nae scrie:Acum incercati protofil /fumidil-B= nosema ; cand se incalzeste incercati ceva pt varroa ...
Prindeti una-doua taratoare si indepartati capul , cu unghia/penseta prindeti ultima terghita si aspectati intestinul :
-alb laptos =nosema
-maroniu -sanatoasa (balasbebe sau Kilot pe forumul vechi )
N-am vazut localitatea , daca e tanara e posibil sa fie acarianul ( ma indoiesc ), daca e batrana ...
Avram scrie:Nelamurire ... cum poate varroua sa faca diferenta intre puietul de trantor si cel de albina ?
Feromon juvenil emana si puietul de trantor si puietul de albina ... sau nu ?
Radu16b scrie:Intrebare de incepator: este posibil, acum, la ultimul tratament cu varachet, in lipsa totala de puiet, sa nu cada nici un varoua? Am achizitionat roi la pachet in 27 iunie, i-am afumat cu varachet, dupa am pus de doua ori oxistrip, schimbate la 5 saptamani, iar in septembrie am facut 4 afumari cu varachet, a cincea ieri in lipsa totatala de puiet si nu am vazut niciodata, nici un varoua? Am dubii ca nu fac bine ceva…
Radu16b scrie:Intrebare de incepator: este posibil, acum, la ultimul tratament cu varachet, in lipsa totala de puiet, sa nu cada nici un varoua? Am achizitionat roi la pachet in 27 iunie, i-am afumat cu varachet, dupa am pus de doua ori oxistrip, schimbate la 5 saptamani, iar in septembrie am facut 4 afumari cu varachet, a cincea ieri in lipsa totatala de puiet si nu am vazut niciodata, nici un varoua? Am dubii ca nu fac bine ceva…
Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 11 vizitatori