Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

tinctura de propolis in tratarea familiilor de albine

Mesajde XXL » 19 Ian 2013, 21:28

in medicina naturista tinctura de propolis are o gramada de utilizari
propolisul avand reputatia de antibiotic natural
...oare in tratamentul familiilor de albine nu sa gasit nici o utilizare pt acesta?
exemplu tratarea nosema?...pareri...?
...probabil daca era mai rau
nu era asa bine
XXL

Re: tinctura de propolis in tratarea familiilor de albine

Mesajde akmm » 20 Ian 2013, 18:48

XXL scrie:in medicina naturista tinctura de propolis are o gramada de utilizari
propolisul avand reputatia de antibiotic natural
...oare in tratamentul familiilor de albine nu sa gasit nici o utilizare pt acesta?
exemplu tratarea nosema?...pareri...?

Suna cam asa: cum sa tratam cu apa starea de sete a albinelor.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde XXL » 20 Ian 2013, 20:48

poate asha suna..dar pana acum nu am gasit pe forum
nici un alt subiect pe aceasta tema...nici macar pe forumul vechi

intrebarea era daca foloseste cineva tinctura de propolis? ..si daca da in ce dozaj
si perioada?
...probabil daca era mai rau
nu era asa bine
XXL

Mesajde MyBees » 20 Ian 2013, 22:14

Adica sa luam propolisul de la albina si sa ii adaugam oleaca de alcool pentru a i-l da din nou albinei?
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde proapis13 » 20 Ian 2013, 22:48

Din cate stiu am citit undeva ca fagurii vechi primavara se stropesc/pulverizeaza cu o tinctura slaba de propolis pt a fi curatati mai usor
Singurul pe care l-am auzit sa faca asta parca a fost Valer70,insa vad ca nu mai a aprut pe forum - mai stie cineva ceva de el???
In alta ordine de idei prima rama ce o bag la construit o stropesc cu sirop in care am pusi tinctura si protofil :!:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Ruben » 25 Ian 2013, 20:19

akmm scrie:Suna cam asa: cum sa tratam cu apa starea de sete a albinelor.

Suntem ochi si urechi, akmm. Cum, cand, cat. :D
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Ruben » 25 Ian 2013, 20:19

MyBees scrie:Adica sa luam propolisul de la albina si sa ii adaugam oleaca de alcool pentru a i-l da din nou albinei?

Asa cum le luam polenul si il dam inapoi intr-o turta proteica ;)
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde MyBees » 25 Ian 2013, 20:37

Imi poti da un exemplu cu o situatie in care colonia nu dispune de propolisul de care ar avea nevoie si ii putem oferi noi un "supliment". Eventual de ce ar fi mai buna tinctura decat propolisul existent oricand in stup? Ca pentru polen stiu...
Dar daca se poate ceva documentat, sper sa nu ma pui sa-l caut pe Valer70 :)
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde Ruben » 25 Ian 2013, 20:44

MyBees scrie:Imi poti da un exemplu cu o situatie in care colonia nu dispune de propolisul de care ar avea nevoie si ii putem oferi noi un "supliment". Eventual de ce ar fi mai buna tinctura decat propolisul existent oricand in stup? Ca pentru polen stiu...
Dar daca se poate ceva documentat, sper sa nu ma pui sa-l caut pe Valer70 :)

Ma gandesc ca, dand in hrana propolisul, obligam albinele sa il consume. Asa cum le obligam sa consume zerul dat in sirop sau un anume ceai.

Referitor la documente, poate ne da akmm ceva documente :) , cred ca stie el ceva.

Interesant ar fi daca ar studia cineva cat de des apare loca(bacterie) intr-o stupina care papa din cand in cand propolis(antibacterian).
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde proapis13 » 25 Ian 2013, 21:00

Propolisul este de 3,5 ori mai puternic decit cocaina si de 5 ori mai analgezic decit novocaina

In locul in care depozitez ramele dupa ce le scot din topitorul solar toamna si primavara e bataie pe ramele alea
Din curiozitate am stat si le-am studiat cu atentie; ei bine toate ,,radeau'' si carau grauncioarele de propolis de pe rame
Sa mai zica cineva ca a citit ,,nu-stiu-unde'' ca propolisul dupa ce e supus razelor solare si intemperiilor iernii nu mai e bun :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde cristi arad » 25 Ian 2013, 23:02

proapis13 scrie:Propolisul este de 3,5 ori mai puternic decit cocaina si de 5 ori mai analgezic decit novocaina

In locul in care depozitez ramele dupa ce le scot din topitorul solar toamna si primavara e bataie pe ramele alea
Din curiozitate am stat si le-am studiat cu atentie; ei bine toate ,,radeau'' si carau grauncioarele de propolis de pe rame
Sa mai zica cineva ca a citit ,,nu-stiu-unde'' ca propolisul dupa ce e supus razelor solare si intemperiilor iernii nu mai e bun :!:

salutari proapis; grija mare mai ca te ridica curcanii direct din fata monitorului si la cata minte este in tara asta or propune si interzicerea stuparitului :lol:
cristi arad

Mesajde Mircea_63 » 25 Ian 2013, 23:05

proapis13 scrie:Propolisul este de 3,5 ori mai puternic decit cocaina si de 5 ori mai analgezic decit novocaina

Cum se foloseste? :D
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde proapis13 » 25 Ian 2013, 23:24

cristi arad scrie:

salutari proapis; grija mare mai ca te ridica curcanii direct din fata monitorului si la cata minte este in tara asta or propune si interzicerea stuparitului :lol:

Cum se foloseste? :D

Pentru linistirea spiritelor datele sunt luate din A.B.C. Apicol - Hristea Nicolae
pt cultura generala si daca aveti timp uitati-va din curiozitate cind a fost publicata cartea cu datele de mai sus ;)
Inalnte de a comenta pe marginea unei info,verificati-o mai intai :oops:
proapis13

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE