Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: APIINVERT

Mesajde Dragos2006 » 29 Oct 2011, 18:12

Domnule Dumitru sunteti prea inteligent ca sa nu intelegeti ce spune Valter !

1) PRODUSELE DISTRIBUITE DE AGRANA NU SE DECONTEAZA PRIN PNA

2) CAND ERATI PE "CAI MARI " IAR NOI , APICULTORII INDEPENDENTI, AM VRUT SA CUMPARAM MARFA DE LA DUMNEAVOASTRA AM FOST TRIMISI LA FIRME INTERMEDIARE .

3) BULETINELE DE ANALIZE DACA SUNT LA FEL CA EXPERIENTELE FACUTE DE FIRMA PRODUCATOARE SUNT FIX PIX ! daca inca nu postati documentele macar spuneti unde s-au facut analizele si cand
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde un OM » 29 Oct 2011, 20:22

D-le Dumitriu, un exemplu de capusa va pot da eu. Acum cateva luni v-am sunat pentru a-mi da oarece relatii pentru a cumpara zahar produs de d-voastra. M-ati indrumat catre nu stiu ce firma de "maratoane" care imi oferea un pret mai mare ca cel din supermarchet.
un OM

Mesajde valter » 29 Oct 2011, 21:20

a@ Dumitriu ''Fiti va rog mai explicit, nu inteleg la ce va referiti cand spuneti "capuse".Imi pare rau ca nu pot oferi un raspuns la obiect, atat timp cat nu detaliati putin postarea D-vstra.
Poate problema ridicata de D-vstra necesita cateva explicatii pe care doresc sa vi le furnizez, dar specificati mai clar care este problema.''

Am achizitionat de la Tandarei pentru PFA vasilca v o cantitate rezonabila de produse agrana in scopul hranirii familiilor de albine, in baza unui contract corect respectat de ambele parti.
Dupa aproximativ patru luni dumneavoastra a-ti precizat ca nu mai lucrati corespunzator intelegerii anterioare si ca a-ti externalizat distibutia catre ''diversi'', in cazul meu o''umbra a ACA Constanta''.Nimic rau pana aici...contact cu ei, distributie in grafic...totul ok.

La urmatoarea comanda(in debut de luna iulie) UMBRA declina colaborarea intr-un grafic de timp corespunzator pentru mine. Drept urmare am achizitionat in 24 ore o cantitate de ''marfa de la concurenta''.

Ce am vrut sa va explic?
Pierdeti zi de zi clienti pe care a-ti fi putut sa-i fidelizati.
Folositi preturi mari la produse in comparatie cu concurenta.
MAPDR sa suparat pe dumneavoastra si va exclus din lista celor ce pot trimite in piata biostimulatori si a ales pe cei ce aduc marfa calitativ mai proasta ca a firmei pe care o reprezentati, insa au bunul simt sa ''gandeasca'' la pretul de vanzare...si sa-l faca competitiv pentru apicultor.

Continuati...era comanda pe care o dadeam la mine la ''servici''.Sa nu ajungeti la ''PE LOC REPAUS''.
valter

Mesajde Cristian IONITA » 29 Oct 2011, 23:24

dumitriu scrie:
Cristian IONITA scrie:
Dragos2006 scrie: Din cate am inteles eu dintr-o discutie , aceste produse provin din OMG.

Dl Dumitriu pe aceasta tema nu aveti nimic de spus? .... eventual sa rugati un neamt sa ne lamureasca daca dvs tot nu sunteti capabil

Buna ziua D-le Ionita,
am incercat sa postez documentele trimise de producator, dar nu imi permite sa fac acest lucru din cauza ca fisierele sunt prea mari.Ma puteti ajuta cu o adresa de mail(pe PM) unde va pot trimite aceste documente?Pe care puteti sa le postati pe forum fara nici o problema.Oricum mai incerc astazi sa postez aceste documente, poate pana la urma reusesc.
Mi se pare curios faptul ca nimeni nu a fost interesat de unde D-l Dragos are "informatia" provenita "dintr-o discutie" precum ca aceste produse contin OMG-uri.Deci, din cate inteleg, oricine poate sa spuna ABSOLUT ORICE despre un produs oarecare de pe forum(si nu ma refer la Apiinvert aici), iar tot ce trebuie sa faca cel care il comercializeaza este sa dovedeasca cu acte ca nu este asa.Ca daca nu dovedeste, e clar, produsul respectiv este asa cum spune cel care arunca zvonul.
Sper ca documentele aflate in posesia mea, sa dovedeasca ca SUNT CAPABIL sa va lamuresc asupra acestui aspect.
Cu stima,
Dan Dumitriu

Oare cat o fi Agrana asta de mare nu s-o gasi cineva cu liceul facut pe bune si care nu a chiulit la orele de informatica ca sa va ajute cu aceasta pba a fisierelor prea mari?

In fine ... trimite-ti va rog fisierele la ionitac@gmail.com si desi nu mai fac parte din echipa de moderatori pentru aceasta pba o sa va ajut.

Unii dintre noi au fost foarte interesati de aceste informatii de ani de zile .... daca dvs nu ati binevopit sa raspundeti ne-am uitat si-n gura lui Dragos .... care in astfel de pbe (informatii mai putin populare) cam are dreptate. Sa vedem ce ne comunicati dvs daca este sau nu acest caz o exceptie.
Stiti foarte bine ca nimeni nu v-a impiedicat sa va prezentati (dovediti) produsul pe acest forum ... ba chiar ati fost si somat in cateva randuri .... dar de ce dvs in continuare o faceti pe inocentul sincer imi vine greu sa inteleg.
Si eu sper (dar nu-mi (mai) fac iluzii) ca documentele sa dovedeasca ceva.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde dumitriu » 31 Oct 2011, 10:53

Dragos2006 scrie: 1) PRODUSELE DISTRIBUITE DE AGRANA NU SE DECONTEAZA PRIN PNA

E foarte adevarat ce spuneti D-vstra.
Din postura in care sunt m-am confruntat cu 2 situatii, adica perioada in care aceste produse se decontau, iar acum am revenit in situatia normala de comercializare a produselor.
Trebuie sa recunosc, ca la acest moment e mult mai simplu sa vand aceste produse, decat atunci cand exista decontarea.Deci pentru mine personal, subventia oferita apicultorilor mi-a creeat nenumarate situatii neplacute.Si sa va dau cateva exemple concrete:
1)aflat in concediu, in vara, am primit telefoane de la cativa apicultori care m-au certat ca "tocmai acum mi-am gasit sa plec in vacanta, cand ei au nevoie de hrana pentru albine".
2)cererea a crescut exponential, am avut situatii in care apicultori cu 10-20 stupi, doreau sa cumpere cateva tone de hrana.
3)nervozitatea crescuta a unor clienti pentru ca nu puteam sa le oferim intreaga cantitate comandata.
4)cand ne intalnim sa va arat cateva fisiere video(unul filmat in biserica San Pietro si altul in Disneyland) unde in loc sa ma bucur de cateva zile libere, eu stateam cu telefonul la ureche si vorbeam despre Apiinvert cu clientii
5)acuzatii aici pe forum precum ca daca Apiinvert-ul este subventionat, intra banii in buzunar la nemti.Parca banii de la subventii intrau in contul Agrana, nu in buzunarul apicultorilor.
6)Zeci de telefoane primite din partea unor distribuitori care imi cereau sa creasca artificial preturile pe premisa ca "tot sunt subventionate".
7)Reprosuri din partea unora care au pus scumpirea acestor produse(care a avut loc la inceputul lui Octombrie) pe subventie.Asta fara sa se gandeasca ca de fapt majorarea preturilor a intervenit DUPA ce produsele nu mai sunt subventionate.
Astea sunt cateva din exemplele care imi vin acum in minte, dar au fost si alte situatii.

Ce a insemnat terminarea perioadei de subventie?Revenirea la normal, vanzarile au intrat pe fagasul firesc, cei care comercializeaza aceste produse nu incearca sa faca supra-stocuri sau sa profite si sa mareasca artificial preturile.
dumitriu

Mesajde dumitriu » 31 Oct 2011, 11:10

Cristian IONITA scrie:Oare cat o fi Agrana asta de mare nu s-o gasi cineva cu liceul facut pe bune si care nu a chiulit la orele de informatica ca sa va ajute cu aceasta pba a fisierelor prea mari?
In fine ... trimite-ti va rog fisierele la ionitac@gmail.com si desi nu mai fac parte din echipa de moderatori pentru aceasta pba o sa va ajut.

Stimate Domnule Ionita,
in primul rand va multumesc pentru intentia de a ma ajuta in postarea acestor documente.
Din fericire, astazi dimineata am gasit un coleg cu liceul facut pe bune care a avut amabilitatea sa-mi scaneze aceste documente la o rezolutie care imi permite postarea lor pe forum.Sambata, fiind zi libera, nu am avut acces la un scaner pentru a rezolva problema micsorarii acestor documente.
In al doilea rand tin sa va multumesc pentru faptul ca aveti o parere atat de "minunata" despre studiile facute de echipa Agrana si nu pot sa nu observ ca in ultimul timp, multe din postarile D-vstra contin numai cuvinte "bune" la adresa mea sau a colegilor mei.Din cate imi aduc aminte, la un moment dat am fost banat pe forum pe motiv ca am jignit pe un alt forumist.Sunt foarte convins ca D-vstra nu o sa fiti banat, pe motiv ca postarile facute nu jignesc pe nimeni ci doar reprezinta parerea D-vstra sincera la adresa unor persoane.
Cu respect deosebit,
Dan Dumitriu
Fişiere ataşate
111031091155_0001.jpg
dumitriu

Mesajde gica » 31 Oct 2011, 11:21

Gata,se incepe cu anonimele.
Unde-i stampila si nr. de registratura?
Cui ii este adresata?
gica

Mesajde dumitriu » 31 Oct 2011, 11:31

Dragos2006 scrie: 2) CAND ERATI PE "CAI MARI " IAR NOI , APICULTORII INDEPENDENTI, AM VRUT SA CUMPARAM MARFA DE LA DUMNEAVOASTRA AM FOST TRIMISI LA FIRME INTERMEDIARE .

D-le Dragos,
trebuie sa recunosc ca acum 6 luni (in timpul subventionarii produselor) ca si acum, cand scriu aceste randuri, am fost pe "aceeasi cai", adica mari sau mici, in functie de cum priveste fiecare.Ca sa va explic mai pe larg, la momentul subventionarii, cantitatea alocata Romaniei pana in Martie 2012,de aceste produse a fost de "x" tone.Cererea in perioada subventiei a fost de 10 ori mai mare.Deci matematic vorbind aceea cantitate de "x" tone se putea vinde fara probleme.
Acum, dupa stoparea subventiei, cererea a scazut la de 3 ori a cantitatii de "x" tone.Tot matematic vorbind aceste tone se vor vinde fara nici o problema.
Asa ca din punctul nostru de vedere "calul" pe care il calaream acum 6 luni nu a devenit mai mic sau mai mare ca astazi.Pentru ca atat avem disponibil si nu putem vinde mai mult decat avem alocat.
Modul de lucru a fost schimbat nu din motive care tin de subventia acestor produse, practic nu are nici o legatura cu aceasta.Daca doriti va pot detalia si acest aspect cu argumente logice, din care sa trageti singur o concluzie.
dumitriu

Mesajde dumitriu » 31 Oct 2011, 11:48

un OM scrie:D-le Dumitriu, un exemplu de capusa va pot da eu. Acum cateva luni v-am sunat pentru a-mi da oarece relatii pentru a cumpara zahar produs de d-voastra. M-ati indrumat catre nu stiu ce firma de "maratoane" care imi oferea un pret mai mare ca cel din supermarchet.

Buna ziua,
imi aduc aminte de telefonul primit din partea D-vstra.E foarte adevarat ca v-am indrumat catre un distribuitor Agrana.De ce acest lucru?Din mai multe motive pe care vad ca trebuie sa vi le prezint.
1)In primul rand nu exista nici un apicultor sau firma de distributie cu profil apicol(adica cei care vand produsele noastre destinate hranirii albinelor) CARE SA CUMPERE ZAHAR DIRECT DE LA AGRANA.Pentru ca nu vindem zahar catre acest tip de clienti.
De ce nu poate cumpara direct?Pentru ca acele "capuse" la care v-am trimis cumpara zahar la nivel de TIR. Paleti de zahar au intre 900-1200 kg, astfel ca pentru a putea face fata unei cereri foarte mari de pe piata, nu avem timpul necesar de a desface un palet din care sa vindem unui client 500 kg.Nu e posibil din punct de vedere logistic acest lucru.
2) De ce firmele de "maratoane" au uneori pretul mai mare decat in super-market?Pentru ca acele lanturi de magazine vand cateodata marfa sub pretul de achizitie de la Agrana.Chiar daca din punct de vedere legal nu e permis acest lucru, se aleg cu o amenda de 1000 lei si asta este.O astfel de amenda nu reprezinta nimic pentru un colos ca Metro sau Billa, avand pretul la raft foarte scazut isi recupereaza pierderea de la alte produse pe care clientul le pune in cos alaturi de zahar.
dumitriu

Mesajde dumitriu » 31 Oct 2011, 12:09

Dragos2006 scrie: 3) BULETINELE DE ANALIZE DACA SUNT LA FEL CA EXPERIENTELE FACUTE DE FIRMA PRODUCATOARE SUNT FIX PIX ! daca inca nu postati documentele macar spuneti unde s-au facut analizele si cand

Am impresia ca faceti glume pe seama mea.
Din cate inteleg, daca extrapolam, orice buletin de analiza la indiferent ce produs existent pe piata, este un mare FIX PIX daca sunt furnizate de firmele producatoare.Foarte interesant ceea ce spuneti D-vstra!
V-am propus intr-o postare anterioara sa va pun la dispozitie un esantion de Apiinvert(daca doriti va pot furniza si unul de Apifonda) pe care sa-l testati la orice laborator credeti de cuviinta pentru identificarea OMG-urilor.Dar va asigur ca o sa pierdeti atat timp cat si bani inutil, pentru ca buletinele de analiza emise de Agrana nu sunt un FIX PIX.
Fişiere ataşate
111031091217_0001.jpg
dumitriu

Mesajde dumitriu » 31 Oct 2011, 12:15

valter scrie:Am achizitionat de la Tandarei pentru PFA vasilca v o cantitate rezonabila de produse agrana in scopul hranirii familiilor de albine, in baza unui contract corect respectat de ambele parti.
Dupa aproximativ patru luni dumneavoastra a-ti precizat ca nu mai lucrati corespunzator intelegerii anterioare si ca a-ti externalizat distibutia catre ''diversi'', in cazul meu o''umbra a ACA Constanta''.Nimic rau pana aici...contact cu ei, distributie in grafic...totul ok.

La urmatoarea comanda(in debut de luna iulie) UMBRA declina colaborarea intr-un grafic de timp corespunzator pentru mine. Drept urmare am achizitionat in 24 ore o cantitate de ''marfa de la concurenta''.

Contractele se fac undeva in luna Ianuarie a fiecarui an si sunt valabile pana la 31 Decembrie a aceluiasi an.Daca aveti contract valabil pe 2011 puteti cumpara in limita stocului aceste produse.
Oricum incepand cu 1 Ianuarie 2012 nu se vor mai incheia contracte cu PFA-uri, marfa va fi distribuita doar prin intermediul distribuitorilor.Sau prin intermediul Asociatiilor Apicole in cazul cel mai fericit.
In cazul despre care povestiti in postarea D-vstra pe forum, cei de la ACA nu v-au putut onora comanda pentru ca noi nu am avut suficienta marfa sa onoram cererea venita din partea distribuitorilor.Nu din cauza ca s-au miscat ei greu, sau ca nu au vrut sa va serveasca.
dumitriu

Mesajde dumitriu » 31 Oct 2011, 12:20

Cristian IONITA scrie:Unii dintre noi au fost foarte interesati de aceste informatii de ani de zile .... daca dvs nu ati binevopit sa raspundeti ne-am uitat si-n gura lui Dragos .... care in astfel de pbe (informatii mai putin populare) cam are dreptate. Sa vedem ce ne comunicati dvs daca este sau nu acest caz o exceptie.
Stiti foarte bine ca nimeni nu v-a impiedicat sa va prezentati (dovediti) produsul pe acest forum ... ba chiar ati fost si somat in cateva randuri .... dar de ce dvs in continuare o faceti pe inocentul sincer imi vine greu sa inteleg.
Si eu sper (dar nu-mi (mai) fac iluzii) ca documentele sa dovedeasca ceva.

Daca documentele nu reusesc sa dovedeasca nimic din punctul D-vstra de vedere, va pot pune la dispozitie(asa cum m-am aratat interesat sa-i satisfac nelamurirea D-lui Dragos) esantioane pe care sa le puteti testa oriunde credeti de cuviinta.Poate o analiza facuta la un laborator ales de D-vstra da mai multa greutate unui buletin de analiza, care in viziunea unora e un FIX PIX.
dumitriu

Mesajde jonny_it » 31 Oct 2011, 12:40

gica scrie:Gata,se incepe cu anonimele.
Unde-i stampila si nr. de registratura?
Cui ii este adresata?

Prin tarile civilizate si normale nu exista stampile, este suficienta semnatura.
(Oricum poate fi facuta dintr-un cartof :lol: )
jonny_it

Mesajde stelamaris12 » 31 Oct 2011, 12:57

Dragos2006 scrie:IN atentia stuparilor care doresc sa deconteze hrana pentru albine prin PNA 2012 : Produsele Agrana NU se deconteaza prin acest program !!!!!!

Din cate am inteles eu dintr-o discutie , aceste produse provin din OMG.

Acest lucru este stabilit de INSTITUTUL PENTRU CONTROLUL PRODUSELOR BIOLOGICE ŞI
MEDICAMENTELOR DE UZ VETERINAR in fiecare an.Deci sa urmarim daca se va autoriza si pt 2012 producatorul de Apiinvert.
stelamaris12

Mesajde mircea » 31 Oct 2011, 13:23

Stop joc !
Dupa mai bine de 3 ani de-a "baba oarba" , cateva subiecte dedicate si mii de mesaje, ne tot invartim in cerc.
D-le Dumitriu, produsele promovate de dv. au beneficiat de o maxima expunere, cum nu sa intamplat pentru nici un produs.
Abilitatea dv. de a spune multe si totusi de a nu spune nimic (intr-un limbaj mai neortodox, "vrajeala") , dublata de greseala noastra de a tot spera ca poate, poate , lamurim impreuna unele aspecte de interes general, ne-au adus in situatia in care ne aflam.

Stop joc ! 3 ani, este mult prea mult...
Daca vreti sa continuati promovarea produselor, o puteti face pe http://anunturiapicole.stuparitul.com
Atentionare : folosirea mesajelor private pentru promovarea de produse, duce la excluderea definitiva a celui in cauza.

SUBIECT INCHIS !
Nu am vazut niciodata o salbaticiune, tanguindu-se. O pasare, care moare inghetata pe o creanga, cade fara sa-si planga vreodata de mila !
www.stuparitul.com
Facebook Grup Stuparitul
mircea
Site Admin

Anterior

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA