Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Celula naturala o arma naturala impotriva varroa?

Mesajde delorin I » 17 Apr 2013, 16:07

BUNKA scrie:Pozitionarea Housel reduce roitul de la 40% la 5%..sau cel putin asta i s-a intamplat unui om care relateaza pe rezistant bee.com ...e bine de stiut :P

E vorba de strucutra de y?
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde BUNKA » 27 Apr 2013, 09:21

Da, explica aia acolo ca in mod natural albinele cladesc un fagure central cu Y-ul din fundul celulei in jos pe ambele fete, dupa care continua in stanga si dreapta fagurelui central cu faguri care au catre exteriorul cuibului Y-ul normal iar catre centru Y-ul intors in jos.

Un lucru interesant pe care vreau sa-l zic, am inceput sa numar periodic la saptamana parazitii picati natural pe tavite, sa-i pun intr-o foita de hartie pliata pe care o datez si pe care scriu si stupul de la care au fost luati..ce am observat la unul din stupi e ca avea cei mai multi picati...14 bucati insa la cel putin 5 dintre ei am putut observa cu okiul liber scheletul de chitina turtit de parca ar fi fost luat in mandibulede catre albine...am de gand sa iau o lupa tare sa verific si picioarele, daca sunt rupte e clar ca e vorba de o familie care inca pastreaza acest comportament de lupta cu parazitul, in primul rand colonia este constienta ca are de-a face cu un parazit si in al doilea rand incearca sa lupte cu el...asta e de bine, eu o sa le ajut reducandu-le celula la 4,9-5,0mm.
BUNKA

Mesajde stupar » 28 Apr 2013, 07:25

Facet foite fara celule,asa revenit la natural.Albinele vor naste mai mici...La puieti de trantori veti ramane cu paduchi.
stupar

Mesajde kamy » 28 Apr 2013, 07:42

bunkane io zic sa nu te chinui cu claditu vezi ca au chinejii pe alibaba.com,valturi pentru presa de faguri cu celule de 4,9!
kamy

Mesajde BUNKA » 28 Apr 2013, 15:00

kamy scrie:bunkane io zic sa nu te chinui cu claditu vezi ca au chinejii pe alibaba.com,valturi pentru presa de faguri cu celule de 4,9!

Presele cu valturi nu sunt bune ca alungesc celulele si ies cu probleme la fel ca cele facute in Germania..trebuie prese tip valiza ca pe situl rezistantbee.com
Claditul natural e cea mai simpla cale ..si cea mai sanatoasa!
BUNKA

Mesajde BUNKA » 28 Apr 2013, 15:04

stupar scrie:Facet foite fara celule,asa revenit la natural.Albinele vor naste mai mici...La puieti de trantori veti ramane cu paduchi.

Nu e bine, nu merge au mai incercat si altii ...intreaba de nea Balas Inocentiu ..prin experiment s-a observat ca cel mai greu albinele au construit pe foi de plastic, apoi pe foi de ceara si cel mai usor si repede construiesc fagurii naturali fara nici un fel de foita.
Cand vrei sa cladesti bine trebuie doar sa te preocupe hranirea proteica din abundenta a coloniei, glandele ceriere merg bine daca exista aport de acizi grasi care se gasesc in polenul natural si in substituienti...deci pasta proteica, polenul si nectarul din natura si siropul in perioadele fara secretie rezolva problema ...si cladesc fetele de zici ca nu-i adevarat !
BUNKA

Mesajde BUNKA » 29 Apr 2013, 09:24

O pagina interesanta http://www.resistantbees.com/mikro_e.html
Iata un pasaj interesant care ar trebui sa ne dea de gandit ...
" For 25 years there has been a very effi cient and intense use of different chemicals(including more and more acids) in all or almost all the bee colonies in Germany. This has most probably wiped out the micro fauna, that is otherwise present in a normal bee colony. It also has caused accumulation of miticide residues in the wax. The micro fauna in the bee colonies consists of many different insect like organisms. More than 40 it is said. One is recognized to eat fungi mycellium. And who knows what role they all play in the immune system of the bee colony.

Many miticide residues in the wax has negative consequences on the nerve system of the bee as many miticides used are nerve posions. We don’t know enough of the effects of such residues and eventual synergetic effects with residues from drugs sprayed on crops."

Cititi aici http://www.bushfarms.com/beesmorethan.htm
BUNKA

Mesajde delorin I » 29 Apr 2013, 11:54

Interesanta treaba...deci fumul facut pentru tot felul de tratamente si boli..ucide nu doar agentii daunatori dar si pe cei buni cu rol in auto apararea coloniei! Absolut logic! Probabil ca fagurele de dupa tratament ramas fara acei agenti de curatare arata ca mainile noastre dupa spalarea cu sapun cand- toti acarienii cu rol in afanarea pielii lasa loc unui imens desert! Cred ca vom inventa in curand precum indienii care au inventat pentru curatarea si afanarea pielii sapunul din balegar de vaca, ceva similar pentru faguri!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde BUNKA » 29 Apr 2013, 15:11

Nu stiu..ideea e ca ce folosim noi pt tratamente rade tot ce inseamna microfauna benefica in stupi, produsele pe baza de antibiotic care se baga pt nosema (fumagilin), omoara si bacteriile benefice care de exemplu transforma polenul in ceva digerabil pt albina..pastura e de fapt un produs predigerat si prima transformare o fac bacteriile anaerobe, acestea mor daca sunt agresate cu diferite tratamente, si de aici se extinde discutia si legat de acaricidele care au la baza insecticide care omoara si insecte care mentin echilibrul biologic in colonie.
BUNKA

Mesajde delorin I » 29 Apr 2013, 15:20

Niste detalii despre cum folosim zaharul pudra ca tratament, unde gasim?

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde BUNKA » 29 Apr 2013, 19:25

Sunt niste filme pe you tube, se pudreaza usor fiecare rama fara a baga pudra in celule..pun filmul aici http://www.youtube.com/watch?feature=en ... JUB8M&NR=1 daca dau de el.
Se pudreaza odata pe saptamana cel putin!
Pudrarea stimuleaza acel comportament de autodespaduchere Grooming Behavior...la mine l-am observat dupa ce am uns capacul pe interior cu pasta proteica, au aparut paraziti "mestecati" cu chitinele turtite.
BUNKA

Mesajde delorin I » 29 Apr 2013, 23:13

Nu merge acel link! Am vazut insa un altul si am dat si peste tipul asta care foloseste unei mineral de farmacie http://www.youtube.com/watch?v=-crv868VZHU folosin ca laxativ . E drept fumeza ca o locomotiva pe aburi. Pana acum insa nu am vazut solutii non-invazive, dar interesanta treaba cu zaharul pudra...

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 29 Apr 2013, 23:15

Inca unul tot cu zahar pudra...or fi oare si rezultate mai bune decat varachetul?http://www.youtube.com/watch?v=G3LwVwkzjyA
Intrebare- acest zahar pudra este apoi consumat de catre albine sau este doar gunoi? Ma gandesc ca o albina care s-a curatat deja si se intoarce in cuib sa faca curat- automat se va umple iar de zahar..:) oricum sunt convins ca daca vor fi si rezultate, costurile sunt mult mai mici dect cu o cutie de varachet iar rezultatele pe masura. Sigur aici ne putem intreba ce alti paraziti in afara de varoa mai putem elimina, caci varachetul elimina mai multi! Nu vad insa pe nicaieri foaia de control expusa dupa o saptamana de la pudrare. Si iar se naste o intrebare- cum stim ca totusi nu sunt varoa morti de moarte naturala? Caci cu siguranta exista si asa ceva in stup! Caut filmulete sa vad si rezultatul pe foie dupa o saptamana ...se apre ca sunt foarte multe din 2011!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde BUNKA » 30 Apr 2013, 08:08

delorin I scrie:Nu merge acel link! Am vazut insa un altul si am dat si peste tipul asta care foloseste unei mineral de farmacie http://www.youtube.com/watch?v=-crv868VZHU folosin ca laxativ . E drept fumeza ca o locomotiva pe aburi. Pana acum insa nu am vazut solutii non-invazive, dar interesanta treaba cu zaharul pudra...

Merge linkul , mai incearca !!
BUNKA

Mesajde BUNKA » 30 Apr 2013, 08:28

delorin I scrie:Inca unul tot cu zahar pudra...or fi oare si rezultate mai bune decat varachetul?http://www.youtube.com/watch?v=G3LwVwkzjyA
Intrebare- acest zahar pudra este apoi consumat de catre albine sau este doar gunoi? Ma gandesc ca o albina care s-a curatat deja si se intoarce in cuib sa faca curat- automat se va umple iar de zahar..:) oricum sunt convins ca daca vor fi si rezultate, costurile sunt mult mai mici dect cu o cutie de varachet iar rezultatele pe masura. Sigur aici ne putem intreba ce alti paraziti in afara de varoa mai putem elimina, caci varachetul elimina mai multi! Nu vad insa pe nicaieri foaia de control expusa dupa o saptamana de la pudrare. Si iar se naste o intrebare- cum stim ca totusi nu sunt varoa morti de moarte naturala? Caci cu siguranta exista si asa ceva in stup! Caut filmulete sa vad si rezultatul pe foie dupa o saptamana ...se apre ca sunt foarte multe din 2011!

E bun filmul ala pe care l-am pus, mai incearca..si in asta pus de tine se vede efectul, se stimuleaza instinctul de curatire al albinelor, ai vazut cum se perie incontinuu..varoa e deranjat si albinele il identifica imediat ca pe un inamic si il vor indeparta de pe torace si il vor mesteca cu mandibulele, daca faci asta mereu( pudrare o data pe saptamana) se va forma o obisnuinta a albinelor in a-si indeparta parazitul si a-l ataca.
E foarte important ca albinele sa constientizeze faptul ca au un inamic si sa se lupte cu el, acest comportament poate deveni o obisnuinta...eu vreau sa-l transform in OBSESIE pt ele. :lol:
Chewing mite, Grooming behavior...asta trebuie sa urmarim, si VSH Varoa Senzitive Hygiene (descapacirea puietului infestat).
Pe cale de consecinta pt ca albina va fi mica nici Acarapis Woody nu o sa poata sa paraziteze albina acesta nu mai poate patrunde in traheile albinelor...multi zic ca Acarapis nu a patruns in Europa, eu cred ca avem si noi.

Eu am obtinut varoa mestecati cu o simpla pasta proteica pe care am tot intins-o pe interiorul capacului si pe spetezele ramelor...e un inceput bun.
Varoa morti de moarte buna in primul rand nu sunt deschisi la culoare, apoi nu au picioare lipsa sau chitina rupta sau turtita, ca vor fi procentual mai putini paraziti cu semne de mestecare...majoritatea parazitilor vor pica de pe albine pe tavita unde vor muri de foame fara a fi neaparat prinsi in mandibule de catre albine..dar daca apar cazuri e suficient sa vedem ca se intampla asta.
Ne putem da seama de comportamentul albinelor vis-a-vis de parazit!
BUNKA

Mesajde BUNKA » 30 Apr 2013, 12:12

http://www.youtube.com/watch?v=cWPOJWc-18M Apis cerana Japonica rezistenta la varoa
BUNKA

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE