de ovidiu_78 » 10 Iun 2012, 14:25
Eu de trei ani am inceput sa imi fac casa si una alta pe la tara,acolo am bunici,unchi,matuse,verisori...si normal in ideea ca sa traiesc mai sanatos,mediu mai curat,etc,dar nu e ceea ce am sperat,adica degeaba zice lumea ca creste natural,ei nu stiu ce inseamna ecologic,adica chiar natural,ei nu inteleg de ce eu plantez poromb din batrani care nu da asa mare productie ca si pioneer-ul care il planteaza ei,ei nu stiu ce e aceea omg(organism modificat genetic),ei nu inteleg ca daca dai la un animal acel porumb nu e bine,dar nu are incotro animalul si il mananca,culmea ei nu il mananca deloc ca are gust rau,asa zic ei,si cam in toate cazurile referitor la agricultura,degeaba le explici ca nu vor sa inteleaga,chiar ieri a cumparat vara mea ACTARA pt stropit cartofii,desi stie ca e toxic,dar...eu si anul trecut am cules pe colorado pina nu mai stiam de capul meu,am incercat fel si fel de metode,prin oparire,si cu ghips,macerate de urzica,si altele,si a fost foarte bine,bineinteles pt unii sa stropeasca e mai usor,un plic costa doar 4lei si faci 7-8 litri de soluite cu el,si pe unde am fost in tot satul nu este cineva care sa nu stropeasca cu ACTARA sau altceva.Adevarul e ca taranul roman si nu numai ci si noi oamenii,au devenit comozi,lacomi,egoisti si risipitori,e pacat ca ne batem joc de mostenirea stabunilor nostri,ceea ce ne-a dat Dumnezeu,si nu ne gandim la viitorul copiilor nostri.Sunt multe de spus,dar mai bine ar fi sa facem fiecare ce ne sta in putinta,ca prin faptele noastre cele bune sa se lumineze si altii si sa faca la fel.Citeam undeva o vorba,Romania nu e ce scrie in ziare,sau ce se zice la televizor de noi,e ceea ce o facem noi sa fie
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"