Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Surprize la tratamentul cu Varachet Forte

Mesajde Florin Dobre » 09 Oct 2013, 10:26

Varojetul e smecherie. O sa-mi iau si eu unul. :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde danielmihai » 09 Oct 2013, 11:07

si daca ai 100 de stupi ce faci? il termini pe cel din martie/aprilie in septembrie? inovatiile profesorului au numai avantaje....dar numai in ochii lui :twisted:
danielmihai

Mesajde vslsilviu » 10 Oct 2013, 08:56

Doamne!!! Plastic la distanta de 2-3 cm de fitilul cu varachet... oare ce scrie pe prospect legat de asta? :roll:
"Niciun pericol de incendiu!" ... daca albinele ne-ar lua locul oare ce am pati?
vslsilviu

Re: Stup distrus de viespii

Mesajde akmm » 11 Oct 2013, 08:46

Florin Dobre scrie:Cum fac eu cand am rabdare....
Infasor pe un creion mai gros sarmulita de insarmat rame...rezulta ca un bigudiu spiralat de lungimea fitilului. Un capat il las mai lung......

Ingenioasa treaba.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde namzeb » 12 Oct 2013, 08:01

SAM_0413 (Copy).JPG
un motoras de jucarie alimentat la o baterie 1,5 v ajunge sa afumi 100 de familii
SAM_0410 (Copy).JPG
ardere completa fara griji
SAM_0401 (Copy).JPG
un varujet simplu facut dintr-o jucarie stricata
Surpriza mare este cind jarul zboara printre rame datorita curentilor facuti de albine cind simt fumul.Cel mai bine este cind fumul este produs din afara si introdus in stup cu un varujet.
Toate fiintele au un rol in viata pe pamint.http://bismark.sunphoto.ro/
namzeb

Mesajde nae » 12 Oct 2013, 19:36

Sper ca in timpul fumigatiei obturati urdinisul !, din poze nu se vede (poate e poza demonstrativa ) si multe persoane confunda Varujet-ul cu altceva (vaporizatoarele ).
Adica matale nu modifici tratamentul ci modul de ardere = URDINIS INCHIS .
nae

Mesajde namzeb » 13 Oct 2013, 14:20

Ai ghicit Nae dupa fumigatie urdinisul sta inchis 20 minute.Cu respect
namzeb

Mesajde namzeb » 13 Oct 2013, 14:24

Jucaria mea nu difera mult de cea vinduta de cei de la Faget,numai ca-i facuta de mine.Asta am vrut sa demonstrez.Cu resapect
namzeb

Mesajde jenica67 » 13 Oct 2013, 20:24

Si eu am una facuta de mine foarte simplu. Doua ventilatoare de procesor PC, piese strungite de concentrare a fluxului de aer si un acumulator de sursa neinteruptibila de PC.
Fişiere ataşate
017_resize.JPG
jenica67

Mesajde jenica67 » 13 Oct 2013, 20:43

Si iata surpriza : Azi la 15-16 grade, ora 9-10, la cel de al 3-lea tratament cu varachet, in lipsa puietului capacit, iata in poza de mai jos, ce am gasit la un stup.
Fişiere ataşate
008v_resize.jpg
jenica67

Mesajde vasilefi » 14 Oct 2013, 12:11

cilindrul de inox este culisant? acolo bagi fitilul?
vasilefi

Mesajde jenica67 » 14 Oct 2013, 14:19

Da. Prima data bag partea de cupru care este mai fixa pe partea cilindrica, in urdinis, restul urdinisului fiind blocat cu burete. In partea cilindrica de inox bag fitilul indoit in V, cu varful inauntru, astfel ramane putin afara cele doua capete, la care dau foc cu bricheta. Pun partea conica peste si dau drumul la ventilatoare. Daca in timp ce arde fitilul, pregatesti alta banda fumigena, reusesti sa obti o cadenta de 2 minute. Daca ai fitilele pregatite, cred ca poti obtine o cadenta de 1 minut. Uite si piesele nemontate :
Fişiere ataşate
016v.JPG
jenica67

Mesajde namzeb » 14 Oct 2013, 14:34

SAM_0402 (Copy).JPG
fumul pe care il introduc pe urdinis
SAM_0405 (Copy).JPG
sita antijar
SAM_0400 (Copy).JPG
locasul unde se introduce fitilul
La mine sertarul unde introduc fitilul are o sita incit ventilatorul sa nu introduca jarul in stup.Atentie fitilele sa nu puneti pe tabla ca mine ci pe un ziar fiindca trag umezeala imediat si se mai sting.Cu o singura baterie de 1,5 v putem afuma pina la 100 de stupi.Cu respect
namzeb

Mesajde delorin I » 16 Oct 2013, 14:19

Salut! Nu am citit acest topic inca! Au fost altele mai interesante! Vreau sa pun insa o intrebare! Sunt interesat daca ati avut probleme legate de toxicitatea tratamentului cu varachet! Din prospect rezulta ca intoxicatiile sunt destul de nasoale! Revenind insa! Prietenul meu care mai intra si el pe aici uneori, tine pavilionul in gradina cuiva! Alaltaieri a facut un tratament cu varachet dimineata iar spre seara a adaugat benzi de Mavrirol! In gradina cu pavilionul, proprietarul a introdus 3 vitei ai cuiva! Aseara unul dintre ei, cel mai mare cam 100 de kg. era paralizat. Al doilea la fel si al treilea avea evident ameteli! Chemat in graba, doctorul si-a facut treaba - adica a administrat niste tratamente injectabile, si apoi a concluzionat ca ar fi de la Varachet! Deci, cumva prietenul mei era bun de plata, cel putin pentru cel mai mare din vitei ce parea mort! Asta noapta insa viteii si-au revenit in urma tratamentului facut exact la timp! Aveti stire despre asa situatii? Sa fi scos afara albinele care ieri nu au avut zbor, fitilele nearse si acestea sa fi ajuns din lucerna din jur in stomacul animalelor? Se pare ca mai e un caz pe net cu fiica cuiva care a baut varachet, mica fiind, crezand ca e suc! A ajuns in coma la spital! dar aici discutam de niste animale destul de mari. Este posibil oare sa fie o intoxicatie de acest tip? Sau cauza ar trebui cautata in alta parte! Eu asa am considerat!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde proapis13 » 16 Oct 2013, 16:24

delorin I scrie:Salut! Nu am citit acest topic inca! Au fost altele mai interesante!

Citesc si nu-mi vine sa cred :shock: esti de aproape un an si jumatate pe forum si nu ai citit topicul???????????????......
Din cate am citit pe pagina ta am inteles ca ai folosit VF cu incredere.....Ai citit vreodata prospectul????
E ATAT DE TOXIC INCAT ARDE PIELEA SI CAILE RESPIRATORII

Singura replica mai acatarii la cele scrise de tine mai sus e urmatoarea;proverb romanesc....
Prostia si domnia se platesc :!:
De data asta ,,prietenul '' tau a scapat ieftin
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde delorin I » 16 Oct 2013, 16:56

:) Logic ca am citit prospectul! Logic ca sunt si alte topice cu acest subiect! Daca nu as fi citit as fi facut oare tratamentele corect si la timp? Chiar si dupa un an mai am lucruri de citit pe aici! Dar nu despre asta e vorba ci despre un incident destul de nasol si neasteptat! Pana la urma...marile greseli sunt un cumul de neatentii! Nu sunt chiar asa de senil sau de lipsit de interes incat sa cresc albine fara sa stapanesc lucruri elementare! Parerea mea!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE