Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

ROG FRUMOS AJUTOR.

Mesajde net marius casian » 13 Feb 2016, 15:32

Buna ziua.nu sunt apicultor,inca incepator,.aceasta este a 2-a iarna trecuta cu albinele.am avut 17 stupi orizontali rame 1/1.pe la mijlocul lui octombrie,au fost pregatite de iernat.2 mi-au murit de foame..ceea ce se vede clar...iar restul nu cunosc cauza,.cand au fost pregatite de iernare nu aveau paduchi,iernate pe 7-11 rame,poate putin inghesuite chiar ,din care 2-3 rame cel putin cu puiet,cel putin 30 de kilograme de miere(nu de mana) era in lada .mancare aveau din plin.rame bune.stupi nesparti...gauriti..etc.

NU SUNT albinele...ca si cum ai dat cu aspiratorul.rame intregi de miere..ca si cand acuma te pregatesti de stors.miere capacita de sus pana jos.nu sunt albine moarte pe langa stup.nici in stup.nu au intrat sobolani.iarna usoara.

Locatie Timis intre dealul Pischia si Murani.ferit de vant agresiv.

faguri cumparati numai de la apicola.nu fac apicultura pentru vanzare,doar pentru consum propriu(familie cu multi nepoti).mai bine nu am stors decat sa infometez albinele.

ce s-a intamplat>???? unde au disparut?? ce sa fac pe viitor.cel care ma ajuta la impachetare de iarna.roiuri etc ..are cunostinte despre albine dar nu a mai vazut asa ceva.

daca este cineva care ne poate da pareri...informatii...etc...il rugam frumos sa o faca.

unde se pot face analize..sa fi fost mierea de vina.>>>????

va multumesc anticipat.
net marius casian

Re: ROG FRUMOS AJUTOR.

Mesajde net marius casian » 13 Feb 2016, 15:41

puteau sa plece tot stupul cu tot cu matca / toate famiilile/ la vecini ???

era un vecin cu albine pe acolo dar .. ...
net marius casian

Mesajde FlorinPlopsoru » 13 Feb 2016, 16:05

net marius casian scrie:puteau sa plece tot stupul cu tot cu matca / toate famiilile/ la vecini ???

Trist! Au murit toate sau .... Se mai intampla sa mai dispară cate unul,dar daca e vb de toti e o infestare.vecinul ce zice?
cine zice ca sta bine, sa ia aminte sa nu cada!!!
FlorinPlopsoru

Mesajde net marius casian » 13 Feb 2016, 16:35

vecinul care avea acolo albine care a venit doar pe la jumatatea sezonului de foarea soarelui...dupa terminarea floarei...la aprox 2 saptamani a plecat de acolo.eu stau acolo in permanenta ..nu plec cu ele ,,nu fac pastoral.in cateva lazi am aprox 40-50 de albine moarte.

le voi duce la dsv sa vad ce zic cei de acolo.

ma doare sufletul...o fac din placere..nici macar nu imi place mierea...sunt efectiv pasionat .

nu imi pun problema financiara care este o pierdere destul de mare .ma deranjeaza ca nu stiu raspunsul.
net marius casian

Mesajde Neafiliatul » 13 Feb 2016, 17:38

net marius casian scrie:vecinul care avea acolo albine care a venit doar pe la jumatatea sezonului de foarea soarelui...dupa terminarea floarei...la aprox 2 saptamani a plecat de acolo.eu stau acolo in permanenta ..nu plec cu ele ,,nu fac pastoral.in cateva lazi am aprox 40-50 de albine moarte..

Mai înainte fenomenul s-ar fi numit DEZERTARE sau CCD. Acum cauza dispariţiei albinelor,cu mierea rămasă în rame (fără furtişag),trebuie căutată în substanţele cu care au fost tratate seminţele de floarea soarelui.Este clar
efectul neonicotinoidelor. Analizele,ca să scape de tine,vor arăta altceva.Au murit departe de stupi sau au plecat simţind pericolul .Cele găsite în stupi pot să fi fost moarte înainte de plecare,din diverse cauze.Cât timp se va tolera solarea seminţelor de rapiţă,floarea soarelui şi porumb cu substanţe de 7000 de ori mai puternice decât DDT-ul(interzise în UE),rezultatele vor fi aceleaşi:vorbele şi pagubele,la apicultori.
Neafiliatul

Mesajde cucubau » 13 Feb 2016, 17:45

net marius casian scrie:NU SUNT albinele...ca si cum ai dat cu aspiratorul.rame intregi de miere..ca si cand acuma te pregatesti de stors.miere capacita de sus pana jos.nu sunt albine moarte pe langa stup.nici in stup.nu au intrat sobolani.iarna usoara.

Problema este putin delicata , greu de explicat pentru a putea fi in concordanta cu realitatea si in acelasi timp acceptata de catre comunitatea apicultorilor .
Pe scurt , analizele daca se vor face vor fi nerelevante , cauzele putand fi incadrate la CCD.
Dupa parerea mea , FS modificata genetic , tratata cu neonicotinoide este cauza favorizanta . Perioada de iernare foarte calda din acest an a facut sa existe foarte multe zile cu temperaturi favorabile zborului cea ce a facut ca albinele sa iasa foarte des la zbor de curatire si nu s-au mai intors pierzandu-se pe camp putin cate putin pana a ramas stupul gol.
Cauze reale nosema netratata insotita de complicatii.
Pentru evitarea situatiilor de acest fel se impunea un tratament dupa aparitia primelor semne de depopulare (luna august) cu antibiotic .
........
cucubau

Mesajde Avram » 13 Feb 2016, 20:45

net marius casian scrie:NU SUNT albinele...ca si cum ai dat cu aspiratorul.rame intregi de miere..ca si cand acuma te pregatesti de stors.miere capacita de sus pana jos.nu sunt albine moarte pe langa stup.nici in stup.nu au intrat sobolani.iarna usoara.

Locatie Timis intre dealul Pischia si Murani.ferit de vant agresiv.

Trist ... aceleasi simptome descrie si Florinelu in stupina dansului ( vatra o are tot pe langa Timisoara ).
Sa gandesti e dificil.De aceea majoritatea oamenilor judeca.
Avram

Mesajde jr2 » 13 Feb 2016, 20:54

Tratament antivaroa cu varachet conform prospactului ai facut?
jr2

Mesajde bmdna » 13 Feb 2016, 20:59

net marius casian scrie:Buna ziua.nu sunt apicultor,inca incepator,.aceasta este a 2-a iarna trecuta cu albinele.am avut 17 stupi orizontali rame 1/1.pe la mijlocul lui octombrie,au fost pregatite de iernat.2 mi-au murit de foame..ceea ce se vede clar...iar restul nu cunosc cauza,.cand au fost pregatite de iernare nu aveau paduchi,iernate pe 7-11 rame,poate putin inghesuite chiar ,din care 2-3 rame cel putin cu puiet,cel putin 30 de kilograme de miere(nu de mana) era in lada .mancare aveau din plin.rame bune.stupi nesparti...gauriti..etc.
va multumesc anticipat.

Cand spuneti "nu aveau paduchi" probabil va referiti la varroa, spuneti ca nu aveau varroa. Pe ce va sprijiniti aceasta afirmatie? De ce credeti ca nu aveau varroa? Ati facut tratamente? Ce fel de tratamente ati facut? Sau poate spuneti ca nu aveau poaduchi pentru ca nu se vedeau cu ochiul liber?
bmdna

Mesajde csaa » 13 Feb 2016, 21:00

Loca?
csaa

Mesajde lucky5strike » 13 Feb 2016, 21:11

Fiind nou venit, iti recomand sa faci niste poze cu unitatile in cauza sa dam un diagnstic mai sigur. Asa, ne ingropam in presupuneri.

Imi pare rau pentru ce ai patit, bine ca nu s-a intamplat pe efectiv mare .
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 13 Feb 2016, 21:11

I-ai mutat cumva in lazi noi, de cu toamna?
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde peterneamt » 13 Feb 2016, 22:10

Culesul prelungit de la floarea soarelui ......Gasesti stupul plin de miere . matca si o mana de albine moarte . Din pacate apicultura si agricultura au devenit incompatibile......... ;)
peterneamt

Mesajde Hunbee » 13 Feb 2016, 23:09

Doua cauze probabile.
1-Varoa+blocare cuib. Cate rame de albina erau in octombrie? In acest caz e f neplacut dar se poate evita pe viitor. Se intampla des si la case mai mari.
2-neonice. Sa cules FS la final de sezon? Ce stropiri sau facut in zona?. Tre mutata vatra. Plus ca In acest caz, am pus-o. Toti, care facem plante tehnice. E semn ca vin zile negre.
Hunbee

Mesajde stefanmadalin » 13 Feb 2016, 23:35

net marius casian scrie:puteau sa plece tot stupul cu tot cu matca / toate famiilile/ la vecini ???

Lui cum ii ierneaza albinele? Daca la el nu sunt probleme, atunci la tine sunt, in pregatirea pentru iernat.
stefanmadalin

Mesajde talex » 14 Feb 2016, 01:35

lucky5strike scrie:I-ai mutat cumva in lazi noi, de cu toamna?

Ce vreți sa spuneți? Ca am și eu o observație
talex

Următorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE