Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: nimfe necapacite

Mesajde tiih » 30 Aug 2016, 15:27

ignatov andrei scrie:
tiih scrie:
jonny_it scrie:
cucubau scrie:VSH iti spune ceva?

Achroea grisella va spune ceva? :lol:
Daca vedeti celule descapacite nu inseamna ca este neaparat VSH.

Eu nu zic ca ,celule descapacite nu poate sa insemne si VPA..varooa sau gaselita....Rama aia din poza avea destula albina pe ea, care ar fi putut sa-si apere progenitura,vitala acm in august.
Daca e gaselnita e foarte grav ,tine si de rasa(susa),aranjarea cuibului ,nr de rame din cuib.In plus rama de pastura,daca o avea asa ceva ar fi trebuit sa fi facuta praf(si mai putina albina pe ea si mai comestibila)..Tocmai de asta cred ca e putin probabil gaselnita..
P.S. Un filmulet de 30 " cu familia de albine ar fi si mai edificator

Si tu erai trecut pe lista cu pareri bune...!
M-am inselat, ce sa-i faci!

Multi mai sunteti care vorbiti din vise, of Doamne...!!!

Chiar daca nu o sa mai fiu pe lista aia...eu tot va stimez mult.....recunoasteti totusi ca o fotografie ptr un diagnostic bun..e pre putin....fie el si ptr un doctor in bolile albinelor
tiih

Mesajde octavianpopescu » 30 Aug 2016, 20:46

http://img.plici.ro/images/2016/08/30/2 ... 69398b.jpg

Tot ce era necapacit/descapacit acum e capacit.nu reusesc sa pun poza veche langa cealalta pentru o comparatie mai exacta..tind sa cred ca nu e molie,am avut rama neagra dupa diafragma si nu era nici un vierme pe ea si nici in restul stupului nici urma de asa ceva
Daca eu si cu tine am fi mai buni, am fi cu doi oameni mai buni in lume..
octavianpopescu

Mesajde jonny_it » 30 Aug 2016, 20:53

octavianpopescu scrie:http://img.plici.ro/images/2016/08/30/20160830_1645369398b.jpg

Tot ce era necapacit/descapacit acum e capacit.nu reusesc sa pun poza veche langa cealalta pentru o comparatie mai exacta..tind sa cred ca nu e molie,am avut rama neagra dupa diafragma si nu era nici un vierme pe ea si nici in restul stupului nici urma de asa ceva

Probabil este doar una de sunt atat de putine celule descapacite. Am vazut problema asta de multe ori :D
jonny_it

Mesajde octavianpopescu » 30 Aug 2016, 21:38

Pai si reuseste sa treaca de toate albinele si sa ajunga in centrul stupului?!nu intreb cu necredinta,ci mai degraba cu nestiinta incercand sa si inteleg ce si cum...
octavianpopescu

Mesajde Avram » 30 Aug 2016, 22:07

Octavian ... ultima poza cea cu celulele care au fost descapacite si ulterior capacite mi-au pus semne de intrebare si ma trimite la citit !
Sa gandesti e dificil.De aceea majoritatea oamenilor judeca.
Avram

Mesajde cucubau » 30 Aug 2016, 22:35

VSH-ul pare o notiune noua si totusi el este prezent de foarte mult timp.
In perioada primavara -vara la unele familii (foarte putine) se poate observa pupe de trantori diforme sau incomplete scoase in fata urdinisurilor . Daca se inspecteaza acele familii se pot observa celule descapacite precum cele din imaginile postate anterior de colegi.
........
cucubau

Mesajde Adi Hodis » 30 Aug 2016, 22:48

octavianpopescu scrie:http://img.plici.ro/images/2016/08/30/20160830_1645369398b.jpg

Am citit acum topicul si ma miram ... cum de nu s-a gandit niciunul ca erau celule in proces de capacire !.
Nume grele pe aici do'mle. Pai se poate asa ceva ?.

Si eu zic mereu ca mai am de invatat, dar cand ma uit in jur, prind curaj.

PS
Mi-am pregatit cojocul, dati cu ravna ... :lol:
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde octavianpopescu » 30 Aug 2016, 22:51

Adi,e vorba de nimfe,astea teoretic trebuiau sa fie capacite de cateva zile bune...
octavianpopescu

Mesajde ignatov andrei » 30 Aug 2016, 22:55

Adi Hodis scrie:Si eu zic mereu ca mai am de invatat, dar cand ma uit in jur, prind curaj.

PS
Mi-am pregatit cojocul, dati cu ravna ... :lol:

Da Adi, ai dreptate!
Eu, ca "un nume greu si prost" stiam ca intai sunt larve, apoi nimfe!

Cand ma uit in jur... ma apuca groaza, bine ca sunt unii care prind curaj!
ignatov andrei

Mesajde octavianpopescu » 30 Aug 2016, 23:30

Domn ignatov,eu probabil ca nu sunt pe lista cu pareri bune.nu vreau sa par ca nu dau crezare celor spuse de dvs,dar firea mea este de asa natura ca trebuie sa inteleg orice chestie de care ma lovesc...daca nu inteleg degeaba cred,ca nu imi foloseste pa nimic...
Explicatia pe care mi-o dau la ora actuala e ca cumva,nu stiu cum,a ajuns vreo larva de gaselnita pe acolo,iar dupa aceea albinele au incercat sa repare re-capacind....sau....VSH.cautand pe gogu imagini cu VSH imi arata exact cam cum e la mine...ceea ce sustine varianta gaselnitei este ca o spuneti dvs...si atarna destul de greu...
Offf,...trebuie sa ma conving...mai am de invatat...mult
octavianpopescu

Mesajde ignatov andrei » 31 Aug 2016, 04:16

octavianpopescu scrie:Domn ignatov,eu probabil ca nu sunt pe lista cu pareri bune.nu vreau sa par ca nu dau crezare celor spuse de dvs,dar firea mea este de asa natura ca trebuie sa inteleg orice chestie de care ma lovesc...daca nu inteleg degeaba cred,ca nu imi foloseste pa nimic...
Explicatia pe care mi-o dau la ora actuala e ca cumva,nu stiu cum,a ajuns vreo larva de gaselnita pe acolo,iar dupa aceea albinele au incercat sa repare re-capacind....sau....VSH.cautand pe gogu imagini cu VSH imi arata exact cam cum e la mine...ceea ce sustine varianta gaselnitei este ca o spuneti dvs...si atarna destul de greu...
Offf,...trebuie sa ma conving...mai am de invatat...mult

Jonny_it a spus primul ca e gaselnita!
Celulele mai bombate tradeaza prezenta larvelor de gaselnita. Daca descapacesti, pe linia celulelor bombate si bati cu dalta in stinghia ramei, vei avea (ne)placuta surpriza sa vezi cum ies viermisorii de gaselnita...
ignatov andrei

Mesajde octavianpopescu » 31 Aug 2016, 08:40

Acum am inteles.deci nemernicele o iau underground si incognito
octavianpopescu

Mesajde jonny_it » 31 Aug 2016, 11:43

octavianpopescu scrie:Pai si reuseste sa treaca de toate albinele si sa ajunga in centrul stupului?!nu intreb cu necredinta,ci mai degraba cu nestiinta incercand sa si inteleg ce si cum...

Trece de albine fara probleme, putin mai greu trec fluturii(de obicei se aleg cu aripile roase) care sunt destul de rapizi in miscari prin stup.
Totusi as crede(nu sunt sigur) ca de cele mai multe ori noi bagam ramele cu gaselnita in stup.
Oricum din ce am vazut problema apare la familiile slabe sau care sunt intinse pe prea multe rame, de aceea este bine ca familia sa fie stransa la un numar corespunzator de rame si sa ne uitam de 2 ori cand bagam o rama in stup.
jonny_it

Mesajde cucubau » 31 Aug 2016, 16:42

Mare minune si cu gaselnita , oare cum reuseste sa treaca pe langa nimfa si nimfa sa ramana intacta ? Doar capacelul ros, mare e imparatia Domnului.... :lol: :lol: :lol:
........
cucubau

Mesajde jonny_it » 31 Aug 2016, 17:04

cucubau scrie:Mare minune si cu gaselnita , oare cum reuseste sa treaca pe langa nimfa si nimfa sa ramana intacta ? Doar capacelul ros, mare e imparatia Domnului.... :lol: :lol: :lol:

Trece prin centrul fagurelui. ;)
Rupe o astfel de rama si o sa te convingi.
jonny_it

Mesajde cucubau » 31 Aug 2016, 18:01

Cine face tratamente antivarroua , si le face responsabil nu dupa ureche , este imposibil sa nu fi vazut diferente la gradul de infestare cu paduchi. Sunt familii in care colcaie paduchii , dar sunt si familii la care gradul de infestare este foarte scazut. Oare care sa fie cauza care diferentiaza gradul de infestare? Sa fie oare gaselnita? :( :( :(
........
cucubau

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE