Sal'tare!
Nu stiu daca este foarte bine sa faci cand e foarte frig si nici daca-i noapte, dar....Ma rog! Asta-i o parere....
Eu folosesc oxalicul de peste 10 ani....Am fost primul din zona Faget care am folosit oxalic dupa cum am citit in revistele italiene. Am pus uneori si 100 gr. la pet-ul de 2,5 l si 250 gr. zahar si restul apa calda si a fost O.K. dar acum folosesc reteta clasica 35 grame /litru ( a.o.cristalizat), insa eu am respectat alte reguli:
Nu am folosit acul ci seringa putin topita cu bricheta si latita la partea unde se punea acul, ca sa imprastie jetul;
Am pus o treime din substanta in borcan si am tratat , iar restul am tinut-o la caldura ( la piept sub pulover);...
Am dat 5 ml pe fiecare interval , chiar si pe cele dinspre margine, ca albina circula inca in stup la vremea asta si muta substanta;
Am lucrat numai ziua, pe lumina si la temperatura de peste 10 grade, astfel ca si daca au zburat cateva albine cand am ridicat podisorul, au reintrat pe urdinis.
Si inca o chestie, mare grija la substanta....Exista si cristalizat si anhidru - (praf), dozele sunt diferite pentru ca si concentratia este diferita. Cititi pe forum ca in anii anteriori s-a dezbatut problema.
Nu recomand sa se masoare ochiometric ( cu lingura) ci doar la cantar, ca acuma sunt cantare peste tot si de toate felurile si nu-i o problema sa-ti procuri un cantar ieftin si bun la pret modic.
Sal'tare....