Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Hranire cuib vs. podisor. Hranitoare.

Mesajde jenica67 » 16 Aug 2012, 20:39

Parera mea este ca la tine, albina ar trebui sa vins de jos, prin dop si sa poata sa ia mierea (siropul), din canalul dintre cele doua sipci. Acolo se vede ca ai un canal lateral. Acel spatiu, trebuie acoperit cu un placaj, o sticla sauo plasa. Pentru a nu putea albina, sa iese afara, cand deschizi capacul, sa faci hranirea. Problema este ca, la spatiul unde pui siropul, ai o sipca, care va face sa separe siropul in 2 parti si nu stiu daca poate trece, pe sub acea sipca.
jenica67

Mesajde bostina constantin » 17 Aug 2012, 13:01

Daca ne uitam cu atentie, sipca dinspre dop [de unde vin albinele] are la partea de sus o degajare [o fanta] care permite trecerea albinelor in camera cu sirop si daca sunt acoperite ambele camere cu acelasi carton, ca sa zic asa. Mai vizibil e in poza doi.
bostina constantin

Mesajde dumitrescumarius82 » 25 Sep 2013, 10:38

Un hranitor tip podisor cu sita.
- hranitorul cu o capacitate de 1,5 litri;
- este foarte usor de utilizat nemaifiind necesara deranjarea albinelor in cuib pentru alimentarea cu hrana si verificarea cantitatii de sirop existent in hranitor;
- ofera posibilitatea asezarii lui cu sita in sus pt. a se crea un volum mai mare si a nu se supraincalzi familia de albine pe perioada transportului in pastoral.
- pe perioada iernarii volumul podisorului poate fi umplut cu diferite materiale termoizolante.
- optional in fanta creata se poate monta un izgonitor pt. perioada extragerii mierii si astfel podisorul va fi multifuncional.
Fişiere ataşate
341 - podisor hranitor.jpg
343 - podisor hranitor.jpg
342 - podisor hranitor.jpg
dumitrescumarius82

Mesajde Florin Dobre » 25 Sep 2013, 13:01

Exact la ceva in genul asta m-am gandit si eu.
Mai are un avantaj. Hranitorul se poate curata foarte usor si nu prinde mucegai ca acelea din lemn.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde proapis13 » 25 Sep 2013, 13:54

Florin Dobre scrie:Exact la ceva in genul asta m-am gandit si eu.
Mai are un avantaj. Hranitorul se poate curata foarte usor si nu prinde mucegai ca acelea din lemn.

La adresa de mai jos se afla un topic dedicat in excusivitate tuturor tipurilor de hranitoare
viewtopic.php?f=9&t=133&hilit=hranitoare&start=96#p124547
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde kamy » 25 Sep 2013, 16:47

poti sa ai 4 camere ca la apartamente toamna tarziu si primavara devreme e mai bun ulucu de cuib in rest merge si o cizma!in hr.podisor risti sa nu-ti mai poarte siropu,io-mi zdroghiesc creierii sa fac un hranitor atasat pe spatele stupului si gauri de 15 mm in stup la lazile noi,la cele vechi am avut o gaura in lada care trecea si prin hranitor,da nu era prea functionala!pe spatele lazii ar fi mult mai practic cu conditiunea sa ai suficient spatiu pe culoarul vagonului,ca surprize ar fi faptul ca mai raman cu sirop de toamna pana primavara,tot ce nu e in cuib poarta mai greu!
kamy

Mesajde ovidiu_78 » 25 Sep 2013, 19:04

am vazut un film pe youtube cu n apicultor american,are multi stupi,si zice ca el nu foloseste niciodata hranitor uluc ca mai poate sa rataceasca si matca pe acolo,iar cand torni sirop o cam ineci,sa fie asa oare?a patit cineva asa ceva vreodata?
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde jenica67 » 25 Sep 2013, 19:09

De cele mai multe, ori nu poti sa torni in uluc pana nu il scuturi. Deci nu ai cum sa ineci matca, sau albinele. Numai daca esti neglijent, torni peste albine.
jenica67

Mesajde ovidiu_78 » 25 Sep 2013, 19:12

asa e,dar ziceam ca acel tip are multi,poate nu are timp la cateva sute sa le scuture la toti :D
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde jenica67 » 25 Sep 2013, 20:31

Care are multi, ii deplaseaza la cules de intrtinere, ca este mai ieftin.
jenica67

Anterior

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA