Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Colony Collapse Disorder-CCD

Mesajde Ruben » 09 Noi 2012, 19:35

adita scrie:" CCD-ul ii aici la noi"

Daca nu sint indiscret afara de "zisele" dv puteti indica un studiu al unui institut de cercetare romanesc ca CCD este prezent in Romania.Fara indicarea unui studiu pe aceasta tema cele afirmate de dv. sint doar dezinformari.

:lol: :lol: :lol: :lol: :

Arata-mi prima data institutul de cercetare care functioneaza, si dupa aia iti arat studiile. Ce institut? Unde? A fost odata ca niciodata.(Imi cer scuze lui pab).

"Zisele" mele le pot confirma colegi de pe forum. De fapt le-ar putea confirma daca ar avea curaj ;) .
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Ruben » 09 Noi 2012, 19:44

Mai, acuma serios.

Cand era mai la inceput problema in zone din Banat, acum cativa ani, la un targ la Alba Iulia, un domn de la Apimondia(roman de al nostru, nu retin numele) a vorbit putin despre virusi. L-am intrebat unde se pot face analize pentru IAPV. Mi-a raspuns simplu: La Londra.

Cu virusii ii mai complicata problema. Banuiesc ca trebuie duse organisme vii care sa afirme/infirme ipoteza prezentei unui anume virus. Cum calea ii lunga pana la Londra, nu am dus albine vii acolo.

Si, fiind stiut ca impotriva virusului nu avem arme, nici nu m-am agitat sa duc probe.

Bineinteles, s-a mers si pe alte ipoteze. Una din ele: Nosema ceranae. Si asta este prezenta si la noi.

DAR, inainte sa vedem din ce cauza se intampla, ar fi interesant sa admitem ca avem problema. :idea:
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Ruben » 09 Noi 2012, 19:57

Si cand o aparut Varroa se agita ACA de atunci ca la noi nu este. Nu si nu! Cand a aparut totusi, dai cu zone de carantina. :lol:

Sunt convins ca pana cand ne trezim noi ca o fost CCD, cu toate institutele si comisiile noastre, virusii care provoaca boala se vor modifica spre forme mai putin agresive.(Ca in cazul gripei spaniole care s-a terminat brusc). Acolo imi este speranta, in natura. Ca in rest....pe autoritati le doare in cot de apicultura noastra si de gâze.
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde nae » 09 Noi 2012, 20:06

D-lor, nu stiu ce-i CCD-ul , nici nu am citit tot ce ati scris (rusine mie ) , ce stiu e ca eu trag la salcam in Dragasani camuflat ca pt Cernobal , mai la nord 15 Km ajut un coleg la bermude ... mut stupii la faneata/munte/FS si trag si eu la bermude - :shock:
LA NOI discutia nu-i serioasa cat timp : se fac tratamente cu VF aplicate cu Varujet-ul si urdinisul deschis :evil: ;crescator (cu pretentie )de matci vinde..botci -insista / RECUNOASTE ca nu controleaza Paternitatea (cine-l opreste sa creasca trantori timpuriu/tarziu -e grele /varianta cu muntele sau insula imi provoaca greata ... ),apicultori care vor matci :- sa ponteze fara numar/miere cacalau/BLANDE /SL /capacire uscata (anul acesta ... fara numar )/sa opreasca ponta la 15 sept-orele 12trecute -fix ...,ierneaza pe 10 R1/1 cu 5 albine +miere cu portia si VINOVATI sunt toti/si orice mai putin EU apicultorul lu' peste .
nae

Mesajde delorin I » 09 Noi 2012, 20:35

adita scrie:" CCD-ul ii aici la noi"

Daca nu sint indiscret afara de "zisele" dv puteti indica un studiu al unui institut de cercetare romanesc ca CCD este prezent in Romania.Fara indicarea unui studiu pe aceasta tema cele afirmate de dv. sint doar dezinformari.

Daca o sa mai rasfoiesti pe forum o sa vezi ca nu e necesar nici un alt studiu! Si eu am citit aici prima data si am ignorat multumit cu explicatiile celor mai vechi pe aici cum ca familiile au disparut din diverse motive..varoa, ca nu au fost hranite...etc..nimeni nu a spus de CCD! Acum cand am auzit despre un caz de 2 familii disparute la mai putin de 2 km de mine...eu ca debutant in apicultura ce pot sa mai fac? Sa ma fac ca nu am auzit? E drept nu am vazut ...nu mi s-a intamplat...dar cred ca undeva in aer..poate nu la dimensiunile din afara, si albinele noastre sufera. In documentarul pus de mine se vorbeste chiar si de Croatia...la data documentarului cred ca CCD era in floare! Intre timp vrem sau nu..a ajuns si prin partile noastre fara voia noastra si fara sa fim cu siguranta pregatiti sa il primim!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde adita » 09 Noi 2012, 20:48

Dl Ruben,

"Arata-mi prima data institutul de cercetare care functioneaza, si dupa aia iti arat studiile"
ICDA se numeste "S.C. INSTITUTUL DE CERCETARE DEZVOLTARE PENTRU APICULTURA S.A.",puteti arata studiile sper ca vorbim serios.
Prostia este infinit mai fascinantă decât inteligenţa. Inteligenţa are limitele ei, pe când prostia, nu.
adita

Mesajde Ruben » 09 Noi 2012, 20:55

adita scrie:Dl Ruben,

"Arata-mi prima data institutul de cercetare care functioneaza, si dupa aia iti arat studiile"
ICDA se numeste "S.C. INSTITUTUL DE CERCETARE DEZVOLTARE PENTRU APICULTURA S.A.",puteti arata studiile sper ca vorbim serios.

Eu vorbesc cat se poate de serios. Institutul de cere vorbesti a fost candva-poate- un institut serios. Acum nu este relevant pentru mine. Din partea mea poate linistit sa se inchida.

Nu am nevoie de studii sa imi certifice ca un sat vecin a fost ras anul trecut de albine. Ca toti stuparii au avut in satul acela pierderi importante-pana la 90% din albine, inclusiv oameni cu o viata de apicultor. Intelegi adita, ce vreau sa zic? Daca nu crezi, vino si te plimb pe la ei sa iti povesteasca.

Dar cred ca ai auzit si tu de fenomen...care a lovit in diverse parti ale tarii. Chiar nu ai auzit?
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde adita » 09 Noi 2012, 21:11

Dl Ruben,
" Institutul de cere vorbesti a fost candva-poate- un institut serios. Acum nu este relevant pentru mine."Nici afirmatiile ca dv ca exista CCD in Romania nu sint relevante pentru mine.Parerile noastre de diletanti fac ca noi sa vorbim discutii.
Prostia este infinit mai fascinantă decât inteligenţa. Inteligenţa are limitele ei, pe când prostia, nu.
adita

Mesajde Ruben » 09 Noi 2012, 21:13

adita scrie:Dl Ruben,
" Institutul de cere vorbesti a fost candva-poate- un institut serios. Acum nu este relevant pentru mine."Nici afirmatiile ca dv ca exista CCD in Romania nu sint relevante pentru mine.Parerile noastre de diletanti fac ca noi sa vorbim discutii.

Noapte buna, adita! :roll:
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Mircea_63 » 09 Noi 2012, 21:22

Delorin I, daca ai mai multe detalii despre ce s-a intamplat cu stupii din satul vecin...te rog povesteste-ne. Ai idee: s-a intamplat brusc la toti deodata? A aparut la unul, altul si s-a extins?
Au ramas toti fara albine...fara toate? Cei patiti s-au reapucat de apicultura? Daca da, au mai avut apoi probleme?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde adita » 10 Noi 2012, 12:42

Queen of the Sun
"Noaptea trecuta am visat ca am avut un stup,aici in inima..." Asa incepe filmul "Queen of the Sun: What Are the Bees Telling Us?" Adica "Rerina Soarelui: Ce ne spun albinele?" In 2010 a fost lansat filmul documentar regizat de Taggart Siegel.Filmul investighează sub mai multe unghiuri ale recentei probleme ale albinelor: CCD. Se explorează, de asemenea, istoric şi relaţia contemporană dintre albine si oameni. Dispunând de interviuri cu Michael Pollan, Hauk Gunther, Vandana Shiva, Hugh Wilson, Michael Thiele , Carlo Petrini şi Raj Patel..
Puteti urmari o secventa din documentar in care Sara Mapelli danseaza: http://youtu.be/iTLgSqu4r3E
Filmul se poate gasi pe net.
adita

Mesajde delorin I » 10 Noi 2012, 14:38

http://www.cultureunplugged.com/play/6892/

Inca un documentar....pe aceasta tema!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde Mircea_63 » 10 Noi 2012, 15:47

Eu as fi putin sceptic cu unele din filmele astea. Exista persoane dornice de celebritate si care pedaleaza pe "stricaciunea" evolutiei tehnice, fara discernamant sau dovezi, uneori.

CCD! Inca nu s-a stabilit cauza. Daca ar fi dupa unii dintre creatorii filmelor, ar trebui renuntat la chimizarea agriculturii, la modificari genetice, la telefoane mobile, antibiotice si cine mai stie la cate altele. Ne-am intoarce fain frumos in grota si ar fi minunat.

Ca sa dea o fata "frumosa" filmelor, se ating corzi sensibile si se impleteste frumos adevarul cu alte lucruri banuite doar. Exista insa prezumtia de nevinovatie!

Oare s-ar incumeta cineva sa garanteze ca neonicotinoidele de exemplu, provoaca CCD-ul? Sa zicem ca se renunta la ele si apoi constata ca CCD-ul e neschimbat. Plateste acel cineva pagubele economice produse? Dar daca inchidem telefonia mobila?

Pe de alta parte, ar fi o tampenie sa nu recunostem fenomenul, sau sa nu intreprinda cercetari serioase cei care pot sau sunt in masura sa faca asta.

I-am intelege mai bine pe unii daca ne-am imagina ca intr-o zi ar putea sa apara un curent care sa sustina ca albina sta la originea unor mari rele, iar distrugerea albinelor ar insemna salvarea planetei. Repet: un exercitiu pur imaginar!
Cum s-ar simtii stuparii? Darmite sa fie distruse si apoi sa afle ca a fost doar o greseala?

Fenomenul e ingrijorator, dar la fel de ingrijoratoare poate fi si transformarea lui intr-o vanatoare de vrajitoare. E clar ca ceva nu e in regula, dar nu cred ca voi afla raspunsul sau solutia din filmuletele astea de pe iutub. Uneori le simt doar ca pe o cautare de celebritate sau si bani, la fel ca a vindecatorilor de cancer.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde adita » 10 Noi 2012, 20:56

Urmarin prezentarea documentarului Regina soarelui mai multe personalitati au perticipat la interwiu :
Hauk Gunther este co-fondator al Fermei Spikenard o ferma biodinamica, un sanctuar al albinei. Adresa este :http://www.spikenardfarm.org/
Tot Dl Hauk Gunther are un filmulet :Saving the Honey Bee (Salvind albina) http://youtu.be/XOHQtiFfWz8
adita

Mesajde adita » 11 Noi 2012, 20:34

Videoul lui Tom Theobald stupar din Colorado prezinta legatura dintre insecticide Neonicotinoide şi masa de moarte de colonii de albine din întreaga lume.
Urmariti filmul:
http://youtu.be/-9BkfaVCv84
adita

Mesajde Alexu » 12 Noi 2012, 01:12

Bun.. acum cativa ani , in timpul unei inspectii intr-o familie de 10 rame pregatita pentru iarna am obs varroua , era undeva catre sfarsitul lui august , i-am facut tratamementele , in septembire familia si-a mentinut aproximativ puterea , iar la sfarsitul lui octombrie mi-a disparut TOATA ALBINA , a mai ramas matca si cateva sute de albine care erau moarte . Acum 4-5 ani :-? , foloseam cutii de bere pentru varachet , bagam fitilul in ea de teama sa nu-mi ard stupii ( deh , asa suntem la inceput ) , la sf toamei cand ma pregateam sa iernez stupii , cand am scos cutiile , surpriza la 2 familii fitilele erau aproape intacte . In mijlocul iernii la minus 10/-5 grade albinele ieseau afara de nebune, nu s-au mai intors.. , ce s-a intamplat? Acel stup s-a depopulat pana a mai ramas un pumn de albine ( decedate ) Familiile au fost de 6-9 rame
De aici fiecare trage ce concluzii vrea , dar eu tind sa merg pe neglijenta tratamentului antivarroua . Daca ar fi fost CCD sau altceva trebuia sa pird toata familiile nu 2 din 20 , albienele se ratacesc , virusul se raspandeste . De ce se pierd albienele , simplu . Nu mai stiu pe unde am citit exact , dar varroua le modifica comportamentul albinei , facad-o sa iasa din stup indiferent de vreme sa caute alte familii pentru ca varroua sa se raspandeasca si-n alte familii
,, Nu e problema mea ce cred oamenii despre mine . Eu sunt ceea ce sunt și fac ceea ce fac . Nu astept nimic și accept totul . Si asta face viața mult mai usoara ''
Alexu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE