Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Rama cu miere la rezerva si NOSEMOZA

Mesajde Ioan Guist » 23 Dec 2011, 18:00

Cred ca este important sa nu cadem in extrema.Niceuna.

Toamna, scoti la blana toata miere din magazii , poate si ce este prin cuib (fara puiet) doar rame cu miere.Ca... nu se scoate din cuib, si mai bine.
Numai ca in toamna trebuie sa avem un minim de controla asupra hranei de iernare.Un minim de control asupra pontei de toamna.Trebuie sa ne bagam mana in cuib la lucru.

Se poate da zahar.de acord.Totusi un produs gata invertit ajuta.Numai ca astia, producatorii de biostimulatori, si-au luat-o 'n cap cu varf si indesat.
Astazi suntem in situatia sa cumparam biostimulator plin cu mari semne de intrebare la pret de miere poliflora.

Decizia este clara.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde teinegru64 » 23 Dec 2011, 19:16

Sa nu deviem.Strabunicu, bunicu ,tata ,eu de 25 de ani am scos albinele din iarna cu MIERE .Daca vrei sa ai familii de albine sanatoase....ținele cu MIERE.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine/YG ... XAVFHWTADD
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde CristiTm » 25 Dec 2011, 00:17

gica scrie:
CristiTm scrie:pun si eu o intrebare daca am lasat in stup toate rezervele ...... in cat timp se poate face mucegaiul sau sa se altereze rezervele ???

Colegule,iti pun niste poze.Toate ramele in stup,rezerve suficiente,urdinis deschis la maxim,zero condens,zero mucegai.Iernare tip clopot.

Nea Gica ceva nu e ortodox la stupii aia din poze :roll: dupa ce am marit pozele vad ca ai cate 2 sarme in fiecare ma gandesc ca nu le curentezi sa nu te intepe, e instalatie de incalzit pe baza de ceva rezistenta ? si daca e asa cred ca sigur cu ceva transformator de putere mai mica cu vre-un temporizator sau e o rezistenta foarte slaba calculata sa scoata cateva grade in plus fata de temperatura de afara . nu cred ca ai 220 in fiecare stup :?: .
CristiTm

Mesajde gica » 25 Dec 2011, 02:49

Totu-i ortodox si la fix.Adica fix 220 de volti.
gica

Mesajde lyvyu_81 » 25 Dec 2011, 13:46

domnilor, cu ce se ocupa dl dobre de e asa ,,interesat,, de sanatatea albinelor noastre?
O vinde oare apinvert? Ca eu inteleg ca sa nu mai dam miere la albine si sa dam produse care nici nu stim cum si din ce sunt facute?
lyvyu_81

Nosemoza

Mesajde kiloz » 04 Feb 2012, 13:59

Ultima postare de pe forumul vechi:

am dus albina la analiza primavara asta , mi a iesit nosema . 80 spori / ml , ceea ce este destul de grav . mortalitatea consider ca a fost mica , in fata stupilor (75) am gasit 40 - 50 albine care se tarau in fata stupilor. Dupa rezultat dus la salcam . Stie cineva cum evolueaza boala ? dupa ce se skimba atatea generatii de albine , credeti ca pot intra cu nosemoza in iarna ?

Vine primavara si tot mai multi o sa ne intilnim cu problema asta numita "nosema"
Sa nu uitam de analize de laborator ,si daca e cazul de tratarea familiilor infestate!
Si un linc util:http://www.apimondia.org/apiacta/sloven ... rsgren.pdf :shock:
www.apimondia.org/apiacta/slovenia/en/forsgren.pdf
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Re: Nosemoza

Mesajde proapis13 » 04 Feb 2012, 16:36

kiloz scrie: , credeti ca pot intra cu nosemoza in iarna ?

DA,poti intra, dar de iesit.... iesi fara albine :!: :lol:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde adita » 05 Feb 2012, 11:13

S-a demonstrat ca pesticidele au crescut nivelul de Nosemoza.Informatii (in enleza) se pot obtine aici: http://www.springerlink.com/content/p1027164r403288u/fulltext.pdf
Prostia este infinit mai fascinantă decât inteligenţa. Inteligenţa are limitele ei, pe când prostia, nu.
adita

Mesajde proapis13 » 05 Feb 2012, 21:12

adita scrie:S-a demonstrat ca pesticidele au crescut nivelul de Nosemoza.Informatii (in enleza) se pot obtine aici: http://www.springerlink.com/content/p1027164r403288u/fulltext.pdf

Daca tot le ai cu engleza,ai putea sa faci un efort intelectual
si sa traduci macar cu translate pentru cei ce nu cunosc limba
multi or sa-ti fie recunoscatori ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde jiji » 17 Feb 2012, 18:54

salut
am si eu o problema , am mai multe rame goale de jumate stivuite in caturi in curte si din cauza umiditatii au cam mucigait pe unde ia ajuns mai bine umezeaza
ce sa fac ? pot sa tratez cumva acele rame si sa le reintroduc incircuit ca au doar 1 an vechime ? si sant cateva .
jiji

Mesajde proapis13 » 17 Feb 2012, 19:02

Vezi ca mucegai e ala negru-gri-verzui si este periculos atat pt noi cat si pt albine
Daca sunt numai brumate sau albite pe aproape toata suprafata nu-i bai :idea:
proapis13

Mesajde jiji » 17 Feb 2012, 22:44

salut si merci pt raspuns
dar in cazul in care este mucegai din acela verzui si negru cam ce e de facut?
jiji

Mesajde proapis13 » 17 Feb 2012, 23:18

Unde apare e semn ca pastura nu a fost acoperita cu miere si a fermentat dupa care a mucegait
Pacat de rame daca erau de anul trecut insa recuperezi ceara
proapis13

Mesajde jiji » 18 Feb 2012, 10:31

nu este nici un tratament cu sulf sau altceva ? ca anul trecut m am cam chimuit sa fac cat mai multe
jiji

Mesajde gabi bee » 18 Feb 2012, 11:03

am si eu cateva rame la care am chestia asta cu mucegaiul . pe rama au aparut ici colo cateva zone unde a mucegait pastura insa o sa curat cu cutitul sau cu dalta celulele respective si o introduc in circuit ! ;)
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde vladi » 26 Feb 2012, 21:25

pai daca ne hranim copii sugari cu lapte praf si alte porcarii de ce sa nu ne fraiereasca sa utilizam si la albine numai surogate...
vladi

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE