baumann scrie:Eu de obicei fac tratamentele inainte de iernare cand nu mai extrag miere.Cum am observat mirosul de petrol se simte cam o saptamana dupa ultimul tratament(fara puiet).Fac acuma un experiment:am auzit de la un apicultor din Ungaria ca tratamentele antivaroa se fac numai toamna,asa am facut doi ani la rand si sunt multumit cu rezultatele obtinute pana acuma.
fcvaslui scrie:Am facut rost de medicament. Se pune 80 ml la litrul de gaz lampant. Gazul l-am gasit intr-un magazin apicol din Vaslui. Sa nu cumva sa va ganditi ca din magazinul ACAPrietenii stiu de ce am pus emoticonul zambaret dupa ultima propozitie.
balasbebe scrie:Folosesc un aparat construit de mine, posibil din anul 2003. De atunci am schimbat doar sepentina de cupru cu una din inox. Schema cu tratamentele o adaptez de la an la an, in functie de cati paduchi cad si de prezenta puietului capacit. Foarte rar aplic si Mavrik, dar numai solutie, si nu cumpar acele benzi impregnate.
In PNA daca as fi cumparat tot ce se cere zahar, medicamente, poate cheltuiam mai mult decat as fi primit. Cumpar o sticla de Taktic cu un pret mai mic decat a unuia de Varachet. Din acesta pot sa fac tratamente atat eu cat si alti stupari care au nevoie fara sa le cer bani pe solutie.
Pana acum este bine.
Poate au observat si alti stupari ca in acest an au fost mai putini paduchi decat in alti ani.
alt stupar scrie:Takticul omoara Acarapis wood ?
( a se vedea filmele lui Dan Margarit )
Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 12 vizitatori