Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Bolile si manifestarea lor

Mesajde wineto77 » 04 Feb 2016, 18:01

Buna ziua .
Cu permisiunea dvs.doresc sa deschid acest topic deoarece cred ca suntem multi care nu am vazut cum se manifesta anumite boli,doar am citit sau mai rau,am auzit.
De frica unei situatii de neprevazut in stupina, as dori cu ajutorul dv. sa stapanesc mai bine acest capitol.
Rog, pe aceasta cale,pe cei care au diagnosticat o anumita boala in stupina ,prin analize de laborator sau ochiometric ,sa ne permita sa-i vizitam ,sa vedem cum se manifesta acea sau acele familii cu probleme.
Eu daca as auzi la un apicultor ca ar avea o anumita boala in stupina, pe care eu nu am intalnit-o ,m-as duce si la 200-300 km, daca mi-ar permite.
Multumesc anticipat!
Crezi ca pokerul e un joc de noroc?...joaca la 6/49 ai mai multe sanse.Eu(din experienta)
wineto77

Re: Bolile si manifestarea lor

Mesajde cucubau » 11 Feb 2016, 22:44

wineto77 scrie:De frica unei situatii de neprevazut in stupina, as dori cu ajutorul dv. sa stapanesc mai bine acest capitol.

Situatii anormale in stupina ... Ceva banal si totusi complicat . Putini sunt apicultorii care recunosc ca in prisaca d-lor exista si asa ceva . Situatile de boala nu trebuiesc cautate prea departe , sunt prezente in 99% din stupinele patriei . Faptul ca prisacarul fiind lipsit de experienta si nu recunoaste simptomele de boala si da vina pe orice alt ceva decat realitatea nu inseamna ca nu exista. L.E. , nosemoza , parazitoza sunt prezente in 99% din stupine. Datorita lor apar complicatii gen septicemie.
Daca detii o stupina de minim 10 familii este imposibil ca in stupina sa nu existe macar o familie care ""sa nu mearga"" in loc sa se dezvolte bate pasul pe loc sau chiar da inapoi. Astfel de familii sunt cele ce prezinta simptome clare de boala.
Daca nu ai asa ceva cauta prin vecini , este imposibil sa nu gasesti .
Secretul succesului in apicultura consta in recunoasterea starilor anormale si capabilitatea de a le indrepta , restul este rutina.
........
cucubau

Mesajde lucky5strike » 11 Feb 2016, 22:51

Rezerve bune, albina multa picata pe fund, albina putina iesita din iarna = varroa
Albina urcata prematur/puiet prematur = infestare cu varroa
Puiet pestrit = puiet varos sau loca europeana
Larve maronii cleioase, miros urat = loca americana
Defecare peste rame = dizenterie

Etc.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde wineto77 » 12 Feb 2016, 00:45

Secretul succesului in apicultura consta in recunoasterea starilor anormale si capabilitatea de a le indrepta , restul este rutina.

Corect.......aceasta ,,capabilitate'' doresc s-o stapanesc.
Teoria ca teoria,practica ne omoara...
Crezi ca pokerul e un joc de noroc?...joaca la 6/49 ai mai multe sanse.Eu(din experienta)
wineto77

Mesajde florinapi » 12 Feb 2016, 09:50

Puiet pestrit = puiet varos sau loca europeana,sau puiet in sac,de cele mai multe ori confundat cu loca europeana,iar masurile care se iau pentru combatere sunt total diferite.
,,Morala fara expertiza este naiva,iar uneori poate fi chiar periculoasa."

Puteti vedea albumul pe foto pe SunPhoto aici : http://florinapi.sunphoto.ro
florinapi

Mesajde wineto77 » 25 Mar 2016, 19:45

Nimic,nimic,nicio invitatie,nu de alta dar am o tuica batrana de Bz (30 ani), nu stiu cum s-o intrebuintez in vreun tratament la albine :)
wineto77

Mesajde joohny » 25 Mar 2016, 21:06

wineto77 scrie:Nimic,nimic,nicio invitatie,nu de alta dar am o tuica batrana de Bz (30 ani), nu stiu cum s-o intrebuintez in vreun tratament la albine :)

Va salut.Mi-o dai mie daca are 30 ani iar eu iti voi da un vin puterea ursului.Ce spui,facem tirgul?Sanatate.
joohny

Mesajde comi » 25 Mar 2016, 21:58

E buna pt introducerea matcilor in colonie 10ml si roi 5 ml.
Acceptare destul de sigura.
Daca lupul ti-a mancat un dusman asta nu inseamna ca lupul este prieten cu tine
comi

Mesajde wineto77 » 26 Mar 2016, 00:41

.Ce spui,facem tirgul

Pentru o degustare exista licoare pt ,,aproape'' toata lumea.
Ganduri bune!
wineto77

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE