cristi_vidican scrie:Hai cu schema ta de tratament.
Spun cum tratez sau cum ar trebui sa tratez?
cristi_vidican scrie:Hai cu schema ta de tratament.
Closcutz scrie:Ce tratamente eficiente si cu efecte minime asupra albinelor recomanzi Jhonny?
Geany scrie:Jonny, ce parere ai despre varostop? Stiu ca l.ai folosit in trecut..multumesc
jonny_it scrie:Geany scrie:Jonny, ce parere ai despre varostop? Stiu ca l.ai folosit in trecut..multumesc
Este un tratament bun, dar eu deocamdata nu il mai folosesc, am alte alternative.
In conditii de seceta si caldura mare am observat depopulari(era vizibil ca au disparut multe albine) la familiile care aveau varostop.
Eu il vad ca un tratament foarte bun pentru primavara(martie/aprilie - in functie de zona).
Eficienta este de aproximativ 1 saptamana(in functie de temperatura). Daca nu ma credeti cantariti 10 benzi inainte, dupa 1 saptamana si dupa 2 saptamani. Cei mai multi cad de obicei dupa 3-4 zile.
tiih scrie:1.este un tratament bun pe care eu l-am folosit din ce in ce mai mult in ultimii 3 ani in conditiile in care Mavrirolul este de aproape 3 ori mai scump si doar de 2 ori mai eficient!(nu inca in acest an ptr ca primavara nu folosesc nici un tratament la familiile de albine de zeci de ani-sa-l foloseasca cei care nu au tratat corect in toamna-iar acum e timpul extractiei mierii de FS...nu a tratamentelor.!...)
2.In conditiile de seceta si caldura am observat si eu depopulari si la familiile tratate cu varostop..si la cele cu mavrirol...varachet...e o LEGE a apiculturii..una din legile apiculturii!!!
3.Nu il vad ca un tratament bun primavara(ci doar ca un tratament de stricata necesitate,ptr cei care nu au facut tratamentele ca la carte in toamna anterioara....Eu nu am tratat de zeci de ani primavara si am familii de albine foarte puternice cum putini au...si asta nu datorita priceperii mele ci faptului ca am respectat o alta LEGE a apiculturii.. referitoare la baza melifera....(poate cineva sa valorifice potentialul de dezvoltare exploziva a familiilor de albine primavara in lipsa polenului de alun,corn,viorele si mai ales SALCIE???..zeci de hectare de salcie!!....
PS.Nu inteleg deloc stuparii care trateaza in noiembrie-decembrie familiile de albine contra paduchelui.(oxalic..)..Oare ei stiu care e hrana de baza a acestui paduche??
Geany scrie:Cristi vidican, tu ai observat aceasta depopulare? Sau ai pus benzile mai tarziun si temperaturile nu mai erau asa de ridicate?
pai daca a fost coincidenta ...iti dai seama ce "mit ai creeat?jonny_it scrie:Posibil sa fi fost o coincidenta, totusi doar aia cu benzi sa se depopuleze.
jonny_it scrie:Posibil sa fi fost o coincidenta, totusi doar aia cu benzi sa se depopuleze.
Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 12 vizitatori