Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Prigoriile

Mesajde teinegru64 » 22 Sep 2012, 14:06

Cu siguranta ...asta a fost .Dar a fost altfel...a fost ca un spectacol....fara sa creasca tensiunea...si fara dureri de mana , de la aruncari. Dupa acesta reprezentatie , nu mai sunt suparat pe ele. :D
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde livas » 22 Sep 2012, 21:05

....nene Teiule sa traieshti,
...shi shtii ce, tocmai asta ii povesteam lu doamna mea, cand am venit de la moshie ca nu am vazut macar o prigorie toata ziua shi am crezut ca umbla prin vecini :lol: , da se vede treaba ca sar putea sa ai dreptate, mai vedem zilele urmatoare. ;)
livas

Mesajde un OM » 22 Sep 2012, 21:20

:evil: Io inca le vad!
un OM

Mesajde nae » 22 Sep 2012, 21:57

Sa inteleg ca ,inca , sunteti in pastoral ?
Am un prieten (sa traiesti nea Puiu C )care e ''pe Dunare '' si pe + .
La cat api... am bagat din august cred ca ma adopta /infiaza procesatorul .
nae

Mesajde lefter » 24 Sep 2012, 19:47

au plecat fratilor oare unde pleaca tot albine maninca
lefter

Mesajde modigliani » 24 Sep 2012, 20:18

lefter scrie:au plecat fratilor oare unde pleaca tot albine maninca

..... "?" ..... cumva ?
modigliani

Mesajde tiih » 25 Sep 2012, 10:20

Au plecat in jurul datei de 15 septembrie..ce a lasat in urma ...VA FI UN DEZASTRU pe care il vom vedea prin februarie -martie, cand albina de iarna isi va da duhul iar tineretul nu o va putea inlocui cu succes...A fost un august de cosmar atacand ca niciodata in plina zi ,cu soare...BLOCAND activitatea stupilor ,saptamani la rand...diminuind ponta matcii in lipsa de nectar si polen PROASPAT adus in stupi ....Sa te atace in mai-iunie cand matca depune pana la 2000 oua pe zi nu e un mare pericol...sa te atace an august-septembria cand matca si asa depune oua mai putine de la o zi la alta..oua din care va iesi .."ALBINA DE IARNA"...e cu adevarat foarte grav... tinand cont si de seceta instalata deja...
tiih

Mesajde activ » 27 Oct 2012, 23:00

cornelioandanciu scrie:Prigoriile au fost cel mai mic rau, seceta a fost adevaratul dusman anul asta! Am vazut prigorii in mica mea stupina, intr-un fel m-am bucurat ca natura inca mai este normala

Da, intradevar, prigoriile reprezinta cel mai mic rau pentru o stupina atunci cand dau tarcoale vreo 5, 10, 20 ... si pe care le poti speria zilnic de cate ori treci prin stupuina, tu sau vreun membru al familiei.
Dar poate sa reprezinte si o catastrofa pentru stupina atunci cand ... dupa o saptamana te duci sa-ti vizitezi stupi in pastoral, in septembrie, pe valea Dunarii, in contextul unei secete prelungite si puiet putin ... si apropiindu-te cu nerabdare de stupii dragi, se ridica, mai sa te sperie, dintre stupi, 200-300 de prigorii derejate din ospat ... de subsemnatul.
Si totusi ar trebui sa fim intelegatori ... cu ele ... si cu natura, deoarece si ele au fost afectate de seceta, mancau la greu albine saracele ... "de sete".

Oricum ... dupa indelungi rugaminti si interventii, am reusit sa conving o doamna prigorie sa VA SALUTE .
Fişiere ataşate
20120829_192845 (Medium).jpg
20120829_193000 (Medium).jpg
NIMENI nu le ştie pe TOATE ! ... Ascultă-i pe TOŢI şi fă cum e mai bine pentru TINE !
activ

Re: LEGEA APICULTURII - PROIECT

Mesajde Cristian IONITA » 18 Noi 2012, 21:58

lucky5strike scrie:Dezbaterea asta ne ajuta, fratilor!

Prigoriile sunt explicit protejate de lege. Stie cineva daca undeva scrie acelasi lucru si despre albine???

Scrie undeva asa: "albina reprezinta o specie de insecte protejata in Romania prin lege" sau ceva echivalent?

Sau nu e necesar, devreme ce exista suficienti nebuni care au grija de ele?

Sa fie mai firava prigoria decat albina?

:roll:

Legea care protejeaza albinele se refera la animale salbatice

Albina e protejata fix la fel cum e protejat porcu .

Stiu ca iti e greu sa pricepi dar nu poti compara albina cu prigoria .... asa cum nici porcul nu-l poti compara cu ciocanitoarea.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde lucky5strike » 18 Noi 2012, 22:08

Hai la lege, nu la palavre... vino cu trimitere, scrie sau nu?

Ce legatura are porcul cu ciocanitoarea?

:lol: :lol: :lol:

PS: se muta la prigorii
Pax vobiscum!
lucky5strike

Re: prigoriile

Mesajde letsoc » 19 Noi 2012, 18:18

lucky5strike scrie:Hai la lege, nu la palavre... vino cu trimitere, scrie sau nu?

si eu ma intreb
Fiindca atat de mult a iubit DUMNEZEU lumea, ca a dat pe singurul Sau Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. Ioan3/16
letsoc

Mesajde Cristian IONITA » 26 Noi 2012, 14:38

lucky5strike scrie:Hai la lege, nu la palavre... vino cu trimitere, scrie sau nu?

fix la fel ca cea dintre prigorie si albina .... cateodata porcu manaca si-o ciocanitoare
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde lucky5strike » 26 Noi 2012, 14:58

Bine... hai... fie! 8-)
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde ionel07196555 » 30 Dec 2012, 13:59

kamy scrie:mosiule merge pan se obisnuiesc,in 2004 am fost la rapita in dobrogea era vreme mai rece si au tabarat pe stupi ,aveam in dotare un butoi de inox am inceput sa bat cu ciocanu in el ,dupa 20 de minute ma deranja sunetul doar pe mine asa ca am plecat dintre stupi!

Pun si eu o antrebare : dupa ce ai plecat de la rapita si ai stimulat putin aceasta pasare frumoasa si luat cu tine ceva sau au ramas sa le hraneasca localnici ?
acum sa vezi ;
ionel07196555

Mesajde cantemir » 30 Dec 2012, 14:22

Daca vreti sa le faceti o mare surpriza, imi permit sa va prezint o varianta infailibila a unei sperietori de pasaret. Are efect maxim asupra tuturor zburatoarelor mici, dar nu si asupra ciorilor.
Cand se sacrifica in gospodarie o gasca, se taie aripile ( ultimile doua segmente) cu tot cu fulgi si pene, inainte de jumulirea pasarii.
Se leaga strans cu o sarma subtire, trecuta pe sub fulgi, capatul osului si varful aripii. Privita din partea exterioara, cu articulatia in sus, chestia asta seamana oarecum cu o pasare de prada vazuta din spate! Soim, uliu, erete, bufnita... nu conteaza.
Se fixeaza improvizatia intre crengile unui pom din apropiere, in pozitie verticala, de preferat cu "spatele" la stupi.
Efectul e garantat: pitigoii, sticletii, vrabiile vor "ricosa" din zbor la vederea asteia si prea curand nu se vor mai apropia!
Necazurile sunt doua:
-daca e vazuta de curcile sau bibilicile din ograda s-a dus cu linistea;
-daca e vazuta de ciorile din zona, va fi dezmembrata in urma unui atac aerian ce ar merita filmat.
Dupa un timp intervine obisnuinta si efectul scade, dar merita incercat. Doar gasca are de pierdut!
Am mai scris asta pe aici, da'n-am fost crezut!
Are efect si toamna la vie, contra graurilor... Prigoriile nu-s nici ele vaccinate!
cantemir

Mesajde ionel07196555 » 30 Dec 2012, 14:43

cantemir scrie:Daca vreti sa le faceti o mare surpriza, imi permit sa va prezint o varianta infailibila a unei sperietori de pasaret. Are efect maxim asupra tuturor zburatoarelor mici, dar nu si asupra ciorilor.
Cand se sacrifica in gospodarie o gasca, se taie aripile ( ultimile doua segmente) cu tot cu fulgi si pene, inainte de jumulirea pasarii.
Se leaga strans cu o sarma subtire, trecuta pe sub fulgi, capatul osului si varful aripii. Privita din partea exterioara, cu articulatia in sus, chestia asta seamana oarecum cu o pasare de prada vazuta din spate! Soim, uliu, erete, bufnita... nu conteaza.
Se fixeaza improvizatia intre crengile unui pom din apropiere, in pozitie verticala, de preferat cu "spatele" la stupi.
Efectul e garantat: pitigoii, sticletii, vrabiile vor "ricosa" din zbor la vederea asteia si prea curand nu se vor mai apropia!
Necazurile sunt doua:
-daca e vazuta de curcile sau bibilicile din ograda s-a dus cu linistea;
-daca e vazuta de ciorile din zona, va fi dezmembrata in urma unui atac aerian ce ar merita filmat.
Dupa un timp intervine obisnuinta si efectul scade, dar merita incercat. Doar gasca are de pierdut!
Am mai scris asta pe aici, da'n-am fost crezut!
Are efect si toamna la vie, contra graurilor... Prigoriile nu-s nici ele vaccinate!

DA sa mai scris si asta : daca nu vedem un atac masiv pe stupina nu inseamna ca nu le este foame asteapta pe culoaru de zbor al albinei si nu le culege la dus ci la antors cand au gusa plina
CE se intanpla cu un stup sau familie cand ramane fara culegatoare si mai ai si ghinionu sa ai mult puet in stup si sa dispara multa albina an timp scurt si cateva nopti reci si de aici astept completari de la cei cu experienta .... cineva zice pe aici IMPLICARE sau a inceput revelionu la dumnealui ??????????? cu soacra .
ionel07196555

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE