Da. Daca aveam in toti stupii cate una, clar eram rezolvat, aveam mai putin varroa in stup si-mi fericeam pestii in helesteu sau macar orataniile lui vecinu'.
cristi_vidican scrie:Ai văzut câți păduchi are patronul lui?
Deci, vorbim de aceleași condiții. totuși e un pic de diferență între mătci
cristi_vidican scrie:lucky5strike scrie:Eu m-as gandi ca poate e mai usor sa ma duc in America... decat sa aduc America si conditiile ei aici...
Vidicane, esti de un optimism feroce...
Mereu voi veți zice: la noi nu se poate (ca la DM)
E vorba despre a ridica ochii mai sus decât o fac majoritatea.
De ce românul nostru de DM nu s-a mulțumit cu BK-ul patronului?
Omul a căutat ceva mai bun.
Legat de tratamentele la mătcile cu însușiri VSH/SMR, ați văzut în ultimele filme ale lui DM că se făceau tratamente, dar prin sondaj (1 stup din 4) și în fcț de asta se făcea sau nu pe ceilalți. Din câte știu, nu s-a mai făcut pe ceilalți.
P.S. Când mai discutam cu DM și mă plângeam de situația de la noi, mereu îmi zicea: nu vă mai plângeți, găsiți soluții.
Despre varroa din 2014 doar ne-am plâns.
When scouting for bloom, one does not look at ground level for potential forage—one looks up to the tops of the tall trees. There may be a dozen different species of eucalypts in any one area, each blooming at different times over a 7-8 month period, dependent upon rainfall (in other areas, beekeepers may pull honey twelve months of the year). Some years, only the Spotted Gum may bloom appreciably. Luckily, this species has highly nutritious pollen.
And pull honey they do! It appeared to me that an Aussie beekeeper has earned bragging rights if he produced an average of a drum of honey per hive in a year (yes, that’s about 640 pounds). In speaking with beekeepers, it seemed that you’d be lucky to hit this figure once in your career.
These paid locations in forest reserves are a hot political issue, as some vehement environmentalists are pressing to exclude managed honey bees from the national forests (despite the fact that the robust feral population would remain). Just how important are these leases to beekeepers? Toowoomba area beekeeper Rodney Ruge (outgoing president of the Queensland association) pays the $100 yearly rent to hold onto each of some two hundred sites spread over different sorts of forests (that’s $20,000 a year!) so that he can chase honey wherever it is in a certain year. In a good year he’ll make 150 tons of honey off 1400 hives.
la toate familiile de albine de pe o raza de 3 kmAdi Hodis scrie: Solutii exista. Dar degeaba ... daca nu se respecta tratamentele de la inceputul lui august.
TDI scrie:la toate familiile de albine de pe o raza de 3 kmAdi Hodis scrie: Solutii exista. Dar degeaba ... daca nu se respecta tratamentele de la inceputul lui august.
valter scrie:lucky5strike scrie:
La cine s-a tinut de treaba, familiile sunt tot in grafic.
De control...la tine sunt in grafic?
Nu pot dormi de revelion de curiozitate.
TDI scrie:Nu sunt gresite, sunt copiate din articolul original...
Nu are vetre permanente, dupa cum intelegem noi vetrele permanente - stupii lui se plimba prin niste rezervatii naturale, unde - trebuie sa plateasca taxele despre care am scris; exista peste 300 de specii de eucalipt din care doar o parte sunt melifere, unele infloresc anual, altele bianual, altele la 3 ani - intr-un an dau nectar, intr-altul nu.
eduard.rotaru scrie: 2014?!...Nu cumva lipsa hranei (de calitate) din natura??!!...Nu cumva cu faptul ca in alti ani a existat hrana in natura si de calitate ??!!.
Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Google [Bot] şi 9 vizitatori