yuonyuon scrie:
nustiu ce criteriu este acesta "sa fie capacita rama la margine ca sa dam inca o rama la ouat"..daca nu aveti albina acoperitoare e degeaba....puteti sa aveti toate ramele capacite ,daca nu aveti albina acoperitoare nu e bine sa adaugati deloc ...ba din contra acolo o sa fie probleme...deci criteriu de baza este albina acoperitoare si doica..
S-a inteles! Mai ales ca trebuie sa vorbim si de "structura" asa ca daca bagam rame la ouat dar nu se vede in rame acoperite cu albine, undeva este o problema......
yuonyuon scrie:
alta chestie desii nea ignatov a explicat perfect(cel putin pentru mine) dar cred ca nu s a inteles...e ca albina nu radiaza caldura in tot cuibul ca o flacara ...ea incalzeste local 1 cm ..deci trebuie sa fie cu burta pe celula ca sa incalzeasca ...adica la o rama cu puiet capacit in martie tre sa fie albina una langa alta ..acoperind toate celulele cu puiet capacit.....iar vara fiind cald stau mai rasfirate ..pentru ca le ajuta temperatura de afara fiind 35 in exterior...ele doar se joaca...
Si asta, eu zic ca acum se stie....
Daca se poate sa trecem mai departe, dar sa ramanem la microclimat, pentru ca, eu zic, ca mai sunt multe de aflat....