Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Jderul - Martes Martes

Mesajde Ruben » 09 Feb 2013, 15:42

Jderul de padure(denumire oficiala martes martes) face parte din grupa daunatorilor stupilor. Mi-a dat la o parte 4 capace de stupi intr-o noapte iarna asta, a scos faguri de unde a putut, a mancat miere. A revenit cu insistenta in noptile care au urmat. Este un animal foarte inteligent. A impins la o parte capacul(acesta avea caramida deasupra).

Solutia: chingi pentru fiecare stup in parte.

Pentru cine nu a vazut niciodata aceste animalute-de altfel dragute- :

Si aici ceva documentatie:

http://en.wikipedia.org/wiki/Pine_Marten
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Re: Jderul - Martes Martes

Mesajde proapis13 » 09 Feb 2013, 15:49

Ma bucur ca inca avem zone unde se gasesc astfel de animale iar din cate stiu sunt ocrotite de lege
Nu am vazut decat la zoo la noi in zona nu stiu de existenta lui
Momeste-l in alta parte sau daca ai stupina in curte aproape de casa pune-i un aparat cu ultrasunete
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde pescaru » 09 Feb 2013, 15:55

Asta e nepotul ,,Fratilor jderi '' ai lui Stefan cel Mare :lol: e ocrotit si orcum sa avem grija de natura caci trece prin schimbari masive la nivel planetar si nu numai .
pescaru

Mesajde teinegru64 » 09 Feb 2013, 16:09

Instaleaza o camera video .Profesorul Ursu va trece pe locul doi ...daca vei reusi ceva capturi.Eu stiu ca un jder =caramida.Posibil la tine sa fie un jder de piatra. :lol:
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde Ruben » 09 Feb 2013, 19:15

proapis13 scrie:Ma bucur ca inca avem zone unde se gasesc astfel de animale iar din cate stiu sunt ocrotite de lege

Auzi, da de prins, nu le prinde legea? Sau cum le ocroteste?

Teinegru, nu doresti un exemplar? :lol: Eu livrez de obicei prin Fan Courier. ;)

Cred ca nu e Martes foina. O sa caut o fotografie pe care le-am facut-o in toamna(nu stiam ce sunt atunci) si o sa o postez.
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde pescaru » 10 Feb 2013, 15:50

Astazi pe la ora 11 intru in camera baiatului meu ,citea cartea Alexandru Lapusneanu ,plec intru in camera mea dau drumul la TV filmul Fratii Jderi ,cred ca Ruben a fost vorbit cu astia de la tv,si poate si cu fimio ca astazi sa fie o duminica cu tema istorica :lol:
pescaru

Mesajde stoenescu gheorghe-gabriel » 10 Feb 2013, 17:26

Da' rrrai mai sunteti uniii!!...si ....daca-ti fi pagubasul....? Tot pe Stefan Cel Mare l-ati chema???
stoenescu gheorghe-gabriel

Mesajde Ruben » 10 Feb 2013, 23:41

stoenescu gheorghe-gabriel scrie:Da' rrrai mai sunteti uniii!!...si ....daca-ti fi pagubasul....? Tot pe Stefan Cel Mare l-ati chema???

Stai linistit. Nici eu nu stiam ca e daunator al stupilor. In vara i-am vazut prin copaci, si ziceam: uite ce animale dragalase.

Ii bine ca or citit colegii "Fratii Jderi" ;) .
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde dumi » 11 Feb 2013, 00:07

Nu cunosc prea multe lucruri despre jderi dar ma gandesc sa prinzi capacele de la stupi de cutie sa nu le poata feri
dumi

Mesajde mihaistupar » 11 Feb 2013, 13:33

Vezi Ruben,dacă nu ai paznic? Ia matale doi ciobănești, și vezi rezultate pozitive... Eu am o pereche + unul in formare. Ăștia-s incoruptibili. Și nici nu pleacă de lângă stupi in sat să-și ia ţigări,mulțumindu-se cu ceva resturi de la masa stăpânului
mihaistupar

Mesajde Ruben » 12 Feb 2013, 21:01

mihaistupar scrie:Vezi Ruben,dacă nu ai paznic? Ia matale doi ciobănești, și vezi rezultate pozitive... Eu am o pereche + unul in formare. Ăștia-s incoruptibili. Și nici nu pleacă de lângă stupi in sat să-și ia ţigări,mulțumindu-se cu ceva resturi de la masa stăpânului

:lol: :lol: :lol:

Coorect!

Din cate am citit, se zice ca ii tine departe si parul de caine, d'apoi cainii.
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde kio » 18 Feb 2013, 18:43

Jder de piatra e. Dar sa manance miere...las-o mai usurel. Poate a umblat dupa soarecii din stup!!!
kio

Mesajde Ruben » 19 Feb 2013, 23:04

kio scrie:Jder de piatra e. Dar sa manance miere...las-o mai usurel. Poate a umblat dupa soarecii din stup!!!

Frate, nu esti primul care vorbesti fara sa te documentezi.

Daca nici nu ai avut probleme cu el si nici nu ai citit, nu semnaliza.

Cand vrei totusi sa te documentezi, uite aici un link:

http://www.waidmannsheil.ro/Dihorul%20c ... tuica.html.

In rest, da pe google, ca te invata. :evil:
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Ruben » 24 Feb 2013, 22:16

Am facut ceva fotografii astazi la 2 stupi.

Cel mai grav este distrus complet. Mai are cateva zeci de albine si regina.
Fişiere ataşate
DSC09377.JPG
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Ruben » 24 Feb 2013, 22:18

Albinele dorm pe fundul stupului. :(
Fişiere ataşate
DSC09378.JPG
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Ruben » 24 Feb 2013, 22:20

De la altul, care a supravietuit(mai are un ghem de 4-5 rame, regina prezenta si activa), am recoltat asta:
Fişiere ataşate
DSC09380.JPG
― Stephen Hawking
Ruben

Următorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE