Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Surprize la tratamentul cu Varachet Forte

Mesajde alt stupar » 16 Oct 2013, 20:26

delorin I scrie:Alaltaieri a facut un tratament cu varachet dimineata iar spre seara a adaugat benzi de Mavrirol!

offff...
de ce n-or fi scris si aia de la Fabrica de Varachet ;) cu litere mai mari pe prospect ca in ziua administrarii nu se doarme si nu se lucreaza in pavilion ?
Ca nah... ne mai scapa :oops:
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde delorin I » 16 Oct 2013, 20:40

Zau...scrie si asta pe undeva:)) Dar vitei nu au avut pijamale si au fost tinuti in gradina...
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde talex » 17 Oct 2013, 16:32

a observat cineva modificarea culorii la substanta Varachet. eu am luat 2 bucati noi, dar abia ce se pot remarca picaturile pe cartonasele alea, adica substanta e foarte deschisa la culoare. inainte lasau pete galbene spre maroniu, acum abia ce se pot observa.?
talex

Mesajde glaliona » 17 Oct 2013, 21:03

Din ce am observat eu cand sticla este desigilata solutia este mai incolora .Apoi cand tratamentul se repeta (din aceeasi sticla desigur ) solutia are culoarea mai maronie .
glaliona

Mesajde victor s » 17 Oct 2013, 21:27

Asa este...substanta se inchide la culoare pe masura ce trece timpul ! Cel putin eu consider ca un control trebuie facut dupa fiecare tratament (asta doar la stupii cu fund A.V.) iar in functie de ''roscatii'' cazuti la datorie dau verdictul...este bun sau nu !(obligatoriu in termenul de valabilitate !)
Inainte de tratamentul cu Varachet si dupa, nu umblu la stup cel putin 3 zile, pentru a nu strica etansarea podisorului facuta de albine.
Salutari !
victor s

Mesajde gica.mosu » 17 Oct 2013, 22:39

glaliona scrie:Din ce am observat eu cand sticla este desigilata solutia este mai incolora .Apoi cand tratamentul se repeta (din aceeasi sticla desigur ) solutia are culoarea mai maronie .

Daca se schimba la culoare si este in termen,nu-i bai....Culoarea nu are importanta...(eficienta) mai grav cind are cristale...atunci-PAAAA-la gunoi si altaaa!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde delorin I » 18 Oct 2013, 19:15

Revin cu subiectul postat mai sus! Are cineva asa o experienta nefericita? Nu de alta dar dupa cateva zile de la tratament, vitelul cel mare care era pe moarte si si-a revenit, a cazut iar,dus fiind in cu totul alta parte! Doctorul cel inteligent a afirmat, dupa cateva zile deci(evenimentul a avut loc marti si astazi e vineri), ca ar fi de la intoxocatia cu varachet care a ajuns la creier...e de ras dar in locul altora e si de plans cand un imbecil in loc sa faca analize emite teorii si pagubasii o le preiau de bune, e putin cam nasol sa fii in situatia de bun de plata! In loc sa caute cauzele reale si sa faca analize acelui animal, el emite teorii ca o picatura de substanta din varachet a cazut in iarba si s-a intins(parca ar fi ciuma sau stiu eu ce bacterie si nu lichid ce intra in pamant!) Dupa Nea doctorul asta, cati oare or mai fi ca el, e nevoie de cateva zile ca un agent chimic toxic sa ajunga la creier!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde dririnel » 18 Oct 2013, 19:42

viteii respectivi nu au intrat in pavilion .
atata doar ca unul cel mai afectat era jos linga pavilion paralizat a doua zi spre seara deci dupa cel putin 30 ore de la tratament , si intre timp si a plouat
dririnel

Mesajde talex » 18 Oct 2013, 20:52

cu sticla desigilata am observat si eu, dar ale mele erau noi de tot si abia de puteau fi remarcate.
talex

Mesajde vlad » 18 Oct 2013, 20:58

da` eventuale intepaturi de albine sau viespi ati luat in calcul ?
vlad

Mesajde proapis13 » 18 Oct 2013, 21:00

dririnel scrie:viteii respectivi nu au intrat in pavilion .
atata doar ca unul cel mai afectat era jos linga pavilion paralizat a doua zi spre seara deci dupa cel putin 30 ore de la tratament , si intre timp si a plouat

Doctore,dacate tii de glume baga si un zambilici de asta :lol:
La pregatirea care o ai puteai sa saluti macar la prima postare,la mine la tara asa se face cind intri in casa unui om
Acuma ca treaba e groasa si nu mai stiti cum sa dregeti busuiocul intrati pe aici sa gasiti o portita de scapare

Ei bine,apicultorul ce a facut tratamentul la stupi e vinovat de eventualele pagube produse si trebuie sa suporte consecintele
Daca era un copil si intra pe terenul unde s-a facut tratamentul si culegea o poama de pe jos??
Am mai jos in eventualitatea ca te intereseaza cateva info ce nu se gasesc pe prospectul de varachet
Cititi cu atentie si actionati in consecinta

INTOXICATIA CU AMITRAZ
Amitrazul este un derivat din substituitul metilaminei, este un acaricid puternic
si specific, activ si fata de unii acarieni rezistenti la organofosforice. Se foloseste in
agricultura si in medicina veterinara pentru combaterea acarienilor, railor si a
capuselor.
Este acaricidul de electie pentru tratamentul demodicozei. Se mai utilizeaza
pentru combaterea varoozei albinelor.
Amitrazul este comercializat sub diferite forme si denumiri comerciale, eel mai
adesea sub forma de concentrat emulsionabil: Taktic, Semcar, Varachet (ultimul
pentru combaterea varoozei).
Toxicitatea difera in functie de specie, DL(doza letala)- 50 fiind de 125-250 mg/kg pentru
sobolan si 100 mg/kg pentru iepure si caine. Produsul este contraindicat la ecvine si
feline.
Patogenie
Amitrazul are pH alcalin si se descompune usor in mediu acid. Dupa
patrunderea pe cale orala se absoarbe in proportie de 60-80%. Absorbtia transcutanata
este mai redusa, depinzand de natura excipientului.
Actiunea principala consta in inhibitia monoaminooxidazei la nivelul
sistemului nervos central ducand la depresiune nervoasa.
Simptomatologie
Manifestarile principale constau in: inhibitie corticala, anorexie, hipersalivatie,
tremuraturi musculare, scaderea calitatilor pulsului si hipotermie. Uneori se mai
constata midriaza. Patrunderea toxicului pe cale digestiva mai determina vomitari si
hipotonie digestiva (meteorism). Aplicarea locala a emulsiei prea concentrate mai
determina eritem si prurit.
Diagnosticul
Este dificil, orientarea facandu-se dupa datele anamnetice, coroborate cu
semnele clinice.
Diagnostic diferential fata de: intoxicatiile cu medicamente depresoare ale
sistemului nervos central: barbiturice, benzodiazepine, etc.
La examenul toxicologic al sangelui sau al urinei se pot identifica diversi
metaboliti, singurul mai persistent fiind xuilmetilforrnarmdina.
Tratament
Pentru limitarea absorbtiei se recomanda vomitive si absorbante (carbune
medicinal). In cazul contaminarii transcutanate este necesara spalarea suprafetei
corporale. Acidiflerea solutiei de spalare (acid acetic 1%) grabeste hidroliza toxicului ramas pe piele
Antidotul specific este un alfa 2 antagonist: Yohimbina, 0,1 mg/kg/zi,
administrata oral 3-5 zile. Aceasta se asociaza cu atipamezol (Antisedan) i.m. 0,2
mg/kg. Se mai recomanda analeptice cardiorespiratorii
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde delorin I » 18 Oct 2013, 21:07

Multumesc proapis13!In sfarsit un element folositor! Dar nimic din cele descrise mai sus(si traduse :D ) nu descrie starea de paralizie si incapacitate de miscare care a afectat in diverse grade cele 3 animale!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde proapis13 » 18 Oct 2013, 21:23

delorin I scrie:Multumesc proapis13!In sfarsit un element folositor! Dar nimic din cele descrise mai sus(si traduse :D ) nu descrie starea de paralizie si incapacitate de miscare care a afectat in diverse grade cele 3 animale!

Textul de mai sus face parte dintr-o teza de doctorat al unui roman :!:
Citeste mai atent si vezi ca undeva face referire ca ataca sistemul nervos central :!:
Mai departe orice doctor stie sa citeasca printre rinduri si sa intuiasca ce se intimpla mai departe
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde dririnel » 19 Oct 2013, 10:31

sal .
multumesc proapis13 .
dririnel

Mesajde dririnel » 19 Oct 2013, 10:36

eu nu am aruncat nimic prin iarba sau pe linga pavilion .
dririnel

Mesajde delorin I » 19 Oct 2013, 13:48

proapis13 scrie:
delorin I scrie:Multumesc proapis13!In sfarsit un element folositor! Dar nimic din cele descrise mai sus(si traduse :D ) nu descrie starea de paralizie si incapacitate de miscare care a afectat in diverse grade cele 3 animale!

Textul de mai sus face parte dintr-o teza de doctorat al unui roman :!:
Citeste mai atent si vezi ca undeva face referire ca ataca sistemul nervos central :!:
Mai departe orice doctor stie sa citeasca printre rinduri si sa intuiasca ce se intimpla mai departe

Logic ca ataca sistemul nervos central, dar nu au fost vizibile se pare celelalte semnalmente! Si dupa 2 zile de la tratament , timp in care animalul a fost tinut in alta parte, nu stiu daca tot asa zisa intoxocatie cu Varachet ar putea fi de vina! Inainte de orice , doctorul ar fi trebuit sa faca analize!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE