Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Prigoriile

Mesajde FLORINELU » 01 Aug 2012, 20:13

si la mine vin prigorii destule,doar ca au alta tactica,vin la stupina doar cand albinele nu au timp prielnic de zbor.atunci prigoriile vin si se servesc direct de la urdinis. in rest nu le vad,cred ca prind albinele pe traseu.
FLORINELU

Mesajde janese » 02 Aug 2012, 06:50

stupina simte prigoriile si evita sa iasa din stupi.inetresant este ca probabil ciripitul prigoriilor da alarma in familiile de albine..nu ies decat albinele care pleaca dupa apa. observa ca dupa ce prigoriile pleaca se intensifica zborul albinelor
janese

Mesajde popageorgian » 02 Aug 2012, 20:41

janese scrie:stupina simte prigoriile si evita sa iasa din stupi.inetresant este ca probabil ciripitul prigoriilor da alarma in familiile de albine..nu ies decat albinele care pleaca dupa apa. observa ca dupa ce prigoriile pleaca se intensifica zborul albinelor

poate vad prigoriile dar nu au cum sa auda ciripitul lor pt ca sunt surde ;)
http://popageorgian86.sunphoto.ro/

Un om cinstit este cea mai nobila lucrare a Lui Dumnezeu
popageorgian

Mesajde LUCIAN AVRAM » 03 Aug 2012, 00:54

[quote="janese"]stupina simte prigoriile si evita sa iasa din stupi.inetresant este ca probabil ciripitul prigoriilor da alarma in familiile de albine..nu ies decat albinele care pleaca dupa apa. observa ca dupa ce prigoriile pleaca se intensifica zborul albinelor[/quot

simte pe dracu si pe tatsu , prigoriile ataca cel mai des cand albina este la cules si afara este innorat , am vazut prigorie atacata de albine si doborata , dar cel mai mult imi plac alea doborate de mine :)
LUCIAN AVRAM

Mesajde LUCIAN AVRAM » 03 Aug 2012, 00:56

popageorgian scrie:
janese scrie:stupina simte prigoriile si evita sa iasa din stupi.inetresant este ca probabil ciripitul prigoriilor da alarma in familiile de albine..nu ies decat albinele care pleaca dupa apa. observa ca dupa ce prigoriile pleaca se intensifica zborul albinelor

tot asa il vede si soacra-sa pe janese , doar il vede dar nu-l aude :lol:

sa traiesti nea Eugene , esti viu ? mai merge darmatura aia de fabrica in care faceti chirpici ? :lol:
LUCIAN AVRAM

Mesajde Dila Daniel » 03 Aug 2012, 01:27

Lucian,si eu sustin ce zice Janese.Prigoriile intradevar, ataca cand este inorat iar albinele nu ies in numar mare.Si intradevar,parca evita sa iese.Cum pleaca prigoriile sau se mai incalzeste ies brusc multe odata.Cand ies asa,adica brusc si multe,ele se iau efectiv dupa prigorii.Deaceea nu ataca prigoria cand albina iese masiv la zbor.Albinele ataca tot ce zboara in apropierea stupinei.Asta cand sunt multe...
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde teinegru64 » 03 Aug 2012, 13:34

Dila Daniel scrie: .Asta cand sunt multe...

Sunt mai linistit .Ale mele....albine sunt proaste , alearga in draci dupa prigorii....Chiar vroiam sa fac o comanda de matci. :lol: Va salut ...pe amandoi.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde catu » 13 Aug 2012, 08:49

si eu ii dau dreptate lui Janes, anu acesta mi-am cam furato cu prigoriile...pe Valea Dunarii
Saptamana trecuta afara 35-39 grade..flori destul de multe...afara nici o albina...de ce? sutele de prigorii care se s-au strans..va spun ca nici la apa nu se mai duc albinele decat dupa ora 8 seara cand pleaca prigoriile la cuiburi...in interval de o ora parca roiesc ...la apa :twisted: ...azi noapte i-am adus din ''Apocalipsa Prigoriilor'' si in perioada asta nici macar nu a fost nor sau sa ploua ..ca atunci cred ca mancau pavilionu cu totu
catu

Mesajde Cristian IONITA » 13 Aug 2012, 15:39

Se pare ca pana si albinele au mai multa minte decat unii care cica-s fiinte rationale si gasesc solutii la probleme de nerezolvat cum ar fi cele generate de progorii
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde stuparul2011 » 13 Aug 2012, 20:48

buna,
nene florinelu au aparut deja pe la dumneavoastra?
la mine nu este nimic inca,verific foarte des zborul albinelor in aceasta perioada,pentru ca nu prea mai exista cules.
va intreb,pentru ca suntem cat de cat aproape.
la mine in primavara erau ceva probleme cu ele,le vedeam cum dadeau tarcoale stupilor,precum si urme pe zapada,mai ales in fata urdiniselor.
am auzit de slanina pusa prin copaci in apropiere si se pare ca are efect.
iarna,pot deranja albinele in foarte mare masura?
nea lucian.zabrani,daca cititi,pe la dumneavoastra sunt probleme cu prigoriile?(pentru ca si dumneavoastra sunteti relativ aproape de mine)

de FLORINELU » 01 Aug 2012, 20:13

si la mine vin prigorii destule,doar ca au alta tactica,vin la stupina doar cand albinele nu au timp prielnic de zbor.atunci prigoriile vin si se servesc direct de la urdinis. in rest nu le vad,cred ca prind albinele pe traseu.

numai bine
stuparul2011

Mesajde ves.lucian.zabrani » 13 Aug 2012, 20:54

in primavara ai avut probleme cu pitigoii !!! lor le-am pus si eu slanina !!! ai vazut poza sigur !!!
prigorii au aparut , dar parca mai putine decat anul trecut !!!din cate stiu eu prigoriile sunt pasari calatoare !!! iarna mananca albine in alta tara !!! :lol:
am un film facut anul trecut in care am filmat un zbor mai ciudat al randunicilor !!! daca il cauti il vei gasi !!!
ce crezi ca mancau randunicile ??? ALBINE !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde stuparul2011 » 13 Aug 2012, 21:01

buna,
este posibil nea luciane,dar parca nu este diferenta mare intre ele.
eu ce am gasit,semana foarte bine cu prigoria,doar ca avea culoarea foarte putin diferita.
eu credeam ca este vreo alta specie de prigorie.
numai bine
stuparul2011

Mesajde letsoc » 14 Aug 2012, 23:10

Janese are dreptate ,acum 3 zile cand am mers la stupina ,dupa un interval de 0 saptamana, m-am speriat ,nici o albina , am crezut ca au plecat toate. Am deschis repede primul stup si constat ca albinele sunt acolo ,am ridicat cateva rame si de dupa boscheti, din toate partile ca in filmul pasarile de Hitchcock ,au tabarat peste mine ,a fost pentru prima data si nu stiam ce se intimpla .Sunt ff curajoase ,veneau atat de aproape ca de catva ori s-au atins de mine. Le-am mutat into alta locatie dar au aparut si aici. Am inceput sa le pun apa in rame laterale .Intradevar ataca mai mult pe vreme noroasa .
Fiindca atat de mult a iubit DUMNEZEU lumea, ca a dat pe singurul Sau Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. Ioan3/16
letsoc

Mesajde stroe » 14 Aug 2012, 23:11

Si eu am probleme cu pritgoriile la una din stupine(Teleorman). E posibil sa fie frumoase dar pe langa stupina le prefer impaiate.
stroe

Mesajde viorel_v2000 » 15 Aug 2012, 17:15

letsoc scrie:

....... ,acum 3 zile cand am mers la stupina ,dupa un interval de 0 saptamana, m-am speriat ,nici o albina , am crezut ca au plecat toate. Am deschis repede primul stup si constat ca albinele sunt acolo .... .

Exact acelasi lucru am patit si eu sambata pe la ora 10.00. Nici o albina, nici macar una la urdinis nu se vedea de parca erau in toiul iernii. M-am repezit la primul capac, primul stup de langa mine si am ridicat podisorul....erau acolo..asa ca un sambure de adevar trebuie sa fie in ceea ce zice nea janese
10-15 prigorii dadeau roata peste stupina si din cand in cand se vedea cate una cu ceva in cioc.
Au plecat si au revenit pe inserat. A doua zi de dimineata, din nou acelasi scenariu... Ce-o fi peste saptamana, mi se rupe inima...
viorel_v2000

Mesajde viorel_v2000 » 15 Aug 2012, 17:24

popageorgian scrie:

Cu se face ca matca "canta" si rivalele ei din botci o simt si ii raspund?

Cum se face ca te simt imediat ce cosesti iarba langa stupi sau cand rupi iarba cu mana din fata urdinisului?
Acum cativa ani aveam catva stupi la 1 m de gard.Baiatul vecinului a cosit iarba in curtea lui dar la 1-2m de gard.
Coasa a ramas acolo dar baiatul a luat-o la sanatoasa.

Cu se face ca "raspund" atunci cand ciocanesti in peretele stupului?
viorel_v2000

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE