Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Lupul Albinelor

Mesajde bihorel » 30 Sep 2011, 00:29

cel mai eficient ar fi sa gasesti cuibul viespilor, si abia apoi ti-ai putea da seama ce paguba serioasa ti-au facut sau ti-ar fi putut face dupa marimea lui.Intamplator cineva din sat a dat peste un astfel de cuib intr-o magazie si ne-a contactat sa-l distrugem.Nu am poze cu intreg cuibul dar din spusele tatalui meu avea o lungime de un metru intrun colt al magaziei.Singurele poze sunt cu o parte din fagurii plini de puiet ce urma sa eclozioneze:
Fişiere ataşate
DSC012251.jpg
DSC012261.jpg
bihorel

Mesajde MyBees » 30 Sep 2011, 02:36

O capcana(cateva plasate "strategic") si scapi cu paletele tefere...

Recolta de toamna :)

Imagine
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde davcosti » 18 Apr 2013, 07:29

Scuze pentru poză,dar nu-mi dau seama ce fel de capcană este-un recipient cu ce? Miere sau altceva unde să vină doar Lupul Albinelor,
nu și albinele.Detailează un pic-Din poză reiese că-s năclăiți într-un recipient și cum ajung acolo? Par culeși !Chiar vreau să realizeaz
capcane pentru Ei și Viespi,să mai apăr albinutele,o parte din ele,știu că nu voi reuși să-i stopez total,dar să-i potolesc cumva...
davcosti

Mesajde MrBee » 18 Apr 2013, 09:32

Se ia un bidon ( sau o sticla) de plastic caruia i se taie 10 cm din partea de sus.Se introduce apoi partea taiata cu gitul in jos in bidon si se capseaza pe laterale.In bidon se pune o bucatica de carne, se stropeste cu putina bere ( pentru miros ) si se lasa acolo sa fezandeze.Se leaga intr-un pom pe linga stupi.Viespile, lupii si alte insecte intra pe gitul sticlei dar nu mai gasesc iesirea...
MrBee

Mesajde MyBees » 19 Apr 2013, 22:26

davcosti scrie:Scuze pentru poză,dar nu-mi dau seama ce fel de capcană este-un recipient cu ce? Miere sau altceva unde să vină doar Lupul Albinelor,
nu și albinele.Detailează un pic-Din poză reiese că-s năclăiți într-un recipient și cum ajung acolo? Par culeși !Chiar vreau să realizeaz
capcane pentru Ei și Viespi,să mai apăr albinutele,o parte din ele,știu că nu voi reuși să-i stopez total,dar să-i potolesc cumva...

@davcosti, sunt intr-adevar naclaiti in sirop. Acest model de capcana l-am folosit in primul an, apoi am inceput sa folosesc peturi de 2 litri

Acesta din poza este un pet de 5 litri, a carei treime superioara este taiata si intoarsa cu fundul in jos, ca o palnie. Astfel insectele intra pe gaura si agitandu-se in interior se naclaiesc in sirop. Asezat pe un stup este capcana perfecta.
Sunt asa de multi pentru ca in acel moment aveam vatra in padurea Cucu, In Branesti, si prin paduri sunt multi gargauni. Aici ma specializasem in a-i prinde cu dalta, din zbor... :)

Acum folosesc peturi de 2 litri, carora le dau o gaura in partea de sus. De diametrul unei tigari. Doua, trei degete de sirop pe fund si apoi agatate in pomi(acum am stupina in livada) De data asta, in 2 ani, am prins un singur gargaune, pentru ca nu am in zona(or mai fi cativa pe acolo, dar unul singur am vazut eu) in schimb capcanele sunt pline de viespi si muste.

Solutia este formata din sirop de zahar in care adaugi otet. Cu otetul te asiguri ca solutia este selectiva si nu iti omori propriile albine, pentru ca albinele evita siropul cu miros de otet. La fel, viespile intra in pet, si pica in siropul respectiv unde isi gasesc sfarsitul. Daca esti tipicar mai poti pune si cateva picaturi de ulei, insa nu am sesizat diferente prea mari.

Daca vrei, cand pleci odata de la Bucuresti catre albine, faci un popas pe la mine si iti arat pe viu. Am stupina pe la km. 80 al A1, deci in drumul tau, ca te vad argesean.

Spor!
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde MyBees » 19 Apr 2013, 22:33

Uite aici cateva poze, sa iti faci o idee: http://www.flickr.com/search/?w=55258340@N08&q=capcana
---
MyBees

Mesajde atty_AR » 19 Apr 2013, 23:18

MrBee scrie:Se ia un bidon ( sau o sticla) de plastic caruia i se taie 10 cm din partea de sus.Se introduce apoi partea taiata cu gitul in jos in bidon si se capseaza pe laterale.In bidon se pune o bucatica de carne, se stropeste cu putina bere ( pentru miros ) si se lasa acolo sa fezandeze.Se leaga intr-un pom pe linga stupi.Viespile, lupii si alte insecte intra pe gitul sticlei dar nu mai gasesc iesirea...

100 ml de bere e suficienta intrun pet de 2 L sau 2,5 L, cea mai ieftina bere la 2 L e 3-4 roni, cel putin la mine a functionat f bine ;)
atty_AR

Mesajde MyBees » 19 Apr 2013, 23:45

@atty_AR: La mine cu bere nu a functionat. Compozitia a fermentat intr-un mare hal si nu "se prindea" nimic. Nu te contrazic insa, poate am gresit eu ceva.

Insa eu am raspuns pentru ca omul a pus o intrebare specifica, legata de fix poza aia. Si i-am raspuns ce am facut eu, nu ce alte enspe mii de posibilitati ar mai fi...

Pe de alta parte, te intreb, daca te uiti la poze, as avea vreun motiv sa mai schimb ceva? Sunt convins ca sunt mii de retete, eu stiu unele si de cozonac :) , insa crezi ca are sens sa mai testez alte retete?

Spor!
---
MyBees

Mesajde davcosti » 20 Apr 2013, 00:05

MULȚUMESC FOARTE MULT! " MyBees" - Foarte relevant fotografiile,parcă ești pus numai pe vânătoare de viespi și Lupi!
Am fost azi la târgul apicol de la Băneasa și mi-am permis și eu un moft s-o testez(cam scumpă,dar eu sunt la început cu testele-25 Lei)
Capcană anti Viespi...Și cred că pe lângă ea postez și vreo 5 sticle pe Stupi.Dacă pică în fiecare viespi și lupii albinelor salvez din albine!
Fişiere ataşate
Capcană Viespi.jpg
davcosti

Mesajde davcosti » 29 Iun 2013, 22:35

Ce capcană cumpărată-tot PET-ul la 2 litri jumate rămâne baza găurit în 6-7-8 locuri la gâtul sticlei, cum mi-a zis MyBees-Sănătate!
Și după mai multe teste de sirop, cel mai eficient la mine este Oțetul din Vin. Simplu,cumpărat,direct din sticlă fără nici un adaos.
Apar Lupul albinelor, viespi și muște de zici că-s drogate! Orice Bărzăune în minus o Albinuță-n plus în stupi :!:
Fişiere ataşate
Lupul Albinelor.jpg
Lupul Albinelor.jpg
davcosti

Lupul albinelor(Barzaunii)

Mesajde mundumio » 11 Aug 2013, 18:21

Stateam azi dimineata si admiram albinele cum zburau cand, un viespe imens o prinde pe una direct din zbor si pleaca agale cu ea.
Stiam despre ce e vorba dar nu am crezut niciodata ca am sa vad asa ceva la mine la stupi.
M-am pus cu matura si asa incet am casapit azi vreo 10.
Nu am mai vazut dupa aceea pe la stupi nici un barzaune, dar sunt sigur ca mai sunt.
Exista cumva ceva capcane sa ii distrug?
Cine poate veni cu informatii noi e binevenit.
mundumio

Re: Lupul albinelor(Barzaunii)

Mesajde modigliani » 11 Aug 2013, 19:04

mundumio scrie:..... un viespe imens o prinde pe una direct din zbor si pleaca agale cu ea. .....

........ "Atentie mare! Ceea ce urmeaza in continuare este relatarea pe scurt a celui mai complex si tragic comportament parazitoid intalnit in intregul regn animal. Uitati de tenii si de alte nevertebrate al caror ciclu de viata paleste in fata povestii adevarate a viespii cu larve posedante.

Imediat dupa momentul imperecherii, cand viespea mama simte ca inlauntrul ei ouale au fost fecundate cu succes, decoleaza dis de dimineata animata de un singur gand - sa gaseasca o omida, un paianjen, o musca, albina, lacusta, greiere sau gandac in care se va oua la propriu. Victima trebuie neaparat sa fie vie; micilor urmasi voraci le place carne proaspata." ...........

--- preluat din acest articol : http://www.descopera.ro/natura/5075270- ... insectelor ----
modigliani

Mesajde gica.mosu » 11 Aug 2013, 19:35

AZI 7-07 min am scris un mesaj-GASELNITA-nu o neglijati!!! Folloseste acele capcane si vei
scapa de acei MONSTRI....BAFTA!!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde mundumio » 11 Aug 2013, 19:41

http://www.emiere.ro/Dusmanii-albinelor/Barzaunele.php
Maine am sa cumpar si ceva carne si bere.
Sa vedem daca le place un cocktail cu lindan.
mundumio

Mesajde modigliani » 11 Aug 2013, 19:43

gica.mosu scrie:AZI 7-07 min am scris un mesaj-GASELNITA-nu o neglijati!!! Folloseste acele capcane si vei
scapa de acei MONSTRI....BAFTA!!!!!

"Mosule" , citeste articolul ce-l recomand si-ai sa vezi ca-n anume situatii "gaselnita" aia a d-tale nu este eficienta decat in cazul insectelor ce-s iesite dupa hrana . Articolul - mai exact capitolul din care am adus citatul - face referire stricta la situatia in care viespea pleaca focusata pe o victima in care sa-si depuna ouale ........
modigliani

Mesajde mundumio » 11 Aug 2013, 19:45

Poti te rog sa pui un link pentru ca nu gasesc la cautare.
Multumesc mult.
mundumio

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE