Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Prigoriile

Mesajde jonny_it » 20 Aug 2012, 15:51

Mai bine le impusti. Daca tot le omori incearca sa nu le chinui... parerea mea
jonny_it

Mesajde laur1 » 20 Aug 2012, 21:07

va multumesc de raspus.
Daca voi nu ma vreti,eu va vreu!
laur1

Mesajde Cristian IONITA » 20 Aug 2012, 21:15

Dragos2006 scrie:S-au inmultit in asa hal incat nici cu pusca nu mai faci fata . Pur si simplu au iesit din arealul lor si ataca orice stupina intalnita in cale . Cine a dat legea cu protejarea prigoriei sa si-o protejeze la fel cum si eu am obligatia sa-mi apar proprietatea , cine are arma isi apara proprietatea cu arma. Inteleg sa nu omori prigorii in zonele lor dar cand devin nocive a le mai micsora numarul cred ca este ceva benefic.

si eu as vrea sa fie micorat numarul de secaturi din randul oamenilor dar uite ca nu e chiar asa dupa cum vreau eu .... si secaturile isi au rolul lor.

Cine are arma ar trebui sa aiba si responsabilitatea utilizari ei .... exista si lege pentru asta si se aplica inclusiv pe propietate ... tu chiar ai impresia ca daca ai arma iti este permis sa impusti orice iti trece prin (sau pe deasupra) bataturii? .... mai stim e adevarat pe unul care nu si-a facut gard si folosea cainii vecinului pentru antrenament la tir dar nu asta e normalitatea.

pngflorin scrie:De cand am adus albinele pe vatra acasa, prigoriile si-au facut aparitia in nr f mare, am folosit "bolovani" de 2,0 mm, f bune si cu efecte asupra nr lor, insa dupa ceva vreme isi fac aparitia.O metoda alternativa este uli inpaiat sau plastic, efentual bufnita...
Am obs ca ataca mai ales cand e nor afara.
Insa nici albina nu iesa din stup cand afara chitatie prigoriile.

Tu parca pui painea pe masa copiilor pe bani primiti taman pentru a veghea la respectarea legii privind interzicerea vanatorii de specii protejate .... trista rau lumea asta in care traim ....
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Dragos2006 » 20 Aug 2012, 21:55

S-a gasit deontologu natiei ... ori progoria fura din stupina mea ori hotul fura din buzunarul meu tot una este . Ca deontologu vrea sa lase hotul sa-i usureze buzunarul e treaba lui , eu unul nu vreau. Daca ar avea albine si ar vedea cum prigoriile i-ar distruge stupina cred ca ar avea alta parere , dar el vobeste doar din teorie .
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde Cristian IONITA » 20 Aug 2012, 22:03

Dragos - chiar nu are sens o polemica cu tine .... esti mult prea janghinos ca sa intelegi ca lumea asta e ceva mai ampla si mai complexa decat poate intelege un parvenit.

Te-as sfatui sa faci ceva si cu aerul care circula pe la tine prin batatura .... dar totusi ma gandesc ca apoi ar trebui sa cautam pe altul care sa candideze la postul de secatura secaturilor asa ca lasam pe alta data.
Cristian IONITA

Mesajde Dragos2006 » 20 Aug 2012, 22:07

Bine ca esti tu desteptul desteptilor , deontologul deontologilor si nu esti jigodie , japita , secatura , onanist , javra , panarama , cocota masculina ,******** , etc . Tu esti cel mai integru dintre romani.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde LUCIAN AVRAM » 20 Aug 2012, 22:12

Dragos2006 scrie:Bine ca esti tu desteptul desteptilor , deontologul deontologilor si nu esti jigodie , japita , secatura , onanist , javra , panarama , cocota masculina ,******** , etc . Tu esti cel mai integru dintre romani.

:lol:
LUCIAN AVRAM

Mesajde Cristian IONITA » 20 Aug 2012, 22:14

Ce-i Luciane ? te simti cu musca pe caciula? .... sau te bucuri ca in sfarsit ti-ai gasit si tu "tovarasi" de opinii? ....
Cristian IONITA

Mesajde LUCIAN AVRAM » 20 Aug 2012, 22:15

Scriu mai greu de pe tel
la mine a functionat aia cu "bolovanii "
:shock:
LUCIAN AVRAM

Mesajde Cristian IONITA » 20 Aug 2012, 22:17

pai nu ai telefon de care trebuie .... ce sa-i faci daca ai dat banii pe "bolovani" ...
Cristian IONITA

Mesajde LUCIAN AVRAM » 20 Aug 2012, 22:20

O mica diferenta la mine bolovanii erau de 1,9 mm :D
LUCIAN AVRAM

Mesajde alt stupar » 20 Aug 2012, 23:14

Cristian IONITA scrie:
Prigoria este o specie protejata ...

Da? Posibil...
Pana una-alta, pentru mine, ALBINA este o specie pe care sunt obligat sa o protejez ! ;)
Intelegi cum sta treba ? pai cam asa... a smotocit pasarea asta albine de-ale mele = i-am smotocit si eu nitel penajul... ciudat cum o bilutza o face sa-si schimbe coloritul inspre rosu sangeriu... :mrgreen:
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde LUCIAN AVRAM » 20 Aug 2012, 23:28

:lol:
alt stupar scrie:
Cristian IONITA scrie:
Prigoria este o specie protejata ...

Da? Posibil...
Pana una-alta, pentru mine, ALBINA este o specie pe care sunt oblig 8-) at sa o protejez ! ;)
Intelegi cum sta treba ? pai cam asa... a smotocit pasarea asta albine de-ale mele = i-am smotocit si eu nitel penajul... ciudat cum o bilutza o face sa-si schimbe coloritul inspre rosu sangeriu... :mrgreen:
LUCIAN AVRAM

Mesajde lefter » 21 Aug 2012, 00:10

mincalear focu ducase
lefter

Mesajde pngflorin » 21 Aug 2012, 08:39

pasajul dureaza cam 2 sapt, insa vremea e mai mult decat ciudata...am sa incerc cu o bufnita din plastic, am vazut in Bricostore...100-150 lei.
pngflorin

Mesajde teinegru64 » 21 Aug 2012, 11:39

Unii cu undita altii cu plasa ....are balta peste . :lol: :lol:
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE