Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: S.O.S. ALBINA ROMANEASCA

Mesajde tiih » 11 Mar 2016, 09:42

stefanmadalin scrie:Stii de ce? Pentru ca Franta are o productie medie de 10t/ha. Noi avem 3-4t/ha. Cine chimizeaza mai mult? Ei obtin dupa 1,2 mil ha cat obtinem noi dupa 2 si ceva. Cine e mai eficient?
..........................
Dar, ne place sa vorbim fara sa ne informam!

Stii de ce obtine Franta de 3 ori mai multa productie la hectar?..pentru ca foloseste de 2...3 ori mai multa cantitate de ingrasamant chimic la hectar(superfosfat,azotat de amoniu,...)pe linga o agrotehnica superioara.... :!:
La noi prin desfiintarea peste noapte a I.A.S-urilor si prin luarea in arenda a parcelelor de pamant de la tarani,au aparut peste noapte fermieri care stiu doar sa imprastie insecticide in plina floare (vezi rapita.)....cunosc zeci de exemple in zona mea,centru Moldovei....
Apropo,daca ati urmarit emisiunea "Viata satului" ati vazut ca si persoane de la noi,meseriasi gen ing Musca,in Timis,pot obtine acele 10 t/ha!
tiih

Mesajde mellis » 11 Mar 2016, 12:19

Am putea pune la cale o eventuala lege ce trebuie urmata de agricultori referitor la folosirea neo si a altor otravuri?
Anii trecuti antibioticele erau vitamine - de cand cu retetele - se mai folosesc abuziv - dar parca a mai scazut...
Cum putem controla accesul la otravuri si stropirile controlate cat de cat?
Avem vreo sansa legala?
Ati auzit de vreun caz macar la noi - in care s-a demonstrat otravirea albinelor si eventuale despagubiri pt apicultor? Eu nu am auzit astfel de eveniment - va rog sa dati date daca este cazul. Aici cred ca avem o mare problema..
Sanatate.
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde proapi » 11 Mar 2016, 14:06

http://neonicotinoides.agirpourlenvironnement.org/

Noi cum putem face ca petitia noastra sa fie mai vizibila pe acest forum?
proapi

Mesajde Kingraa » 11 Mar 2016, 14:25

Vad ca francezii au ajuns la ~90200 de semnaturi. Noi vad ca suntem la 220 in 3 zile. E nevoie de multa propaganda. Ma gandesc ca o initiativa din partea celor care organiziaza Targuri Apicole, de a informa participantii prin niste fluturasi tipariti, ar avea un impact destul de mare. Am fost la Targul de la Cluj. Lume cata frunza si iarba (profesionisti, interesati, curiosi), si daca fiecare ar fi constient de problema neonicotinoidelor si a tuturor pesticidelor, probabil ar lua si atitudine.
Felicit initiativa.
Kingraa

Mesajde lucky5strike » 11 Mar 2016, 22:08

a
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde stefanmadalin » 11 Mar 2016, 23:17

tiih scrie:Apropo,daca ati urmarit emisiunea "Viata satului" ati vazut ca si persoane de la noi,meseriasi gen ing Musca,in Timis,pot obtine acele 10 t/ha!

Meseriasii astia fertilizeaza odata cu 660 kg ingrasamant, seamana densitati duble(700-800bg/m2), tratamente numai avio.... si fac productii cu 1/3 mai mici ca altii care seamana densitati mai mici si ingrasaminte mai putine.
Si aici ma refer la Buzdugan din IMB, care a obtinut media la grau in 2014 de 8,3t/ha, cu densitate de 300bg/m2, ingrasaminte mult mai putine, lucru in sistem minimum tillage, pe cand Musca a facut 6,5t/ha, cu costuri mult mai mari.... Amandoi folosesc soiuri autohtone de grau.
E o diferenta intre ei, in avantajul lui Buzdu, dar ce face Musca acolo...e crima.

Timpul v-a dovedii cine greseste.
Sa nu uitam cate caprioare a omorat Musca acum cativa ani.
http://www.digi24.ro/Stiri/Regional/Dig ... t+fondului
Dar de, astea sunt modelele noastre...meseriasii!

OFFTOPIC!!!!
stefanmadalin

Mesajde Mihnea 97 » 13 Mar 2016, 00:37

mellis scrie:Am putea pune la cale o eventuala lege ce trebuie urmata de agricultori referitor la folosirea neo si a altor otravuri?
Anii trecuti antibioticele erau vitamine - de cand cu retetele - se mai folosesc abuziv - dar parca a mai scazut...
Cum putem controla accesul la otravuri si stropirile controlate cat de cat?
Avem vreo sansa legala?
Ati auzit de vreun caz macar la noi - in care s-a demonstrat otravirea albinelor si eventuale despagubiri pt apicultor? Eu nu am auzit astfel de eveniment - va rog sa dati date daca este cazul. Aici cred ca avem o mare problema..
Sanatate.

Exista legi care reglementeaza utilizarea pesticidelor dar nu sunt cunoscute , dar cea care ii protejaza pe apicultori de intoxicatii (rapita ) este Legea 195 Privind Protectia Mediului , Art. 38 si celelalte articole merita studiate.
OG 4 /1995 Privind Utilizarea Produselor Fitosanitare
OG 34/2012 Stabilirea Utilizarii Pesticidelor
Ar fi trebuit facute cunoscute acesta legi tuturor apicultorilor pt. a se putea apara fiecare in caz de "necaz" , ce e mai grav legat de aceste legi e ca agricultorii nu cunosc aceste legi , fapt ce conduce la distrugerea familiilor de albine in mod sistematic in fiecare an .
" Impotriva prostiei Zeii insisi lupta in zadar..." ( Schiller)
Mihnea 97

Mesajde proapi » 13 Mar 2016, 10:37

Ei au reusit cu 300 de voturi si noi cu mai multe nu?...

http://www.petitie.org/sustineti-compet ... turi/p-11/

Competitivitatea lor = NEcompetitivitatea noastra.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
proapi

Mesajde proapi » 13 Mar 2016, 10:51

Mihnea 97 scrie:
Exista legi care reglementeaza utilizarea pesticidelor dar nu sunt cunoscute , dar cea care ii protejaza pe apicultori de intoxicatii (rapita ) este Legea 195 Privind Protectia Mediului , Art. 38 si celelalte articole merita studiate.
OG 4 /1995 Privind Utilizarea Produselor Fitosanitare
OG 34/2012 Stabilirea Utilizarii Pesticidelor
Ar fi trebuit facute cunoscute acesta legi tuturor apicultorilor pt. a se putea apara fiecare in caz de "necaz" , ce e mai grav legat de aceste legi e ca agricultorii nu cunosc aceste legi , fapt ce conduce la distrugerea familiilor de albine in mod sistematic in fiecare an .

Problema o reprezinta faptul ca tratamentele la samanta NU sunt legiferate - tratamente cu neonicotinoide persistente pana la inflorire + remanenta in sol + reziduurile acumulate din descompunere care sunt si ele periculoase.
proapi

Mesajde MihaiT » 13 Mar 2016, 13:13

Semnat
"Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc,...
Căci dacă iubiţi pe cei ce vă iubesc, ce răsplată veţi avea?" (Matei 5:44-46)
MihaiT

Mesajde proapi » 14 Mar 2016, 20:06

Petitia de la ROMAPIS

http://www.petitieonline.com/signatures ... cotinoide/

De fapt e vorba de otravirea noastra si a copiilor nostrii si nu numai a albinelor.....
proapi

Mesajde XXL » 14 Mar 2016, 20:13

semnat
...probabil daca era mai rau
nu era asa bine
XXL

Mesajde wineto77 » 14 Mar 2016, 20:38

Semnat.
Ganduri bune !
Crezi ca pokerul e un joc de noroc?...joaca la 6/49 ai mai multe sanse.Eu(din experienta)
wineto77

Mesajde mausica » 14 Mar 2016, 22:22

Semnat
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde proapi » 15 Mar 2016, 17:32

http://agrointel.ro/51681/apicultor-in- ... n-romania/

Propunerea noastra concreta este interzicerea neonicotinoidelor....
proapi

Mesajde proapi » 18 Mar 2016, 20:59

proapi

Anterior

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE