Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Perioada de aşteptare pentru Varachet

Mesajde dorualbină » 04 Aug 2013, 19:07

Vreau să aflu părerea dumneavoastră în legătură cu timpul de aşteptare pentru Varachet,mai precis,la ce interval de timp se poate extrage mierea după un tratament.Probabil aveţi informaţii referitoare la remanenţa amitrazului şi a taufluvalinatului în miere şi păstură.În prospectul medicamentului scrie:timp de aşteptare 0 zile.
dorualbină

Re: Perioada de aşteptare pentru Varachet

Mesajde nae » 04 Aug 2013, 22:20

Draguta !,timpul de asteptare (in acest caz)nu se refera la consum !!!!!!
VF il faci pt consum sau pt varroa ?, timp 0 de asteptare inseamna timpul la care se poate repeta ''tratamentul'' fara sa afectezi albina (varroa= acarian; albina = insecta )..., matale poti face zilnic fumigatii cu VF(daca respecti dozajul ) dar nu-i eficient economic ...
Pentru consum uman (al mierii) se interzice efectuarea tratamentului in timpul culesurilor de productie ___ nu am un prospect in fata dar sigur pomeneste ca ''se interzice '' fumigatia cu VF in timpul culesului de productie .
nae

Mesajde dorualbină » 05 Aug 2013, 10:14

Prospectele pentru medicamentele de uz veterinar precizează timpul de aşteptare pentru produsele (carne,lapte),obţinute de la animalele tratate cu aceste medicamente.Mierea este principalul produs al albinelor iar substanţele active din Varachet se regăsesc în aceasta după tratament.Ştiu că nu se fac fumigaţii în timpul culesului de producţie,dar,dacă după luarea caturilor aplic un tratament,iar după 2-3 săptămâni extrag miere din cuib,se poate da în consum?
Ce descrieţi dumneavoastră,domnule nae, ca fiind timp de aşteptare,se referă la intervalul dintre două administrări ale produsului.
P.S. Formulă de adresare folosită de dumneavoastră nu se potriveşte cu sexul meu şi orientările mele sexuale.
dorualbină

Mesajde nae » 05 Aug 2013, 21:33

dorualbină scrie:Mierea este principalul produs al albinelor iar substanţele active din Varachet se regăsesc în aceasta după tratament... după 2-3 săptămâni extrag miere din cuib,se poate da în consum?
P.S. Formulă de adresare folosită de dumneavoastră nu se potriveşte cu sexul meu şi orientările mele sexuale.

Ma doare-n bascheti de frustrarile d-tale sexuale .

Raspunsul la intrebare il dai chiar tu ... :shock:
nae

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE