Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: atac varroa in 2014

Mesajde Ioan Guist » 30 Dec 2014, 23:15

In nebunia asta ...apicultoriceasca, a prezentului super si mereu subventinat, colegul Nae se pare ca e cel mai aproape de ...adevar.
Cel mai bun prieten al apicultorului e loca si paduchele calare pe nosema.
Zic asta pana ce probabil mi-o voi luao on freza o data si o data. :lol:

Traiasca Varoa !! traiasca loca.Traiasca nosemosa.! Oricum astea traiesc de mi de ani.

DOAR APICULTORII mor cate o data.Nu-i asa?
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde TDI » 30 Dec 2014, 23:17

Toti au VSH, dar toti trateaza... inclusiv in alte tari mai avansate.
Teoretic doar albina aia ruseasca face fata cu brio Varroa, - din ce-am citit eu, astia de prin America au luat incepand cu anii '80 suse din albina aia ruseasca... si dupa, au facut selectie.
TDI

Mesajde lucky5strike » 30 Dec 2014, 23:19

Iar reducem tot la selectie si VSH/SMR/Buckfast? Ce simplu e pentru unii... :roll:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 30 Dec 2014, 23:20

Daca se pot replica in Romania conditiile unei exploatatii a la DM, v-ati gandit? :lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde nae » 30 Dec 2014, 23:21

Ioan Guist scrie:DOAR APICULTORII mor cate o data.Nu-i asa?

In urma cu 1 min i-am trimis un PM unui coleg si am zis ca ''trebuie sa mor din ceva '' si dupa citesc ce ai scris d-ta = mi-a cazut botul , e ca marul ''bot de iepure'' .
Sper ca n-ati inteles ca vreau paduchi si loca dar ''in jur '' asta am . :D
nae

Mesajde italianu » 30 Dec 2014, 23:27

S-a descoperit ,,tratamentul"100% care functioneaza contra varroua--albinele africanizate,alea n-au paduchi!
Intelepciunea vine (o)data cu virsta,...dar nu la toti!
italianu

Mesajde cristi_vidican » 30 Dec 2014, 23:28

Nu trebuie să vorbim aici despre BK. Nici nu urmăresc acest lucru.
DM ne-a arătat o apicultură ce e la curent cu ce e mai tare în apicultură.
Ba mai mult el a reușit să-l depășească și pe patronului lui, care folosește BK.
Faptul că americanii au ajuns undeva trebuie să ne facă și pe noi să ne scremem și să facem mai mult decât să vorbim despre VF sau Taktik.
Nu știu de unde să iau ceva cu însușiri bune în VSH, dar dacă sap s-ar putea să ajung undeva.
P.S. De ce ne uităm la IG ca soarele de pe cer. Pentru că el mereu caută cel e mai bun. Ce a rezolvat că s-a dus după mătci în DE? Mai zi-ne odată Nae care era diferența între producția ta și a lui la salcâm?
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Bambucha » 30 Dec 2014, 23:30

lucky5strike scrie:Iar reducem tot la selectie...

Pana la urma cam da, sau mai bine zis la ... mutatiile care vor face specia sa se adapteze la prezent, (indiferent de rasa).
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde lucky5strike » 30 Dec 2014, 23:35

Eu m-as gandi ca poate e mai usor sa ma duc in America... decat sa aduc America si conditiile ei aici...

Vidicane, esti de un optimism feroce... :roll:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 30 Dec 2014, 23:42

In lipsa de o initiativa prin care x insi din Romania sa trimita x matci lui DM ... sa-si incropeasca 2-3 stupine si sa vada cu ce se mananca... la conditiile de acolo... imi rezerv dreptul sa raman sceptic la ce considera ei ca au pe acolo.

Hai sa incercam SMR si VSH in conditiile Florida, Romania, Spania, Suedia... S-or pastra proprietatile?
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde cristi_vidican » 30 Dec 2014, 23:43

lucky5strike scrie:Eu m-as gandi ca poate e mai usor sa ma duc in America... decat sa aduc America si conditiile ei aici...
Vidicane, esti de un optimism feroce... :roll:

Mereu voi veți zice: la noi nu se poate (ca la DM)
E vorba despre a ridica ochii mai sus decât o fac majoritatea.
De ce românul nostru de DM nu s-a mulțumit cu BK-ul patronului?
Omul a căutat ceva mai bun.

Legat de tratamentele la mătcile cu însușiri VSH/SMR, ați văzut în ultimele filme ale lui DM că se făceau tratamente, dar prin sondaj (1 stup din 4) și în fcț de asta se făcea sau nu pe ceilalți. Din câte știu, nu s-a mai făcut pe ceilalți.
P.S. Când mai discutam cu DM și mă plângeam de situația de la noi, mereu îmi zicea: nu vă mai plângeți, găsiți soluții.
Despre varroa din 2014 doar ne-am plâns.
cristi_vidican

Mesajde lucky5strike » 30 Dec 2014, 23:47

Sunt ani... si ani...

Totusi, cred ca multi nu va dati seama ce inseamna de fapt o linie de matci care sa poata suprima reproductia varroa, cum se traduce SMR...

Pai ar iesi scandal mare.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Florin Dobre » 31 Dec 2014, 00:01

Permiteti o remarca...
Cristi Vidican, ce ne prezinta dl. Dan Margarit sunt vetre fixe infiintate cu respectarea tuturor regulilor de eficienta.
Nu are vecini amatori/necunoscatori - posibile focare de infestare ori reinfestare. Am indoieli ca intr-un pastoral haotic si o asezare alandala a vetrelor ca la noi i-ar mai fi la fel de usor sa lupte cu cele rele. :idea:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde nae » 31 Dec 2014, 00:01

cristi_vidican scrie: Mai zi-ne odată Nae care era diferența între producția ta și a lui la salcâm?

NU :D
Albina noastra are VSH super pronuntat (SMR nu stiu) , unde crezi ca-i albina ''picata'' dupa culesuri cand romanasul nostru o COACE-N transport de-o rupe .
Pe subiect m-ai prins nepregatit .
N-am ajuns la acest capitol , eu sunt la rama claditoare :lol: = a mers anul asta ?,nu ; nici la anul .
Daca vaporizam amitrazul cum ajunge in trahee ?, poate nu-i nevoie .
Mai studiez . :(
In urma cu doua pagini s-a spus tot , nu ajunge ... :(
Nu exista tratament ci OTRAVA = ori dansezi cu informatia ca o lebada ori ca un elefant si vanzatorul de roi asteapta la colt .
nae

Mesajde TDI » 31 Dec 2014, 00:06

TDI scrie:Toti au VSH, dar toti trateaza... inclusiv in alte tari mai avansate.
Teoretic doar albina aia ruseasca face fata cu brio Varroa, - din ce-am citit eu, astia de prin America au luat incepand cu anii '80 suse din albina aia ruseasca... si dupa, au facut selectie.

lucky5strike scrie:Iar reducem tot la selectie si VSH/SMR/Buckfast? Ce simplu e pentru unii... :roll:

Zonele in care apicultura se face intensiv si pentru profit au fost mai putin afectate decat cele in care amatorii prolifereaza. Deoarece solutiile la problemele legate de nutritie si boli sunt aceleasi si, nu se suprapun cu solutiile amatorilor - care de multe ori inseamna ignorarea problemelor.
E interesant faptul ca totusi coloniile care au avut rezerve mari sau foarte mari de miere au fost mult mai putin afectate decat cele exploatate, in orice an si in orice locatie. Si siropurile au locul lor, la timpul lor si in cantitati suficiente.
Recent am mai auzit una, - la un fost apicultor, la 40 de familii de albine productia anuala in jurul a 100 kg. Really?
Pai totul tine de selectie si aclimatizare. Atat timp cat fiecare apicultor are in stupina personala familii care produc de 2-5 ori sau mai multa miere decat media pe stupina, este loc de selectie.
Si de vatra. Pe un singur hectar de faneata nu poti baga 5 familii si sa mai ai si pretentia sa ai rezultate.
Solutii? Costuri!
P.S. Eu am vaporizat amitrazul si am adaugat si niste tau-fluvalinat.
P.P.S. Si cand pica acarieni la al 2-lea sau al 3-lea tratament dupa disparitia puietului din stupi care-i explicatia?

Vetre am gasi multi dintre noi. DAR, cum rezolvam cu hotii? Cum reducem costurile?
TDI

Mesajde cristi_vidican » 31 Dec 2014, 00:07

Florin Dobre scrie:Permiteti o remarca...
Cristi Vidican, ce ne prezinta dl. Dan Margarit sunt vetre fixe infiintate cu respectarea tuturor regulilor de eficienta.
Nu are vecini amatori/necunoscatori - posibile focare de infestare ori reinfestare. Am indoieli ca intr-un pastoral haotic si o asezare alandala a vetrelor ca la noi i-ar mai fi la fel de usor sa lupte cu cele rele. :idea:

Ai văzut câți păduchi are patronul lui?
Deci, vorbim de aceleași condiții. totuși e un pic de diferență între mătci
cristi_vidican

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE