Ioan Guist scrie:eu as face as:
Inchid in 15 nov (daac numai zboara) cand e pericol de soareci si viespi.In decembrie soarecii sunt deja cuibariti.Viespile sunt amortite.as deschide si gata
ai mai spus asta shi pe forumul vechi dar nu vrem sa citim
Ioan Guist scrie:eu as face as:
Inchid in 15 nov (daac numai zboara) cand e pericol de soareci si viespi.In decembrie soarecii sunt deja cuibariti.Viespile sunt amortite.as deschide si gata
delorin I scrie:Si totusi...si cu fund plin si cu podisor de scandura si acela acoperit...cum sa tin si urdinisul inchis? Fiintele acelea nu mai respira iarna?
dorindafi scrie:Ioan Guist scrie:eu as face as:
ai mai spus asta shi pe forumul vechi dar nu vrem sa citim
adriann scrie:Daca tii capcane pt. viespi de primavara pana toamna in toata stupina le decimezi bine de tot populatia.
Cuiburile de la tine din curte le poti distruge destul de usor (foc, spray), dar ce faci cu cele de la vecini?
Am mai vazut la socru o capcana f. simpla.... sticle inchise la culoare de 100-300 ml, apa in ele si pe gatul sticlei la interior uns cu miere sau sirop mai gros...in 3 sapt cat le-am avut puse in august am gasit doar 3-4 albine in sticle si cateva sute de viespi. Capcana are eficienta cam 2-3 sapt. E musai sa fie sticla cat mai neagra ca sa nu intre albina.
adriann scrie:ideea cu sticlele inchise la culoare e ca nu intra albina in ele... otetul se mai evapora....si putina miere sa ungi cateva sticle pe interior cu degetul se gaseste in stupina....otet poate nu
Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 15 vizitatori