alt stupar scrie:da, am reusit.
orice albina salvata de prigorie e un bun castigat.
Cristian IONITA scrie:.... ce nu ti-a mancat prigoria azi o sa-ti manace o lacusta maine .... .
Cristian IONITA scrie:.... natura stie cum sa regleze aceste aspecte ...
Cristian IONITA scrie:.... ca asa cu filozofii (mai degraba mentalitati retarde) de genu celei de mai sus ( orice albina salvata de prigorie e un bun castigat) nu ajungem nicaieri....
Dila Daniel scrie:Cristian,tie nu ti-a fost dat niciodata sa incerci sentimentul de satisfactie(multumire),cand ai facut ceva ce ti-a stat in putere?
Asta este sentimentul cand ''extermini''prigoriile (unele din ele)ce dau navala in raza stupinei.
Sti ca am mai scris...instinctul de a-mi apara ceea ce-mi apartine...
....
Cristian IONITA scrie:
Revenind la prigorii .... din cate inteleg eu atacurile lor sunt sezoniere si au loc cu predilectie in locurile unde sunt comasate multe familii de albine, oare in loc sa-mi fac pacate omorandu-le cu rezultate doar pe planul obinerii unor anumite "satisfactii" nu mai bine ma organizez in asa fel incat in perioadele de atac sa nu am stupii comasati la nivelul in care provoc atacuri masive?
Revenind la situatia cu albina omorata de prigorie si/sau lacusta ... parerea mea ca nu in asta (protectia contra pradatorilor) sta productia de miere ... sau in nici un caz nu intr-un procent care sa justifice exterminarea altor fiinte de pe pamant. Cu alea 3 picaturi de miere obtinute in plus pentru ca ai impuscat o prigorie nu te imbogatesti dar omenirea intreaga sufera pierderea unei fiinte practic nevinovate (oricine trebuie sa manace pe pamantul asta, nu doar tu sa te imbuibi)
alt stupar scrie: ... a smotocit pasarea asta albine de-ale mele = i-am smotocit si eu nitel penajul... ciudat cum o bilutza o face sa-si schimbe coloritul inspre rosu sangeriu...
Dragos2006 scrie:Cica pe lumea asta se intalneste munte cu munte dar mite om cu om ! daca o fi sa vina la masa mea domnul Ionita cristian sa stie de pe acum ca primul fel de mancare servit va fi supa de prigorie iar al doilea fel tocanita de prigorie .
alt stupar scrie: ... oricare daunatori ai albinelor MELE imi sta in putere sa-i casapasc, ii casapesc ...
Cristian IONITA scrie: gandind asa dai dovada de naivitate daca nu chiar superficialitate.
.... ca asa cu filozofii (mai degraba mentalitati retarde) de genu celei de mai sus ( orice albina salvata de prigorie e un bun castigat) nu ajungem nicaieri.
alt stupar scrie: ...
cand eu nu am pus mana pe o arma de ani de zile ?![]()
... !
Cristian IONITA scrie:Sunt de acord cu tine sa punem STOP .... dar ai macar decenta sa o faci asa cum trebuie si sa-ti stergi mizeria de post de astazi.
Multumesc anticipat
Cristian IONITA scrie:............. cu ce te umple de "ego"
Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 17 vizitatori