Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde BUNKA » 02 Sep 2015, 23:22

peterneamt scrie: ;)

Deci frate...francezii sunt virali împotriva lor, dar asta abia după ce si-au luat-o grav...ce facem, așteptăm să ne-o tragem singuri sau, ne luăm de gat cu TRĂDATORII de la guvern, minister..pe ei, pe mama lor !
BUNKA

Mesajde BUNKA » 02 Sep 2015, 23:26

AI TOT RESPECTUL ȘI RECUNOSTINTA MEA PT CE FACI ACUM...asta vreau de la toată lumea, vom face un manifest super.
BUNKA

Mesajde ignatov andrei » 02 Sep 2015, 23:29

BUNKA scrie:

Deci frate...francezii sunt virali împotriva lor, dar asta abia după ce si-au luat-o grav...ce facem, așteptăm să ne-o tragem singuri sau, ne luăm de gat cu TRĂDATORII de la guvern, minister..pe ei, pe mama lor !

Uita-te doar la "meclele" celor doi (francezi) si-ti dai seama cata inteligenta si intuitie "esista" in capul lor...
Ma lesi...?!?
BUNKA, poti sa-ti sustii pledoariile cat vrei, e doar un forum... dar sa ma ignori... dai dovada de altceva...
ignatov andrei

Mesajde ignatov andrei » 02 Sep 2015, 23:37

BUNKA scrie:

AI TOT RESPECTUL ȘI RECUNOSTINTA MEA PT CE FACI ACUM...asta vreau de la toată lumea, vom face un manifest super.

Care lume... cea "cu parul si coasa"...?!?
Daca nu renuntati la biostimulatori, aveti tot dreptul sa faceti... macar galagie..., dar nu veniti cu chestii anapoda, pentru ca apicultorii experimentati, in loc sa va sustina (ca doar si ei consuma produse cu neonicotinoide, gen: gratar, mamaligutza etc,), va vor contrazice!
Aici este de fapt lipsa de coeziune intre membri! Stabiliti fratilor ce vreti, iar noi, cei care mai pricepem ceva despre aceasta "insecta", sustinem- dar cu argumente - CAUZA!!!
ignatov andrei

Mesajde peterneamt » 02 Sep 2015, 23:42

Albinele care îşi simt sfârşitul mor cât mai departe de stup şi stupii se depopulează treptat.......Apicultorii mai tineri nu ştiu că în trecut după două extracţii la floarea soarelui, caturile erau pline de albine şi o parte din familii intrau în frigurile roitului...........Mulţi nu pot face diferenţa ......... :oops:
peterneamt

Mesajde eduard.rotaru » 02 Sep 2015, 23:56

BUNKA scrie:
eduard.rotaru scrie:Uite aici un studiu care e destul de concludent:

http://journals.plos.org/plosone/articl ... 0039114#s5

...sa nu mai zic de efectele grave pe care le-am trait pe propria piele anul acesta...

Daca nu facem cunoscuta problema în toată breasla, din câte știuerau cam 30000 de aapicultori în România la un moment dat. ...nu vom mai putea merge în câmp, dacă rapita nu, floare nu, polen de porumb nu, atunci ramanem cu ce, plecam toți la munte? sa ce ???
Se duce dracu sectorul apicol...pt ce atâtea fonduri, munca implicare, pt ce ?..???

Un lucru este cert: neonicotinoidele distrug coloniile de albine mai ales ca am vazut trantori morti in fata urdiniselor...si nu sunt singurul...
Un alt aspect este faptul ca nu prea se respecta dozajul in tratarea semintelor sau exista dozaje pe diferite tipuri de plante.
Va dau un exemplu: la mine in zona acelasi fermier trateaza samanta de rapita de 3 ani incoace cu acelasi neonicotinoid si surpiza a fost ca nu am avut nici un fel de problema in stupina in nici un an...la fs soarelui insa a fost primul an in care a atratat samanta...in ceilalti ani stropeau cu ceva tolerat de albine.
Diferentele au fost la dozaj: rapita 6l de otrava la tona de samanta pe cand la FS 10l la tona de samanta...deci aproximativ dubla cantitatea...astfel se explica oarecum in cazul meu mortalitatile de la FS si dupa FS....
eduard.rotaru

Mesajde BUNKA » 03 Sep 2015, 00:04

ignatov andrei scrie:
BUNKA scrie:Nu mă trimite la citit, ca nu am timp...mă duc la lemne înapoi acușica, zi-mi direct, sa înțeleg repede.

Pentru ca te cunosc... fac un efort...
Tratarea semintelor nu are efect asupra albinelor, efect au tratamentele facute "la negru" de escrocii de "fermieri"!!!
Efect au biostimulatorii...

Vă cunosc, îmi sunteți foarte simpatic, fără supărare însă. ..astea sunt afirmații doar, pe ce se bbazează?
Peter a pus materiale, știm și noi care e treaba cu ele, Comisia EU ia în serios treaba ăsta SUA ce sa mai zic, și îmi dați o aafirmație și atât ???
În chestiunea ăsta sunt greu spre imposibil de convins...eu am intrat în 2012 pe situl Bayer, și am scormonit în "curtea lor", entomologii americani au făcut studii amănunțite, etc...nu intru la contre deloc, pe cuvânt de onoare, uitați-va la filmuletul de pe pagina ROMAPIS, EU ZIC CA E FOARTE CONCLUDENT. ...doar 2 minute și pa, îi pui cruce albinei care trage din seva plantei din sămânță tratata.
BUNKA

Mesajde BUNKA » 03 Sep 2015, 00:10

peterneamt scrie:Albinele care îşi simt sfârşitul mor cât mai departe de stup şi stupii se depopulează treptat.......Apicultorii mai tineri nu ştiu că în trecut după două extracţii la floarea soarelui, caturile erau pline de albine şi o parte din familii intrau în frigurile roitului...........Mulţi nu pot face diferenţa ......... :oops:

Eu sunt unul din aia...acum zece ani tot se foloseau, sunt pătrunse de mult in piatza însă romanul nu a avut bani pt ele, acum vb de oameni cu mult "cash"...își permit mii de ha, și cele mai "bune" otrăvuri.
BUNKA

Mesajde andrei_calinescu » 03 Sep 2015, 00:13

Am mai vorbit despre dezastrele din Franta de la debutul-mijlocul anilor 2000.
De anul asta multi le-au trait in premiera si sunt bulversati caci nu inteleg ce se intampla.
In Franta sindicatele apicole centralizau plangerile apicultorilor pagubiti si pe langa cererile de despagubiri, inaintau cereri de suprimare a substantelor in cauza pe langa ministerul agriculturii.
Astfel au reusit sa suprime folosirea in Franta a doua otravuri: Cruiser si Gaucho.
Principalul artizan al luptei a fost Henri Clement(UNAF).
Cititi despre ultima lor victorie care dateaza din 2 iulie 2015.

http://www.unaf-apiculture.info/

Iata cateva din fragmentele textului care zic eu spun multe.

In urma a doua procese ce s-au desfasurat in daTA de 30 iunie 2015 la Tribunalul administrativ Versailles, s-a concluzionat ca ANSES(agentia nationala de securitate asanitara a alimentatiei si mediului) a realizat false aprecieri privitoare la folosirea anumitor subst neonicotinoide, aprecieri ce au influentat raspunsul afirmativ al ministrului agriculturii, cu privire la folosirea acestor substante.
Este vorba despre refuzul evaluarii riscurilor cu privire la flolosirea pesticidului neonicotinoid - thiametoxam, refuz similar cu evaluarile pentru imidacloprid(Gaucho) sau Fipronil(Regent)

UNAF denunta ca inadmisibil faptul ca ANSES si ministerul agriculturii au violat timp de 20 de ani in mod constant regulile de evaluare a pesticidelor neurotoxice - neonicotinoide, fapt ce a avut efecte dezastruoase pentru coloniile de albine si mediu.
andrei_calinescu

Mesajde BUNKA » 03 Sep 2015, 00:14

ignatov andrei scrie:
BUNKA scrie:

Uita-te doar la "meclele" celor doi (francezi) si-ti dai seama cata inteligenta si intuitie "esista" in capul lor...
Ma lesi...?!?
BUNKA, poti sa-ti sustii pledoariile cat vrei, e doar un forum... dar sa ma ignori... dai dovada de altceva...

Pai cum sa va ignor, nu...eu știu ca atunci când ignori pe cineva, îi dai jet, nu stai la discuții, NU-lbagi iîn seama, etc...eu nu fac ăsta cu dvs.
Respect ! Nu vreau sa va schimbați părerea despre mine, dar eu sunt de alta părere în problema asta.
BUNKA

Mesajde BUNKA » 03 Sep 2015, 00:22

andrei_calinescu scrie:Am mai vorbit despre dezastrele din Franta de la debutul-mijlocul anilor 2000.
De anul asta multi le-au trait in premiera si sunt bulversati caci nu inteleg ce se intampla.
In Franta sindicatele apicole centralizau plangerile apicultorilor pagubiti si pe langa cererile de despagubiri, inaintau cereri de suprimare a substantelor in cauza pe langa ministerul agriculturii.
Astfel au reusit sa suprime folosirea in Franta a doua otravuri: Cruiser si Gaucho.
Principalul artizan al luptei a fost Henri Clement(UNAF).
Cititi despre ultima lor victorie care dateaza din 2 iulie 2015.

http://www.unaf-apiculture.info/

Iata cateva din fragmentele textului care zic eu spun multe.

In urma a doua procese ce s-au desfasurat in daTA de 30 iunie 2015 la Tribunalul administrativ Versailles, s-a concluzionat ca ANSES(agentia nationala de securitate asanitara a alimentatiei si mediului) a realizat false aprecieri privitoare la folosirea anumitor subst neonicotinoide, aprecieri ce au influentat raspunsul afirmativ al ministrului agriculturii, cu privire la folosirea acestor substante.
Este vorba despre refuzul evaluarii riscurilor cu privire la flolosirea pesticidului neonicotinoid - thiametoxam, refuz similar cu evaluarile pentru imidacloprid(Gaucho) sau Fipronil(Regent)

UNAF denunta ca inadmisibil faptul ca ANSES si ministerul agriculturii au violat timp de 20 de ani in mod constant regulile de evaluare a pesticidelor neurotoxice - neonicotinoide, fapt ce a avut efecte dezastruoase pentru coloniile de albine si mediu.

Ehh....poftim !
Ditamai precedentul îninteriorul UE, noi din ccâte știusuntem iîncă în UE.
Avem toate motivele sa începem sa ne organizam !
Dar cu poziții de astea....nu mai zic, nu vreau certuri, nu vreau scandal...cine vrea se implica, cine nu, nu !
Eu deja am început sa fac un mic grup de acțiune pe județul BBotosani, cunoaștem crema apicultorilor din zona, dar vom ajunge și la cei hobbysti...toată lumea va semna.
Multumim Andrei, orice informație este buna, poate fi folosita la un moment dat.
Ultima oară modificat de BUNKA pe 03 Sep 2015, 00:24, modificat 1 dată în total.
BUNKA

Mesajde andrei_calinescu » 03 Sep 2015, 00:24

Adica mai simplu, o banala asociatie(ANSES), timp de 20 de ani a trimis rapoarte ministerului agriculturii francez, cu false evaluari ale riscurilor implicate de folosirea neonicotineidelor, vis-a-vis de coloniile de albine si mediu.

Ministru, ca bou conform acelor evaluari a semnat pentru utilizarea acelor otravuri.
Aspectul semnalat de UHAF e cu atat mai grav, cucat statul se degreveaza de orice responsabilitate privind folosirea a celor substante(aici e de fapt perfidia).
Factorul decizional e pasat unei banale asociatii , iar politicul nu-si asuma absolut nimic.
andrei_calinescu

Mesajde BUNKA » 03 Sep 2015, 00:30

andrei_calinescu scrie:Adica mai simplu, o banala asociatie(ANSES), timp de 20 de ani a trimis rapoarte ministerului agriculturii francez, cu false evaluari ale riscurilor implicate de folosirea neonicotineidelor, vis-a-vis de coloniile de albine si mediu.

Ministru, ca bou conform acelor evaluari a semnat pentru utilizarea acelor otravuri.
Aspectul semnalat de UHAF e cu atat mai grav, cucat statul se degreveaza de orice responsabilitate privind folosirea a celor substante(aici e de fapt perfidia).
Factorul decizional e pasat unei banale asociatii , iar politicul nu-si asuma absolut nimic.

Am înțeles, pai la noi nu cred ca face nimeni studii de astea de impact, la noi cred ca se bazează pe consilieri...daca ălazice ceva, CCONSTANTIN pleacă urechea, și Cum Radulescu e șarpe bătrân. ?...

Eu zic ca pot fi călcațiiîn picioare cu pași mmărunți, dar trebuie multe documente, dovezi, precedente adunate.
Trăiesc cu speranța că nu suntem cea mai proasta nație din Europa. ..

Uitați de ce zic asta. ...
un răspuns cam în doi peri as zice, neargumentat suficient, fără dovezi etc
https://drive.google.com/file/d/0Byg3Zh ... cslist_api
Ultima oară modificat de BUNKA pe 03 Sep 2015, 00:58, modificat 1 dată în total.
BUNKA

Mesajde andrei_calinescu » 03 Sep 2015, 00:40

UNAF-ul a creat o carta intitullata "Albina - santinela mediului"
Aceasta poate fi semnata de particulari sau diverse comunitati.
Consultati situl lor http://www.abeillesentinelle.net/lapetition.php

Ce mi se pare f interesant si am particiapat la astfel de chestii, este parteneriatul cu diversele comunitati, sub forma de ceea ce se cheama generic: APIdays.
Sunt zile , acceptate calendaristic impreuna cu consiliile regionale ale diferitelor orase cu zile tematice apicole.
Ex, asm participat la vizite in gradinite , in care se prezentau copiilot albinele, se degusta miere, etc. Impactul e enorm , dar trebuiesc sensibilizate comunitatile.

Consultati rubrica "PARTENAIRES" si vedeti despre ce e vorba in realitate.

Acum in scoli de ex e o perioada intitulata "Scoala altfel". Se fac vizite in parcuri, diverse actiuni. De ce nu o vizita la un apicultor, vizita care poate sensibiliza copiii vis-a-vis de mediu si albine.
andrei_calinescu

Mesajde ignatov andrei » 03 Sep 2015, 00:53

BUNKA scrie:
Eu zic ca pot fi călcațiiîn picioare cu pași mmărunți, dar trebuie multe documente, dovezi, precedente adunate.

Bunka, multumesc pentru aprecieri! Te respect si te admir, ti-am spus-o, dar nu pot accepta sustinerile patimase!!!
Eu incerc sa traduc ce am spus pana acum si inclusiv ce am sustinut referitor la culesul de FS...

Nu contest toxicitatea si remanenta substantelor folosite, contest doar conceptia privind modul de accedere al acestor substante in familia de albine:
- NU, prin nectar si polen;
- Da, prin seva plantelor (un fenomen extrem de rar, dar preluat de public - net-ul, manca-l-ar ciorile!!!);
- Da, prin biostimulatori!

95% din apicultorii lumii folosesc biostimulatori...
ignatov andrei

Mesajde andrei_calinescu » 03 Sep 2015, 01:02

BUNKA scrie:
andrei_calinescu scrie:Adica mai simplu, o banala asociatie(ANSES), timp de 20 de ani a trimis rapoarte ministerului agriculturii francez, cu false evaluari ale riscurilor implicate de folosirea neonicotineidelor, vis-a-vis de coloniile de albine si mediu.

Am înțeles, pai la noi nu cred ca face nimeni studii de astea de impact, la noi cred ca se bazează pe consilieri...daca ălazice ceva, CCONSTANTIN pleacă urechea, și Cum Radulescu e șarpe bătrân. ?...

Uitați de ce zic asta. ...
un răspuns cam în doi peri as zice, neargumentat suficient, fără dovezi etc
https://drive.google.com/file/d/0Byg3Zh ... cslist_api

Bunka, in Franta exista laboratoare independente und e se fac analize adevarate, care nu sunt mascate politic. De aceea sindicatele/comunitatile apicole au o alternativa.
andrei_calinescu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE