[quote="Adrian Galofteanu"dar cand descapacesc trantori este jale mare! [/quote]
Acolo e infestare f mare.
Vă recomand să cumpărați urgent Varostop. Puneți 3 benzi la familie și vedeți cum vor cădea.
Nu e de joacă.
Shrek scrie:Chiar aveam de gand sa intreb daca-i bun de ceva? Nu am folosit până acum, fiind adeptul tratamentelor clasice cu fitile si rama claditoare. Are eficiența , si in care perioade?
in ce sens?Adrian Galofteanu scrie:Ok! Multumesc frumos de sfat. Tocmai am fost la stupina am verificat efectele la betele puse de mine si nu sunt prea multumit.
poate ca nu sunt ..... eu am descapacit azi puiet de trantori la catva si...zero...Adrian Galofteanu scrie:In sensul ca au cazut mai putini decat m-as fi asteptat, dar in acelasi timp sunt atent la evolutia infestarii. Pare ca e sub control!
Multi va intrebati: Tratament acum? Ce faci cu mierea? etc. etc. Prefer sa fac tuica din miere decat sa raman fara familii... asta e anul asta!
cristi82 scrie:Sa trăiți bine domniilor apicultori. Pana anul acesta nu am făcut tratament cu benzi de contact, făcând tratament cu varachet. As dori ca după 5 august după ce storc ultima miere polifloră sa i-au caturile jos sa fac tratament cu benzi de contact pentru tratarea varoua. Voi ce benzi mi-ati propune sa folosesc? Care ar fi mai eficiente în tratamentul varoua? Specific ca am făcut acum 2 zile prin sondaj la 4 familii cu matci împerecheate de o saptamana, tratament cu varachet la 2 familii au căzut în jur de 20 păduchi pe fund iar la celelalte 2 familii au au căzut 2-3 păduchi în condițiile în care nu este puiet capacit în familii. Mulțumesc anticipat!
cristi_vidican scrie:cristi82 scrie:Sa trăiți bine domniilor apicultori. Pana anul acesta nu am făcut tratament cu benzi de contact, făcând tratament cu varachet. As dori ca după 5 august după ce storc ultima miere polifloră sa i-au caturile jos sa fac tratament cu benzi de contact pentru tratarea varoua. Voi ce benzi mi-ati propune sa folosesc? Care ar fi mai eficiente în tratamentul varoua? Specific ca am făcut acum 2 zile prin sondaj la 4 familii cu matci împerecheate de o saptamana, tratament cu varachet la 2 familii au căzut în jur de 20 păduchi pe fund iar la celelalte 2 familii au au căzut 2-3 păduchi în condițiile în care nu este puiet capacit în familii. Mulțumesc anticipat!
Combină Varostop cu VF. VF îl dai după ce scoți benzile. Dai 3 fumuri în toamnă.
cristi82 scrie:Varostop e ok? Așa m-am gândit și eu sa fac 3 fumuri cu varachet după ce scot benzile ăsta undeva la începutul lui octombrie.
cristi_vidican scrie:cristi82 scrie:Varostop e ok? Așa m-am gândit și eu sa fac 3 fumuri cu varachet după ce scot benzile ăsta undeva la începutul lui octombrie.
Varostop e bun. Bayvarol ar fi și mai bun.
ții 6 săptămâni în cuib, 3 benzi/familie apoi dai 1 fum de VF. Mai dai unul la început de oct și altul când mai ai puiet.
cristi_vidican scrie:Varostop e bun. Bayvarol ar fi și mai bun.
ții 6 săptămâni în cuib, 3 benzi/familie apoi dai 1 fum de VF. Mai dai unul la început de oct și altul când mai ai puiet.
jonny_it scrie:Daca citim rezultatele studiilor care au analizat efectele asupra albinelor a unor substante folosite de noi cred ca ar trebui sa ne intrebam de doua ori ce este mai periculos, tratamentul sau varroa.
Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 17 vizitatori