Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Colony Collapse Disorder-CCD

Mesajde akmm » 18 Mai 2015, 11:43

Un raport preliminar oficial al iperderii in iarna 2014-2015, nu a intregului an(Apr 2014-Apr.2015).Avem si o harta cu procentele pe state, pe tot anul.Cred ca si acolo e vorbaa de neglijenta subita a stuparului.
http://beeinformed.org/2015/05/colony-l ... y-results/
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde Dragos2006 » 18 Mai 2015, 17:17

si in Romania a aparut acest fenomen numai ca noua ne place sa ascundem gunoiul sub covor.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde nae » 18 Mai 2015, 21:31

Dragos2006 scrie:si in Romania a aparut acest fenomen numai ca noua ne place sa ascundem gunoiul sub covor.

Oau!
Pot sa-mi tai doua coaste ?,natura n-a fost darnica cu mine si nu ajung ;)
Noroc cu mine ca n-am .. covor . :D

De la >300 fam sau>5 T miere marfa sunt dispus sa ''vad'' CCD , sub aceste cote tot varroa sau prostia CRASA/Hagi Tudose sunt cauza . :cry:
nae

Mesajde cucubau » 07 Iun 2015, 20:12

Strugurii sunt acrii.... asa zicea vulpea . Stuparul cand nu stie ... CCD -ul este de vina .
Tratamente "0' , numai despaducherii , albuinele trebuie sa reziste oricum , ca de... suntem la sectiunea bio , hrana doar siroape .... si tot CCD-ul este de vina .
........
cucubau

Mesajde proapis13 » 23 Noi 2015, 01:22

Atentie marita colegi apicultori din vestul tarii...!!!
Colegii apicultori din Serbia Vrsac,la cativa km de granita cu Romania se confrunta cu un val de depopulari fara precedent,nu au nici bani sa duca albinele moarte la un laborator...paguba,1000 roiuri...aprox 2 mil euro...

http://www.politika.rs/rubrike/Srbija/K ... la.lt.html
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde mausica » 23 Noi 2015, 01:31

Nasoala situatie......dar cum adica nu au bani sa duca la laborator pt analize ???Adica din cati sunt acolo nu exista 1 cu banuti ???
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde mircea_tm » 23 Noi 2015, 04:04

proapis13 scrie:Atentie marita colegi apicultori din vestul tarii...!!!
Colegii apicultori din Serbia Vrsac,la cativa km de granita cu Romania se confrunta cu un val de depopulari fara precedent,nu au nici bani sa duca albinele moarte la un laborator...paguba,1000 roiuri...aprox 2 mil euro...

http://www.politika.rs/rubrike/Srbija/K ... la.lt.html

am mai scris la iernarea albinelor despre depopularea stupilor...fenomen, ce are loc la mine in zona. dispar albinele din lada. :cry:
CARPE DIEM !
mircea_tm

Mesajde lucky5strike » 23 Noi 2015, 10:17

Ultimul caz de parasire, in Dolj: dintr-o stupina de 80 de familii, 20 de familii i-au fugit apicultorului de pe rama, acum doua saptamani.

Inteleg ca mai nou se da vina pe varroa, desi nu prea ar fi fost semne... si m-as mira, ca este stupar vechi

Sunt relatari, nu pot baga mana in foc, n-am fost la fata locului.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde asd » 23 Noi 2015, 10:48

Varroa e cea mai probabila cauza; a doua mai putin probabila: nosema ceranae
semnat: stan patitul(varroa)
asd

Mesajde asd » 23 Noi 2015, 10:53

Lectie invatata anul asta pentru mine personal: tratament la roi la momentul in care exclozeaza puietul capacit(pana se imperecheaza noua matca).
asd

Mesajde cucubau » 23 Noi 2015, 14:03

asd scrie:Varroa e cea mai probabila cauza; a doua mai putin probabila: nosema ceranae
semnat: stan patitul(varroa)

Exact ca in bancul cu limbricii.

...............................................
Apicultura la momentul de fata se afla intre ciocan si nicovala . Pe deoparte interdictia de a se folosii pentru tratamente antibiotice si pe cealalta parte culturile modificate genetic si tratate cu neonicotinoide.
O parte din cei care au facut pastoral in sudul tarii stiu mai bine cum s-a manifestat asa zisa depopulare de la FS . Urmarile se vor vedea cat de curand.
........
cucubau

Mesajde alt stupar » 23 Noi 2015, 14:14

Pai... nu e chiar intocmai.
Vezi ca acolo unde CCD-ul si-a facut de cap la greu (NordAmerica) nu exista interdictie pe antibiotice. ;)
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde asd » 23 Noi 2015, 14:18

Nu sunt un obsedat de paduchi(dimpotriva) insa nu pot sa nu vad ca sunt de departe cea mai mare problema. Am gasit la nuclee compartimente goale si negru de paduchi pe jos dupa tratament. Unde au plecat albinele?
asd

Mesajde cucubau » 23 Noi 2015, 15:19

alt stupar scrie:Pai... nu e chiar intocmai.
Vezi ca acolo unde CCD-ul si-a facut de cap la greu (NordAmerica) nu exista interdictie pe antibiotice. ;)

Monoculturile modificate genetic cat si neonicotinoidele in zona americana sunt la ele acasa. Degeaba exista tratament daca nu se inlatura si cauza .
........
cucubau

Mesajde proapis13 » 23 Noi 2015, 15:22

asd scrie:Nu sunt un obsedat de paduchi(dimpotriva) insa nu pot sa nu vad ca sunt de departe cea mai mare problema.
Am gasit la nuclee compartimente goale si negru de paduchi pe jos dupa tratament.
Unde au plecat albinele?

E o mica-mare problema...cine ti-a populat nucleele si de unde a luat albina :?: :roll:
...Albinele au plecat sa plimbe paduchii...prin pastorale...ca si asa se vaita unii ca nu au... :lol:
In alta ordine de idei,bine ca nu te numeri printre crescatorii de regine recunoscuti...stii ce vreau sa zic... ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde asd » 23 Noi 2015, 16:05

Era o intrebare retorica ;)
Si la paduchi si la nosema ceranae stupii se depopuleaza fara simptome foarte clare si fara a vedea albina moarta pe fundul stupului. Cazurile autentice de CCD sunt destul de putine din ce am citit.
asd

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE