lefter scrie:au plecat fratilor oare unde pleaca tot albine maninca
cornelioandanciu scrie:Prigoriile au fost cel mai mic rau, seceta a fost adevaratul dusman anul asta! Am vazut prigorii in mica mea stupina, intr-un fel m-am bucurat ca natura inca mai este normala
lucky5strike scrie:Dezbaterea asta ne ajuta, fratilor!
Prigoriile sunt explicit protejate de lege. Stie cineva daca undeva scrie acelasi lucru si despre albine???
Scrie undeva asa: "albina reprezinta o specie de insecte protejata in Romania prin lege" sau ceva echivalent?
Sau nu e necesar, devreme ce exista suficienti nebuni care au grija de ele?
Sa fie mai firava prigoria decat albina?
lucky5strike scrie:Hai la lege, nu la palavre... vino cu trimitere, scrie sau nu?
Ce legatura are porcul cu ciocanitoarea?
![]()
![]()
PS: se muta la prigorii
lucky5strike scrie:Hai la lege, nu la palavre... vino cu trimitere, scrie sau nu?
Ce legatura are porcul cu ciocanitoarea?
![]()
![]()
PS: se muta la prigorii
kamy scrie:mosiule merge pan se obisnuiesc,in 2004 am fost la rapita in dobrogea era vreme mai rece si au tabarat pe stupi ,aveam in dotare un butoi de inox am inceput sa bat cu ciocanu in el ,dupa 20 de minute ma deranja sunetul doar pe mine asa ca am plecat dintre stupi!
cantemir scrie:Daca vreti sa le faceti o mare surpriza, imi permit sa va prezint o varianta infailibila a unei sperietori de pasaret. Are efect maxim asupra tuturor zburatoarelor mici, dar nu si asupra ciorilor.
Cand se sacrifica in gospodarie o gasca, se taie aripile ( ultimile doua segmente) cu tot cu fulgi si pene, inainte de jumulirea pasarii.
Se leaga strans cu o sarma subtire, trecuta pe sub fulgi, capatul osului si varful aripii. Privita din partea exterioara, cu articulatia in sus, chestia asta seamana oarecum cu o pasare de prada vazuta din spate! Soim, uliu, erete, bufnita... nu conteaza.
Se fixeaza improvizatia intre crengile unui pom din apropiere, in pozitie verticala, de preferat cu "spatele" la stupi.
Efectul e garantat: pitigoii, sticletii, vrabiile vor "ricosa" din zbor la vederea asteia si prea curand nu se vor mai apropia!
Necazurile sunt doua:
-daca e vazuta de curcile sau bibilicile din ograda s-a dus cu linistea;
-daca e vazuta de ciorile din zona, va fi dezmembrata in urma unui atac aerian ce ar merita filmat.
Dupa un timp intervine obisnuinta si efectul scade, dar merita incercat. Doar gasca are de pierdut!
Am mai scris asta pe aici, da'n-am fost crezut!
Are efect si toamna la vie, contra graurilor... Prigoriile nu-s nici ele vaccinate!
Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 8 vizitatori