Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Tratamente pentru iernat

Mesajde aliuta2000 » 25 Iul 2011, 08:18

va rog sa imi ziceti si mie ce tratemente sunt bune pentru cei 2 stupi ai mei
As dori sa le dau doar un minim de tratamente .
in ciuda a tot ce am citit va intreb pe voi care aveti partea practica ce sa le dau si cat si cum si de cand
este ok daca le dau doar tratementele cu varachet ??
A.D.
aliuta2000

Re: Tratamente pentru iernat

Mesajde CORNEL V. » 25 Iul 2011, 08:32

varachet forte de trei ori ultima oara in lipsa puietului si la diferenta de 7-10 zile si mavrirol
CORNEL V.

Mesajde dorindafi » 25 Iul 2011, 20:55

CORNEL V. scrie:varachet forte de trei ori ultima oara in lipsa puietului si la diferenta de 7-10 zile si mavrirol

:mrgreen: maaaaaaaaaaaaaaa , ,,doar un minim de tratamente". pai ce i-ai spus mai sus ai tot tratamentul :lol:
dorindafi

Mesajde CORNEL V. » 25 Iul 2011, 21:11

lasa ma ,ca nu mai trebuie sa tastez si a doua oara ;) :lol: si daca vrea un minim il face la jumatate :lol:
CORNEL V.

Mesajde un OM » 26 Iul 2011, 19:46

Sau pe sfert, sau merge pe o minima interventie din partea sa, pentru a vedea care familie o sa supravietuiasca dupa o minima interventie, si astfel o sa selecteze doar familiile foarte puternice. Oare ?
un OM

Mesajde aliuta2000 » 26 Iul 2011, 23:23

ca si la om .... ma doare capu ... antibiotic ca iti trece ... daca nu .... mai dai inainte ....
am intrebat nu am da cu paru.... poate e bine poate e rau ... ma gandesc sa imi fac si eu o parere despre ce ziceti voi si ce zice cartea .
acu eu decid .
multam pentru raspuns , dar e ideea si cand .. am inteles ca la varachet trebuie ca a 3-a oara sa nu fie puiet in celule . pot sa fac tratametul toamna tarziu ?? jumatatea lui sept ?
A.D.
aliuta2000

Mesajde akmm » 27 Iul 2011, 07:19

aliuta2000 scrie:ca si la om .... ma doare capu ... antibiotic ca iti trece ... daca nu .... mai dai inainte ....
am intrebat nu am da cu paru.... poate e bine poate e rau ... ma gandesc sa imi fac si eu o parere despre ce ziceti voi si ce zice cartea .
acu eu decid .
multam pentru raspuns , dar e ideea si cand .. am inteles ca la varachet trebuie ca a 3-a oara sa nu fie puiet in celule . pot sa fac tratametul toamna tarziu ?? jumatatea lui sept ?

Sunt ani in care, dupa doua tratamente cu varachet, dau al treilea in noiembrie-decembrie.Asta daca prind ferestre cu zile calde.Adica in aer sa fie in jur de 12 grade pentru a avea albinele rasfirate pe rame.Altfel sa dai cu fum peste ghem e wax albina.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde aliuta2000 » 05 Aug 2011, 20:19

ca sa nu mai deschid inca un topic ...
miercuri cand m-am uitat la albine .. dupa lucrul efectuat , am fost nevoit sa mai desfac inca o data unul dintre ei , si atunci a aparut (a cazut ca nu putea sa zboare ) un fluture albicios(ca bronzul de se folosea odata pentru jentile de dacie ). a cauzut de undeva de pe capac pe o rama si vroia sa fuga ,dar intra un pic intre rame si iesea de graba , pana cand l-am strivit un pic cu creionul care il aveam in mana .... moment in care 4-5 albine au sarit pe el gramada tragandu-l intre rame si facand ghem pe el ....
banuiesc ca acel fluture era de gaselnita , si ma gandesc ca albinele care au tabarat pe el l-au omorat si scos afara ....
singurul loc unde se putea ascunde e coltul de tabla pe capac care are un pic de loc la pliere...
familia este destul de puternica zic eu la momentul acesta 15 rame cu albina si pe aprox 6-7 rame puiet de la o zi pana la capacit ....
A.D.
aliuta2000

Mesajde marcsupertare » 04 Aug 2012, 14:41

azi am fost la stupi si
1 cam 3-4-5 rame cu puiet in toate stadiile (nu e cam putin ?)
2 eu vreau sa le dau neostatul incepand cu ziua de luni prima runda
e bine au ba
marcsupertare

Mesajde Tăgîrţă Viorel » 16 Aug 2012, 16:02

Am si eu o intrebare pentru cunoscatori. Mi-am facut anul acesta lazi cu fund antivaroa si nu le-am pus inca tabla aceea sub plasa. Este eficient tratamentul cu varachet in cazul acesta? Cu multumiri!
Tăgîrţă Viorel

Mesajde costinelblagniceanu » 16 Aug 2012, 16:06

Nu.Tratamentul cu varachet se face cu subarul inchis.
Cine intreaba este prost pentru 5min. cine nu intreaba ramine prost toata viata.http://costinelblagniceanu.sun photo.ro
costinelblagniceanu

Mesajde jenica67 » 16 Aug 2012, 20:21

Daca nu ti-ai facut sibar, ca sa inchizi plasa, taie un polestiren, care sa inchida perfect plasa, dar atunci fitilul il bagi pe urdinis, sau folosesti un varujet. Altfel, tratamentul nu are efect.
jenica67

Mesajde Tăgîrţă Viorel » 16 Aug 2012, 21:38

Mi-am făcut santurile prin care sa intre subarul, dar urmeaza sa cumpăr tabla si s-o tai pe masura. Inca ma intreb ce grosime ar fi bine sa aiba tabla?
Tăgîrţă Viorel

Mesajde ves.lucian.zabrani » 16 Aug 2012, 22:46

poti sa faci santurile mai mari si sa folosesti subere din OSB 3 ( cel de exterior ) !!! mi-a spus cineva ca este mai bun iarna OSB-ul decat tabla !!!
cum doresti !!! pun sambata poze cu ce artificiu a trebuit sa fac la subere !!! tinem legatura !!! :lol:
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde Liviu Sarbu » 17 Aug 2012, 11:43

Lucian, nu te supara ca te contrazic, dar chiar nu sunt de acord cu folosirea OSBului. OSBul se deformeaza, se umfla si se blocheaza in canalele de culisare si in plus mai este si toxic. De asemenea OSBul ia foc usor si arde cu flacara ( mai nou exista si OSB ignifugat dar este mai scump ). Eu am incercat si cu placi de PVC, dar pana la urma am ales tabla.
Tabla are urmatoarele avantaje: Este relativ ieftina si usor de confectionat. Este practica la tratamentul cu Varachet. Este magnet pentru umezeala in perioada de iarna, adica umezeala din stup se condenseaza in partea de jos pe tabla si se scurge afara. Dupa mine cea mai buna este tabla de 0,5-0,7 mm. Daca este mai subtire nu este destul de rigida si se indoaie cand fac tratamentul cu varachet. Dca este mai groasa este prea rigida si se mai blocheaza in canalale de culisare. Va salut !
Liviu Sarbu

Mesajde Leon » 17 Aug 2012, 12:41

Sunt de partea lu Lucian prefer OSB-ul . Am colectoare de polen pe fundul stupului si polenul imi cade pe tava iar OSB-ul nu face condens
Leon

Următorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE