Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Hranirea albinelor cu zahar uscat

Mesajde MIHAI BALS » 06 Noi 2012, 23:57

balasbebe scrie:
balasbebe scrie:Va spun eu cum au murit albinele unui amic. Metoda poate sa mearga doar vara. Toamna cand albinele au nevoie de hrana mai multa sa o poata capaci, este mai bun lichidul. Decat zahar tosm mai buna este o turta. Zaharul era pana acum catva ani. Candiile vandute de ACA, erau niste caramizi, la care lingeau albinele saptamani intregi. Tot puneam pe ele apa,sau sirop, erau bune pentru furnici mai mult.

Ca sa inteleaga o data pentru totdeauna conducerea ACAR, ma refer doar la perioadele cu multi ani din urma. Nu ma refer la perioada actuala. Zaharul candii a disparut dupa ce au aparut niste produse de la firme cu prestanta, si care se respecta.

Am fost amenintat telefonic ca dezinformez cititorii.

Ma bucur domnilor ca ne cititi si pe noi, dar vedeti ca in fiecare oras au aparut si asociatii foarte multe si care incearca sa va faca concurenta.
O seara buna domnilor din conducerea ACAR.

domnule balasbebe, daca a-ti fost amenintat,ar fi bine sa ne dati detalii.
si asa noi stuparii nu avem un sindicat.
pai daca ma ameninta pe mine cineva era revolutie!
si ori sau!
lasand gluma la o parte, nu va lasati intimidat,sunteti pe forum,suntem o familie,nu?
MIHAI BALS

Re: Hranirea albinelor cu zahar uscat

Mesajde catalin.profiri » 07 Noi 2012, 05:02

nae scrie:D-lor, poate am inteles eu gresit,initiatorul nu se refera la aceasta perioada ci la perioada intre culesuri sau cules slab ; grija,ingrijorarea ,d-sale este procentul de zahar in miere detectabil de procesator - asta am inteles eu ,printre randuri (fara colt ).
N-am folosit aceasta metoda ,teoretic o consider foarte buna la inceput de august ,secetos ,sau pt stupari de duminica___stimulare de lunga durata cu o cantitate mica +uzura afecteaza albina care nu ierneaza .Si pt roi . Eu ,in vara, am folosit apifonda ,mai scump dar comod (pt roi ) .

Dl Nae are dreptate. Nu m-am referit la perioada de pregatire pentru iernat ci la primavara-vara, la perioadele in care cade culesul.
Grija nu o am fata de procentul detectabil de procesator, pentru ca nu dau miere la ei. Grija mea e fata de % de zahar care trece in miere daca se aplica solutia la familiile de productie. La roi, cum s-a spus si mai sus ar fi o solutie foarte buna.
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Anterior

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA