Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Depopulare generala

Mesajde ALBINEL 1984 » 27 Iul 2011, 13:12

Criste Sorin scrie:
nu e o solutie sa ramai pe vatra pt a evita aglomeratiea eu aplic alta metoda sa am stupii buni si multi restu daca le comvine poate sa vina dar sa respecte reguli de pastoral distnta intre mine si ei, amplasare corecta fata de directia de zbor a culegatoarei

Pentru mine acesta e primul an de pastoral asa ca am cateva intrebari referitoare la aceste reguli de pastoral :
1. Care ar fi distanta dintre stupine in pastoral?
2. Cum trebuie sa fie directia de zbor a culegatoarei?
3. Cum trebuie sa amplasam stupii ca sa evitam dezorientarea?
Multumesc!

reguli de aplicat in pastoral :distanta dintre supine diferite 500 m la culturi de camp si 100m la padure nr de stupi la hectar sa fie cat mai mic
este interzisa amplasarea unei stupine pe directia de zbor a albinei apartinaind altei supini
dezorientarea sau ratacirea albinei apare odata cu aglomerarea a mai mault de 30 fam pe o vatra si este amplificata de simetrie (asezarea perfecta in linie (pe lungime mare)) aemanarea lazilor culoare ,forma cat si directia de zbor spre sursa de cules , intensitatea si directia vantului
rezolvarea acestor neajunsuri sta in respectarea regulilor de pastoral iar ratacire sa fie in cadru stupinei proprii si nu intre stupine cu proprietari diferiti
Ultima oară modificat de ALBINEL 1984 pe 28 Iul 2011, 18:27, modificat 1 dată în total.
ALBINEL 1984

Mesajde liviu1965 » 27 Iul 2011, 19:59

alt stupar scrie:uite care-i treaba, asa, spusa fara menajamente si neambalata in vorbe dulci:
daca ai facut pastoral fara sa cunosti in prealabil acest set de reguli privitoare la stuparitul pastoral, pai...ai o problema !
Denota superficialitate si oarecare mantuiala. Mare grija sa nu faci si alte lucrari asa, de mantuiala ca rezultatele... hm !
Nu te supara pe mine, dar asta e realitatea :roll:

Esti dur domle, mai sunt si novici prin forum.....
Daca seniorii nu-i invata pe juniori.... cine sa-i invete...... restul tine de bunul simt al fiecaruia.
Sper ca nu te-am suparat.
Spor
liviu1965

Mesajde cristi_vidican » 28 Iul 2011, 08:34

Mai bine sa iei un sut in fund aici si sa nu ai probleme in pastoral. Nu e cazul lui Sorin pt ca din cate am inteles el a fost cam singur in zona. Dar unde am fost eu, unul a venit ultimul si a pus stupii in fata altor stupi pe directia de zbor. Si nu era stupar de ieri. Dar, la el a fost rautate cu premeditare. I-a pus exact vis-a-vis, cand putea sa-i puna in orice parte.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde liviu1965 » 28 Iul 2011, 09:59

Eu ma duc si la pescuit.Daca se aseaza cineva langa mine si arunca peste mine.......
La albine de ce nu ar fi la fel?
liviu1965

Mesajde akmm » 29 Iul 2011, 09:55

cristi_vidican scrie: Dar, la el a fost rautate cu premeditare. I-a pus exact vis-a-vis, cand putea sa-i puna in orice parte.

Cum procedeaza cel nedreptatit, in aceasta situatie?
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde liviu1965 » 29 Iul 2011, 10:15

akmm scrie:
cristi_vidican scrie: Dar, la el a fost rautate cu premeditare. I-a pus exact vis-a-vis, cand putea sa-i puna in orice parte.

Cum procedeaza cel nedreptatit, in aceasta situatie?

Printr-o discutie amiabila.Te rog frumos......
liviu1965

Mesajde Alexu » 24 Iun 2012, 13:29

Poate subiectul asta este expirat, l-am gasit oarecum accidental si am o explicatie . Nu am intanlit fenomenul asta in stupina mea , dar am citit si am vazut un documentar . Am chiar si un minilink http://www.youtube.com/watch?v=sKNecnrxgdA , nu am gasit originalul . In acel documentar era vorba despre tei care secreta o substanta si imbata albinele , iar acestea cand se intorceau la stup erau alungate , unele chiar fiind ucise ( Nu este acesta link-ul cu tei . L-am pus sa vedeti ca este posibil)
,, Nu e problema mea ce cred oamenii despre mine . Eu sunt ceea ce sunt și fac ceea ce fac . Nu astept nimic și accept totul . Si asta face viața mult mai usoara ''
Alexu

Mesajde puiet » 26 Iun 2012, 08:12

apropo de depopulare, cu care ma confrunt si eu, ia incercati sa verificati urmatorul lucru, cu care speram sa nu ma intalnesc si nu stiu ce este (pt care am deschis si topic).
pe marginile ramelor foarte bine capacite cu puiet, spre eclozionare, ia desfaceti capacelul puietului. sper sa nu gasiti ce am gasit eu. puiet mort in stadiul de nimfa. (nu este puiet in sac), nu miroase, stupii sunt foarte curati. Ia incercati acest lucru. Nici eu nu am vazut si crezut pana nu m-a atentionat un prieten. Am dus probe la laborator la BUcuresti si la prima vedere nu au putut da un diagnostic. Au facut un test rapid de loca europeana si a iesit negativ. Asteptam saptamana asta posibil diagnostic.
puiet

Anterior

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE