...si uite asa,aluneca discutia de la subiectul ce se vroia discutat...MAVRIROLUL
va rog sa reveniti la topic.Este in interesul nostru sa mentinem discutiile pe subiectele topicurilor unde postam...
panshe85 scrie:buna ziua! am o idee in ceea ce priveste pozitionarea benzilor de mavrirol, si va rog sa mi spuneti cat de eficienta credeti ca este, se stie ca albinele trebuie sa ia contact direct cu benzile pt a avea rezultatul dorit,(pana acum le pozitionam deasupra ramelor) dar mi e greu sa cred ca toate albinele vor trece peste ele asa ca m am gandit sa le pe fundul stupului, paralel cu urdinisul la doi centimetri de el, in interior, prinse cu pioneze pt a nu fi scoase afara. am auzit ca daca matca se atinge de ele exista riscul sa starpeasca,asa este? astfel ma gandesc ca elimin acest risc. Ce parere aveti?
horia_ch scrie:Ideea ar fi buna... Insa...
N-ati observat ca multe albine care intra pe urdinis nu o fac "cu picioarele in jos"? Adica vin in zbor, se aseaza pe peretele din fata, coboara la urdinis si intra folosind partea superioara a acestuia. Apoi urca pe peretele din fata, pe interior, pana unde or avea treaba.
E doar o observatie.
Mircea77 scrie:proapis13 scrie:Revin cu rugamintea ca cei ce cunosc un tratament ,,naturist'''' impotriva varoa sa vina sa-l posteze
Am incercat ceva anul acesta si a mers
Eu unul am citit despre : Boz, (lat. Sambucus ebulus).
Scurta descriere:
"Bozul este fratele salbatic al socului, avand frunzele, florile si fructele foarte asemanatoare cu ale acestuia, dar fiind considerabil mai scund si avand o rezistenta mult mai mare la conditiile vitrege de mediu. Se distinge printr-un miros al frunzelor, al tulpinilor si al radacinilor care poate fi dezgustator, dar care are un rol important in orice terapie.
Putine plante sunt atat de putin pretentioase ca bozul, care se aseaza oriunde este lumina destula si pamant cu multe resturi organice. Il gasim de la munte pana la campie, pe marginile de drum, in locurile virane, pe malul apelor curgatoare, la margini de padure."
Bunicii mei foloseau boz-ul cu foarte mare succes impotriva paduchilor si capuselor de gaina. Pe un alt forum altii au pus plantele culese deasupra ramelor.
Un alt remediu ar fi busuiocul, care ar trebui sa fie omniprezent in orice stupina, in sensul ca se pot pune crengutele peste rame. Uleiurile volatile din el au un impact pozitiv asupra albinelor si negativ asupra acarienilor.
Adi Hodis scrie:Mircea77 scrie:proapis13 scrie:Revin cu rugamintea ca cei ce cunosc un tratament ,,naturist'''' impotriva varoa sa vina sa-l posteze
Am incercat ceva anul acesta si a mers
Mircea
Ma tot gandesc la sfaturile ce le-ai dat si la boz, ca este destul ... dar matale ai folosit la tratamente contra Varroa acest boz s-au busuioc ?.
Ca impactul a fost pozitiv, posibil ... dar cat timp trebuie tinut in stupi ?.
Oare este eficient in orice data a sezonului ?.
Nu de alta da´ as vrea sa trec la tratamente naturiste.
CORNEL V. scrie:Asa crezi ?
Ia mai gandeste-te ce eficacitate are mavrirolul fara varachet.
Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 41 vizitatori