de marele procesator in maxim 5 ani vom vorbi doar de apicultura ca hobby. Si nu un simplu hobby ci unul care va scoate multi bani din buzunarul apicultorului.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde nicus » 31 Aug 2015, 13:07

De a lungul istoriei, napastuitul nu a reusit decat intr un singur mod sa si schimbe soarta.
S a UNIT si a STRIGAT (cat de tareee!!).

Astazi, prin sistemul creat, asta (adica napastuitul) are si el falsa impresie ca detine (chiar daca sunt ai bancii sau gustul e asemanator) si de aici confuzia in mintea lui.
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde lucky5strike » 31 Aug 2015, 13:42

Bizoni sau nu, aci e vorba de consens.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde alin75 » 31 Aug 2015, 14:07

Dragos2006 scrie:Mai oameni buni , lupta cu marii fermieri este pierduta din start de către apicultori. In timp am nimerit si eu prin curtea Ministerului Agriculturii , reprezentanții marilor fermieri coborau din mașini de 100000 de euro iar reprezentanții stuparilor din ... tren . In asemenea conditii orice comentariu este de prisos . Apicultorii nu vor reuși in vecii vecilor sa-si impună punctul de vedere.

PS: Daca se mentine actuala politica in care apicultorul este prins intre chimicalele marelui fermier si mierea importata de marele procesator in maxim 5 ani vom vorbi doar de apicultura ca hobby. Si nu un simplu hobby ci unul care va scoate multi bani din buzunarul apicultorului.

Transant, sincer, fara perdea.......
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde lucky5strike » 31 Aug 2015, 14:29

Deci, cum vedem un agricultor cu masina de x euro, cum ne vom pleca in fata lor cerand binecuvantarea... of-of, ce viitor maret ne asteapta... :lol:

O sa-i zic asta fermierului cu care lucrez eu... si care n-are masina de x euro.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 31 Aug 2015, 14:34

Nu sta in puterea fiintei umane sa prevada nimic. Dar sa faca ceva intr-o directie, asta da!.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 31 Aug 2015, 14:48

Gardul cu propte, vantul nu-l culca.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde mellis » 31 Aug 2015, 15:07

O amenintare "pasnica", 5 intepaturi , mai scad din Keuroi ;) (a se trata ca si gluma).
Sanatate..
Fişiere ataşate
AmenintarePasnica_A.JPG
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde alin75 » 31 Aug 2015, 16:21

lucky5strike scrie:Deci, cum vedem un agricultor cu masina de x euro, cum ne vom pleca in fata lor cerand binecuvantarea... of-of, ce viitor maret ne asteapta... :lol:
O sa-i zic asta fermierului cu care lucrez eu... si care n-are masina de x euro.

Dragos are perfecta dreptate! De ce---> masina indica "cine mi's eu". Sunt 2 paliere (agricultura/apicultura), unde s-a dus vremea in care cele 2 erau strans legate. Asa cum noi incercam sa avem albine cat mai "performante" pentru a obtine tone de miere, asa si tabara adversa incearca sa aiba seminte/tratamente cat mai performante pentru a avea tone.... Uitati-va in orice market/supermarket si vedeti cosuri pline cu mancare. Cand o sa vedem cosuri pline cu borcane de miere poate discutam de la= la =.
Sunt convins ca 99% dintre noi iubesc albina, dar incercati numai pentru o secunda sa va puneti in locul celui care cateva sute/mi de ha! Ce va face cu ochiul? Buzunarul sau sanatatea albinelor/"adversarului".......
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde lucky5strike » 31 Aug 2015, 16:29

Se pune intrebarea: cine culege beneficiile?

Pe la mine, 99% dintre agricultori (aia care se zbat intre 30-300 ha adica) au securea deasupra capului an de an. Sunt in campanie, noapte de noapte. Se roaga de sanatate si bani... barem pana in februarie.

Aveti idee in ce conditii se achizitioneaza granele? Cum le-o trage Cargill et co? Ii reprezinta aia ai lor de nu mai pot...

Asta vizavi de treaba cu masini xxx...
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde mellis » 31 Aug 2015, 16:52

Problema care se pune - de ce nu se respecta legile - de ce in caz de "otravire a albinelor" nu se poate face nimic? De ce asociatiile apicole nu fac treaba?
Care le este scuza folosirii unor insecticide interzise?
De ce albinele sunt daune colaterale?
Sanatate..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde Dragos2006 » 31 Aug 2015, 18:08

Mai nea L5S , tu daca ai impuscat doua de 112 te crezi Dumnezeul apiculturii oltenesti , in realitate esti un floc in calea lui ala micu . La mine un amarat de legumicultor de pe gîrla Buzaului scoate anual 150000 de euro pe legume si zarzavat fara sa se mai dea buricul pamantului sau gaura din covrig. Apicultura in aceasta tara este cenușăreasa agriculturii . Chiar nu vrei sa intelegi ca apicultorii romani se impart in doua categorii : hobbysti si păduchi ambulanti ?
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde lucky5strike » 31 Aug 2015, 18:51

Eu sunt "Profetul", ai uitat? 8-)
-----
Ai vreo solutie concreta la treaba cu pesticidele? Un glas, o mana, un deget?

Sau astepti sa-ti vina randul la ele?
Pax vobiscum!
lucky5strike

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE